Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qqqrka.

zerowka, jak to jest???

Polecane posty

Gość qqqrka.

Sluchajcie kobitki... jestem, wraz z dziecmi zameldowana gdzies idziej niz mieszkam. I takie pytanie mam, corka w przyszlym roku konczy 6 lat, tzn ze idzie do zerowki, tylko gdzie???Tesciowa mi powiedziala ze szkola (tam gdzie jest zerowka) przysle mi tkz wezwanie, i jesli miejsce nie bedzie mi odpowiadac to moge zglosic szkole w moim miejscu zamieszkania chec przeniesienia corki, czy toprawda??Czy moze lepiej samej wczesnie(tzn kiedy)zapisac corke do naszej szkoly(zerowki)?Prosze, poradzcie bo niewiem...:/

Zamelduj się tymczasowo w miejscu, które zamieszkujesz - problem zniknie, opłaty śmieszne (3 lata temu to było 7,50 zł miesięcznie na osobę).

W moim mieście samemu trzeba zapisać dziecko do zerówki. Robi się to około marca-kwietnia. Teraz już nie ma rejonizacji i możesz posłać dziecko do zerówki bliżej miejsca zamieszkania,a nie zameldowania

Gość qqqrka.
acha, tzn isc mam do tej szkoly i zapisac???

Tak dokładnie powinnaś zrobić. Jeśli masz kogoś znajomego kto ma dzieci w tej szkole, to zapytaj kiedy odbywają się zapisy. Szkoła do której chodzi moja córka cieszy się dobrą opinią, więc ma dużo chętnych i o przyjęciu decyduje kolejność zapisu

gggrka...dziewczyny dobrze pisza:) ja też z dziecmi mam meldunek stały gdzie indziej a dzieci uczęszczaja do szkoły i przedszkola w miejscowosci gdzie mieszkamy:) mam o tyle dobrze ze przedszkole mam 3 bloki przed siebie...a szkołę 3 bloki za sobą jeśli chodzi o wezwanie to pamietam że dostałam w tym roku takie z miejsca meldunku stałego...żeby mały w tym roku poszedł do zerówki( w styczniu kończy 6 lat)....ale zadzwoaniłam tam i powiedziałam że mieszkamy gdzie indziej na meldunku czasowym i że nie daje synka wcześniej do zerówki tylko idzie ze swym rocznikiem-tamta Pani kazała mi tylko w przyszłym roku dostarczyc zaświadczenie że syn uczęszcza tu do zerówki:) pozdrawiam

Gość qqqrka.
no moja w listopadzzie skonczyla 5 lat wiec mysle ze w przyszlym roku pojdzie do zerowki, tak???To kiedy mniej wiecej sa zapisy???Pojsc w styczniu???

Tak jak już wcześniej pisałam, u nas zapisy są na przełomie marca-kwietnia, ale jak będziesz spokojniejsza to idź już w styczniu i sie dowiedz co i jak;)