Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagraniczna

jak miec mieciutkie stopy?

Polecane posty

Gość zagraniczna

Mam strasznie twardy naskorek na stopach, sa szorstkie i twarde i wydaje mi sie, ze im bardziej chce sei go pozbyc, tym bardziej odrasta mi tawrdy i gruby. macie jakies dobre sposoby?

Gość zagraniczna
Nie, odpada, wszystko to robie i nic nie pomaga. Szukalam jakiejs moze masci, ktora sprawia, ze caly naskorek martwy sie luszczy, slyszalam, ze takie są.

Gość jaka taka ja
a masz wygodne buty?

Gość bo to prawda im wiecej
scierasz tym szybciej narasta?:O kazda pediuktyrzystka ci tak odpowie:) probowalas parafiny? dobry tez jest krem dernilan lub krem/ masc z wit a na noc skarpety:) ja biegam po mieszkaniu boso, latem w ogoel obuwie mnie parzy:) tez walcze z tym problemem. marze o pieknych rumianych stopkach bejbika:)

Gość 333333333
Podobno dobry jest dermagin albo dernilan, zobacz sobie w google

Gość zonia30
Mi na stopy bardzo pomogła seria Dr Stopa firmy Flos Lek dostępnego w aptekach. Najpierw robię sobie enzymatyczny peeling do stóp - ok 5 min , potem nakładam nawilżający krem. Co kilka dni robię sobie kąpiel w soli cynamonowej ( jak ktoś nie lubi to mają jeszcze waniliowo -imbirową) a na pięty nakładam płyn zmiękczający naskórek który potem usuwam przy pomocy pumeksu. Od kiedy zaczełam go używać przestały mi pękać pięty a skóra bardzo się poprawiła. Najważniejsze przy tym jest używać tych kosmetyków systematycznie i nosić wygodne buty.