Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *Eclipse*

Pytane dotyczące języka hiszpańskiego

Polecane posty

Gość *Eclipse*

Ile mniej więcej czasu może zająć nauczenie sie tego języka na takim poziomie, żeby w miare swobodnie prozumiewać się z ludzmi (w tym języku oczywiście. Dodam, że chcę się uczyc uczęszczając na kurs i nauka języków dosyć łatwo mi przychodzi

Gość frentii
Aby swobodnie rozmawiac z ludzmi trzeba od poczatku miec kontakt z zywym jezykiem i byc zmuszonym go uzywac. Na kursach i samodzielnie mozesz nauczyc sie gramatyki, slowek, a potem wyjedziesz do Hiszpanii i bedziesz dukac.

Gość *Eclipse*
No nie wiem. Angielskiego nauczyłam się na kursie. Wyjechałam na wakacje do USA i nie dukałam. Nie każdy może mieć od początku kontankt z żywym językiem. Myślę, że można zacząć od kursu a np. w Hiszpani go raczej szlifować niż uczyć się od początku. Ja tak właśnie mialam z angileskim

Gość frentii
Ja tez uczylam sie angielskiego pare lat, wyjechalam do USA i dogadywalam sie bez problemu, ale na pewno nie bylo to super plynne mowienie z wykorzystaniem zaawansowanego slownictwa, mimo iz biernie znalam jezyk swietnie. Jasne, ze lepiej zaczac nauke w Polsce i znac dobrze podstawy, niz wyjechac i nie byc w stanie sie porozumiec.

hiszpanski dosyc latwo wchodzi jak sie postarasz to i po pol roku bedziesz mogla dosyc swobodnie porozmawiac zalecalabym oprocz kursu sluchania hiszpanskiego radia albo sluchanie hiszpanskich piosenek mozna zalapac nowe slowka ewentualnie czat hiszpanski dla pocwiczenia

Gość *Eclipse*
frentii no właśnie o to mi chodzi :) Nie licze na to, że po kursie będę sie posługiwać językiem niczym rodowita hiszpanka. Chcę po prostu jakos zacząć Princessita dzięki za rady :)

z piosenek mozna sie naprawde nauczyc duzo slow a jesli chcesz to moge ci podac strone na ktorej jest hiszpanski czat i bedziesz mogla popisac z hiszpanami :D

Gość frentii
Princessita, wybacz, ale nikt po pol roku nauki od zera nie bedzie w stanie swobodnie operowac w mowie wszystkimi czasami, 4 rodzajami subjuntivo i nastepstwem czasu w tym trybie, a to jest niezbedne, aby swobodnie sie wypowiadac. NIe mylmy dogadania sie, prostych rozmow, prostych zwrotow z piosenek z plynnym mowieniem.

ale ja nie mowie o plynnym mowieniu mowie o mozliwosci wypowiedzenia sie w miare swobodnie i mozliwosci poprowadzenia z kims rozmowy oczywiscie bez uzywania skomplikowanych zwrotow

Gość contigo ....
Podaj link do tego czata , chetnie skorzystam:) pozdrawiam:) i z góry dziękuje:)

Gość frentii
Ok. Duzo tez zalezy od smialosci, strachu przed popelnianiem bledow, ktory czesto paralizuje lub jego braku.

Gość *Eclipse*
Jeszcze mam takie dodatkowe pytanie. Czy hiszpański argentyński mocno różni się od hiszpańskiego jakim posługują się w Hiszpanii? Ja też jestem zainteresowana linkiem do tego czta

Gość contigo....
nie ma tej strony...:(

Gość *Eclipse*
U mnie też działa

Gość podnossszzzeeee