Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miras1313

Zbyt duże rachunki.

Polecane posty

Gość miras1313

Witam wszystkich serdecznie. Mój problem wygląda następująco. Ostatnimi czasy zastanawiałem się czemu płace dość duże rachunki. ostatnio dostałem do zapłaty za 2 miesiące aż 416zł!! Czy to jest normalne. Czy licznik mógł się zepsuć?? Moje dzienne zużycie energii to: Oświetlenie: -1X100W i 2x60. To żarówki które świecą się średnio po 5-6h (ale przeważnie świeci się jedna z nich. Żywność: Lodówka(foka II) chodzi na okrągło Zamrażalnik Argos chodzi na okrągło Mikrofalówka do dwóch minut(podgrzewanie) 2-3 razy w tygodniu mikser po pół godziny Rozrywka: Telewizor ok 2-3h Komputer 5h (klasy PC) Inne: Suszarka do włosów 15min Coś mi się wydaje że ktoś mógł zrobić nielegalne podłączenie albo licznik jest walnięty. Powtarzam, Taki rachunek przyszedł mi za 2 miesiące. I zaznaczam również że to jest rozpis za jeden dzień!

Gość ja płacę ok 130 za mies
świecą się min 4 żarówki, minimum 2 prania robię w tygodniu, non stop chodzą min 2 kompy, w tym jeden serwerowy, do tego TV lub radio caly dzień, mikrowela też kilka razy dziennie bo dziecku różne rzeczy podgrzewam.... moim zdaniem dość dużo płacisz

Gość miras1313
Może ktoś jeszcze coś powie??

Gość dużo
płacisz.:( Serio.

Gość miras1313
A jak myślicie. Co może być przyczyną. A i co z tym zrobić??

Gość miras1313
A jak myślicie. Co może być przyczyną. A i co z tym zrobić??

Gość dfgdgdg
A masz pralkę?

Gość miras1313
Mam Amica. Ale zapomniałem o tym napisać. Pracuje raz w tygodniu(1-2 prań)

Gość miras1313
ale co z tym zrobić??

Gość lola luuuu
wody nie policzyłeś :)

Gość a moze sąsiad
równiez z twojego licznika korzysta

Gość mam ppytanie
oglądałam reportaż o kobiecie która płaciła po 2tys. rachunków na miesiąc okazało się, że w trakcie budowy coś pomylono i do jej licznika byli podpięci inni ludzie (nic o tym nie wiedząc) zrobili taki test. wyłączyła w domu wszystkie urządzenia - jej licznik nadal pracował

Gość a jaaaaaaa
U MNIE 2 LODÓWKI, DWIE PRALKI 3, TELEWIZORY, KUCHENKA - PIEKARNIK ELEKTRYCZNY, KOMP, LAMPA W 3 POKOJACH, POMPA DO CENTRALNEGO -NON STOP, WENTYLATOR PRZY PIECU WEGLOWYM I POCHŁANIACZ NA KUCHNI RAZEM 230/ 2 MIESIĄCE

Gość miras1313
Z tym sąsiadem to raczej nie. Kiedyś wyłączyłem wszystko w domu a licznik stał. Więc ktoś raczej nie kradnie.

Gość moda na sukcess
pytanie brzmi jaka firma sprzedaje ci prąd i ile biorą za przesył. zgłoś licznik uszkodzony i reklamuj go na podstawie poprzednich rachunków za poprzednie miesiące

Gość miras1313
Za przesył to nie wiem ile berą(nie wiem gdzie się to na rachunku odczytuje). Energie dostarcza mi Enion. W tym kalkulatorze do którego był link wyszło mi tylko ok 140-150 kWh. Czyli za dwa miesiące powinno wyjść ok 300kWh. A na rachunku mam aż 784kWh!!

Gość miras1313
A tv to jakiś stary.(zaokrąglony kineskop);p

Gość wbrew pozorom
dużo prądy zżerają także urządzenia zostawiane w pozycji czuwaj... monitor komputera, telewizor, wieża... No ale to nie tłumaczy nagłego wzrostu wysokosci rachunku...

Gość miras1313
Nie nie. Takie rachunki są już z rok albo i więcej. Tylko u mnie rodzice myśleli że to normalne a ja postanowiłem rozwiązać ten problem. A i wcześniej licznika nie traktowałem magnesem.

Gość miras1313
A jak sprawdzić czy ktoś ma nielegalne podłączenie??

duzo placisz.mi prad dostarcza enea i place 209zl/2 m-ce.za 1kWh mam stawke 0,23gr.i w domu chodza 2 tv,2 kompy,wieza,lodowka,zamrazarka,pralka,i co jakis czas inne urzadzonka+krajzega do ciecia drzewa od jakis kilku dni po kilka godz