Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaska baska zoska goska

jak uzyskac taki kolor wlosow??

Polecane posty

Gość ale zajebisty no na prawde
niespotykany wrecz :O:O:O:O

Gość kotek filotek
napewno rozjasniacz i to profesjonalny,nie zadne dziadostwo z kosmetycznego.

Gość kotek filotek
no i napewno plukanka po kazdym myciu glowy

yy nie wiem, ale kolor hmm nawet fajny, ja nigdy glowy nie farbowalam, natomiast fryzura ladna :)

Gość autorka topikuuuuu
ech no to zalamalas mnie troche,ze to nie farba, tylko rozjasniacz. :(

Gość Jak nie farba
Ja mam taki kolor, normalną farbą z kosmetycznego robiłam. No chyba że teraz masz ciemne to ci nie wyjdzie od razu tylko po kilku razach.

Gość autorka topikuuuu
a jaka masz farbe z tego kosmetycznego?firma i numer?:) bo jutro wybieram sie po jakas i chetnie bym wlasnie taki kolor sobie strzelila :)

Gość kotek filotek
jesli masz ciemne wlosy lub farbowane na brazy lub rude odcienie to wybierz sie lepiej do fryzjera zeby ci zrobil taki kolor.bo taka farba wyjdzie ci zolte jajko gwarantuje.jesli jestes szatynka i nie farbowalas wlosow na wczesniej wymienione przeze mnie odcienie to powinno wyjsc farba ze sklepu ale to tak naprawde zalezy od wlosow.lepiej zaplacic pare zlotych wiecej i miec na glowie ladne wlosy niz spalone zolte wlosy.aha i jeszcze jedno-taki kolor uzyskuje sie TYLKO rozjasniaczem.farba mozna uzyskac odcienie miodowe itp ale nie platynowy blond.jestem dyplomowana fryzjerka wiec wiem.

Gość autorka topikuuuu
ja teraz mam pasemka jasne, wlasnie platynowe,ale mam juz wlosy zniszczone przez te wlasnie pasemka.Chociaz kolor mi sie bardzo podoba. I dlatego chce przejsc z pasemek na jakas farbe i moc sobie sama robic odrosty i farbowac. Dzieki za odpowiedz profesjonalna. Wiec nie ma szansy abym sama farba uzyskala taki kolor??? :(

Gość kotek filotek
wiesz co wklej mi swoje foto tzn glowy to ci powiem bo tak to ciezko cos poradzic ale generalnie to powiem ci tyle ze farba nie poprawisz kondycji wlosow-z tej prostej przyczyny ze pasemka sie mieszaja z naturalnymi wlosami i nie widac tak szybko odrostow,co za tym idzie farbuje sie wlosy rzadziej, poza tym woda utleniajaca do pasemek jest tak silna ze trzyma sie ja 2 razy krocej na glowie niz farbe.wiec efekt moze byc odwrotny od zamierzonego a i zadowolona nie bedziesz.i pasemka na tle tych ciemniejszych wloskow wydaja sie jasniejsze bo maja kontrast a tak to bedzie wlasnie zolte jajko.

Gość kotek filotek
absolutnie nie ma szansy na taki efekt jak na zdjeciu bo fryzjer nakladajac rozjasniacz zaklada na glowe czepek i wyciaga poszczegolne wlosy dopiero farbuje lub rozdziela specjalnym szpikulcem i zostawia sporo wlosow niezafarbowanych zeby uzyskac efekt kontrastu choc tych jasnych wlosow jest tak duzo ze tej reszty bez farby nie widac ale efekt jest doskonaly,nakladajac farbe na wszystkie wlosy nie uzyskasz napewno takiego rezultatu.wlosy beda sie wydawac ciezkie i jednolite.taki sztuczny kask.

Gość autorka topikuuuu
a moze lepiej taki kolor?? http://grab.by/UTA to jakis jasny braz?? czy jak bys go nazwala?

Gość autorka tematuuu
a czy tu tez sa jakies pasemka czy jedna farba??? jak sadzisz?? http://grab.by/UTH

Gość kotek filotek
ojej rzeczywiscie przesadzilas troszke i widac ze wloski dlugo tak nie pociagna...no wiec tak-jesli teraz nalozysz na to farbe lub rozjasniacz ale taki z kosmetycznego to odrosty bedziesz miec zolte lub pomaranczowe bo widze ze masz dosyc ciemne te odrosty(choc pewnie kiedys byly jasniejsze ale rozjasnianie tak dziala na wlosy)proponuje wybrac sie do profesjonalnego fryzjera,zrobic sobie balejaz.kolory to jasny platynowy rozjasniaczem plus jakis np orzechowy,kawowy ciemny lub jasny braz musisz sama zadecydowac jaki odcien lubisz ale najlepiej zeby byl jak najbardziej zblizony do odrostow wtedy dluzej sie utrzyma efekt.popros fryzjera zeby ci nakladal farbe po razie-czyli raz ciemny raz jasny.i jak najciensze pasemka zeby predko nie bylo odrostow.taki balejaz utrzymuje sie nawet pol roku.poza tym proponuje obciac te wlosy tak co najmniej o 5 cm zeby sie troche zregenerowaly pocieniowac aby im nadac lekkosci ale nie degazowac.zrob sobie tez asymetryczna grzywke jesli te loki to efekt ukladania jesli ci sie kreca same to zrob sobie taka na jedna stron. grzywke to tam zawsze mozesz przejechac prostownica nic jej nie bedzie.i tak sie ja czesto obcina.staraj sie nie obiazac wlosow lakierami a juz szczegolnie pianka woskiem itp.i kup sobie maske w salonie fryzjerskim jest taka z lozysk zwierzecych ale nie pamietam teraz firmy-jest bardzo dobra.

Gość autorka topikuuuuu
ojej dziekuje Ci bardzo za odpowiedz,chociaz troszke sie przejelam tym co napisalas,ze az tak zle z moimi wlosami :( no wlasnie mysle tez nad grzywka,ale zle mi jest w takiej grzywce po skosie i myslalam o jakiejs prostej grzywce,kiedys mialam i bylo mi dobrze i mysle,aby wlasnie do niej wrocic wlasnie do wlosow uzywam pianki-wiec zrezygnowac z niej?? ale czym wtedy utrwalic moje niby loczki?? i sama widzisz jak moje wlosy sa zniszczone,dlatego chcialam juz nie robic zadnych pasemek tylko jakas "zdrowsza"farbe-a Ty napisalas mi teraz, ze zrobic balejaz, raz farba i raz ten nieszczesny rozjasniacz. a nie lepiej by bylo zafarbowac je na jakis jeden kolor?? jak uwazasz?? ten drugi co w linku podalam? taki jasny chyba braz czy jakos tak??

Gość autorka topikuuuu
a mi wlosy rosna bardzo szybko,ze na odrosty to powinnam co 1,5 m-ca chodzic. Tylko,ze konce sa kruche i sie lamia stad po dlugosci w ogole nie widze,ze rosna,tylko wlasnie po odroscie:( mimo stosowania przy kazdym myciu odzywki nawilzajacej, konce sa baaardzo suche- przerazajaco suche i wlasnie boje sie ze tak dluzej nie pociagne

Gość kotek filotek
co do tych zdjec co tu wkleilas to mysle wrecz jestem pewna ze to sa efekty kilku koloryzacji oczywiscie w dluzszych odstepach czasu,nie podczas jedego dnia.te wlosy sie przemieszaly,barwnik na jasniejszych chwycil bardziej intensywnie na ciemniejszych mniej i stad taki efekt.ten 1 to moze byc farba kolor jest dosyc jednolity.ten 2 musi miec w sobie cos z rozjasniacza mogl byc potem na to polozony miodowy odcien albo balejaz od razu jasne + bezowe.

Gość autorka tematuuuuu
ten kolor mi sie bardzo podoba http://grab.by/UTA patrzac okiem specjalisty myslisz,ze daloby sie go na moich wlosach uzyskac???

Gość autorka topikuuuu
ojej to juz nie wiem co robic:(:( bo jak mowie,nie chcialabym juz klasc tego rozjasniacza i zaczac ich regeneracje, aby przedwczesnie nie wylysiec bardzo dziekuje ze mi odpisujesz:)

Gość kotek filotek
no to koniecznie musisz zrobic balejaz bo wiesz jak nalozysz teraz farbe nawet ciemniejsza to efekt nie bedzie fajny,w dodatku beda szybko plowiec bo luski przez farbowanie sa rozchylone i sie bedzie kolor wyplukiwal.i obetnij je sporo.jak pocieniujesz pozbedziesz sie tych koncow i juz im bedzie lepiej.i odzywka to nie pomoze ale maska troche je zregeneruje.jak najmniej suszyc modelowac prostowac i obciazac lakierami.i grzywka potrafi zdzialac cuda,naprawde. balejaz sprawi ze wlosy sie przemieszja i nie beda wygladac na takie zniszczone.

Gość autorka topikuuuu
ale wiesz co, ja teraz mam tez wloski pocieniowane-byc moze tego nie widac,przez to ze sa zniszczone bardzo. Ale zawsze je podcinam i cieniuje i mi fryzjerka nozyczkami zwyklymi. Dobrze, poslucham sie na pewno,wiec zrobic mam sobie teraz tak jak pisalas mi wyzej. A wtedy jak bedzie odrost po jakims tam czasie to co wtedy??dalej to samo czy wtedy juz bede mogla przejsc na jakas farbe?? i myslisz ze taka grzywka, jak na tym zdjeciu ponizej by mi pasowala?? http://grab.by/UTA

Gość kotek filotek
spoko nie ma sprawy :) jak ci beda klasc balejaz na folii to nie beda juz przeciagac go na rozjasnione wlosy tylko na te odrosty wiec nie masz sie co bac a jest to napewno lepsze rozwiazanie niz samookaleczenie w domu farba ze sklepu :) mozesz moim zdaniem uzyskac taki kolor ale nie sama tylko u fruzjera a jaki to jest ciezko okreslic bo tych odcieni jest mnostwo i tak naprawde ten sam dcien w 3 roznych firmach farb mialby 3 nazwy skladajace sie z 3 wyrazow wiec ciezko trafic :)najlepiej pokazac foto fryzjerowi i on juz tam na palecie znajdzie nazwe

Gość Anq25
w domu samej nie polecam. Jest na to sposób i to nie niszczący włosów...ale nie piszę o takich rzeczach na forum bo to tajniki mojej pracy...

Gość autorka topikuuuu
a jeli zrobie to 1 na 1 , raz np przech i raz ta platyna, to nie beda od razu za ciemne??:)zebym szoku nie dostala, bo tyle czasu mialam jasne wlosy:)

Gość kotek filotek
mysle ze z ta grzywka bedzie ok i sprobuj te wloski troche mocniej podciac bo to szkoda zeby sie one tak meczyly jak maja konce zniszczone.po balejazu to najwczesniej za 3 mies sie powinno robic kolejny ale ja robie co pol roku i jest ok...potem to juz mozesz robic farbe ale tez niezbyt drastycznie z koloru na kolor raczej ton w ton :) ale dobrze sie zastanow bo jak mocno przyciemnisz znow to potem ciezko rozjasnic.raczej sie staraj tak wyposrodkowac

Gość kotek filotek
nie powinny byc az tak bardzo ciemne bo tam oprocz tych co beda jasne to jeszcze fryzjer od tych ciemnych oddzieli jasne i odrzuci tak ze sie nie zafarbuja.beda zdecydowanie ciemniejsze ale nie az tak.mozesz miec po prostu takie wrazenie bo nie jestes przyzwyczajona

Gość autorka tematuuuu
podnioslas mnie na duchu :):) a powiedz mi jeszcze czy jesli bym chciala robic ten balejaz 1 na 1 -platyna i braz jakis, to juz tak bardzo wlosy nie beda zniszczone??? juz przy takiej opcji mozna zostac na dluzej?? i jakbys mi jeszcze mogla powiedziec z ta grzywka-to ja jakos sie robi ze srodka glowy?? czy normalnie po lini prostej?? bo czasami ona jest w ksztalcie takiego jakby trojkata. Wiec jaka jest najlepsza opcja??

Gość kotek filotek
tak balejaz to wyjscie dlugoterminowe.utrzymuje sie dlugo nie trzeba czesto farbowac wiec sie tak nie niszcza.i nie widac tak bardzo ze sa zniszczone bo sie mieszaja.co do grzwki to tak naprawde zalezy od ksztaltu glowy twarzy wysokosci czola oraz czy jest symetryczna czy asymetryczna.te asymetryczne daja wieksze efekty ale nie pasuja kobietom z kreconymi wlosami nie do kazdego ksztaltu twarzy