Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polka w szwajcarji

Chcialabym poznac wasze opinie-temat dotyczacy islamu

Polecane posty

Gość przeczytaj co robia z chrzesci
moze jest troche racji w tym co piszesz ale czy nie uwazasz ze przesadzasz troche? ze nie zachwujesz sie jak zawistny msciwy chrzescijanin ktory nienawidzi wszystkich muzumaninow i niestety- zachowuje sie dokladnie tak samo jak przecietny islamista...? czyli uwazasz zeprzecietny muzulmanin nienawidzi wszystkich chrzescijan i jest zawistnuy i msciwy? teraz to ty uogoliasz...

Hept, sięgnij głebiej i prześledź rozwój chrześcijaństwa, w tym katolicyzmu :O w temacie: nie widzę powodu by świątynie innych wyznań nie mieli stać tam, gdzie są praktykujący wierzący - takim sposobem można się sprzeciwiać stawianiu cerkwi czy pagody :O rozumiem, że Szwajcarzy byli raczej usposobieni negatywnie co do minaretów, bo nie każdemu się musi podobać zawodzenie mułły 5 razy dziennie

islam wojujący, a można powiedzieć, że taki jest w większości, jest identyczny z wojującym katolicyzmem, czy ateizmem. Z tą różnicą , że katolicyzm, czy ateizm, jest w miarę ucywilizowany, a oni tkwią w średniowieczu w epoce chrześcijańskiej Świętej Inkwizycji. Sądzony w Holandii islamski morderca reżysera na rozprawie buńczucznie krzyczał: przyjżyjcie się dobrze co zrobiłem, wszystkich innowierców to czeka. Dla nas jest barbarzyńskie kryminalne morderstwo, dla nich szczebel w drodze do raju. Powinniśmy dać sobie spokój z poprawnością polityczną , bo d;la wyznawców islamu n nasze zdobycze humanistyczne są oznaką słabości i zniewieścienia. Bezjajeczni polityki zachodni cackają się z terrorystami islamskimi, a oni muszą poczucić mocno zaciśniętą pętle na gardle, wtedy zaczynają ciebie szanować. Mam pytanie , dlaczego w Rosji nie ma terroryzmu islamskiego, bo oni edobrze wiedzą, że tam nie będą siedzieć w humanitarnych więzieniach, tylko zeżrą ich świnie na Syberii, to znaczy ścierwo które z nich zostanie.

Gość i znowu ten moslim
"nie wiem czemu kazdy jak slyszy muzulmanin to od razu jest skojarzenie ze jest zly"bo sa zli, nie ma dobrych muzulmanow,oni sa wszyscy jednakowi,zyje w kraju w ktorym jest ich bardzo duzo,stwarzaja pozory ze sa dobrzy,pisze to z wlasnego doswiadczenia,to co tutaj widze ,co slysze,o czym sie sama przekonalam,nikt mi nie wmowi ze oni sa dobrzy,tak ze zanim ktos cos napisze niech sie dobrze zstanowi co pisze,ok

Gość polka mieszkajaca w szwajcarji
przeczytaj co robia..- napisalam nie zastanawiajac sie a chcialam nie jak przecietny ale zawziety islamista... Ktos napisal mi ze nie moje kolezanki napewno nie sa muzulmankami. I co swiadczy o zamknieciu i ograniczeniu niektorych Polakow ze nie wiedza a mimo wszystko wydaje im sie ze wiedza wszystko, upieraja sie przy swoich pogladach ktore sa plytkie i zupelnie pezpodstawne... Jesli powiedzialam ze one sa muzulmanki to chyba z ksiezyca sobie tego nie wymylislam?... nie jedza miesa wieprzowego, nie pija alkoholu a nawt przestrzegaja dni w ktorych sie nie je- ich swieto Ramadon.

Gość polka w szwajcarji
Nie wiem czy wszyscy tu wypowiadajacy sie dobrze zrozumieli temat- chodzi o to ze glosowanie odbylo sie na temat czy panstwo pozwoli na konstrukcje minaretow... To sa takie male slupki nic wiecej...I nagle rozwinela sie debata na temat: burki, rasistowskie poglady, krytykowanie WSZYSTKICH muzulmanow wiec rozumiecie problem? jesli chodzi o mnie to oczywsicie nie zgodzilabym sie na te minarety- a dlaczego ? bo powodem jest tez strach, glupi i moze nieuzasadiony, ze oni powolutku zajmuja miejsce, powolutku chca przerobic wszystkich na islam. Ktos tu powiedzial ze te minarety to przeciez kilka kamieni, maly nic nie znaczacy slupek..Ale w rzeczywistoci, jesli tak naprawde bylyby to tylko pare kamieni- to po co robic tyle zamieszania..?dlaczego im na tym tak strasznie zalezy...? i ogolnie powiem wam, ze mimo ze ok 60%spoleczenstwa glosowla przeciwko to mimo tego jest duzo manifestacji, to szwajcarzy ktorzy sa odmiennego zdania twierdza ze to wstyd i hanba dla szwajcarji, ze pokazali jacy sa zacofani itp.. No u nas takiego problemu pewnie by nie bylo..

W Szwajcarii jest taki zwyczaj, że pyta się ludzi w referendum, i wyszło dokładnie to co ludzie myślą. Jeśli chodzi o wyniki to i tak są umiarkowane. Po przeprowadzeniu w Polsce badań, czy chciałbyś aby w twoim mieście zbudowano meczet, powyżej 90% odpowiedziało, że nie.

Gość polka w szwajcarji
Tak blondynie, mysle ze u nas napewno wszyscy byc moze z malym wyjatkeim zaglosowaliby na nie.. To co chcialabym tez dorzucic to glosowanie bylo na temat slupkow a rozeszlo sie i skonczylo na debatach o burkach, terrorystach itp...

Gość polko w szwajcarii
wydaje mi sie, ze nie tyle chcesz uslyszec opinie innych, co chcesz cos tu sprowokowac, np. jacy my Polacy /Europejczycy jestesmy nietolerancyjni. Islam to jedna z najbardziej nietolerancyjnych religi i ideologi obecnie. Ja tez znam fajnych wspolczesnych muzulmanow, niektorzy to moi znajomi. Nie zmienia to faktu, ze nadrzednym celem islamu jest zwalczanie calego swiata zachodniego, lacznie z kazda nie-islamska religia. Islam to nie tylko religia ale prawo, ideologia, uklady spoleczne, rodzinne itd. Jesli by chcieli w pokoju zyc dla siebie - nie ma problemu. Problem jest w tym, ze muzulmanie u siebie tepia wszystko nie-islamskie. Osiadlwszy w swiecie zachodnim, chca narzucac tubylcom swoja modle i prawo - burki, sharie itd. Pora aby swiat zachodni obudzil sie z politycznej poprawnosci i popatrzyl z doza realizmu. Niedawno Kanada (odrzuciala sharia law), Francja co nieco i wlasnie Szwajcaria to zrobily. Dla watpiacych i krytykow chrzescijanstwa dodam - milosierdzie dla blizniego istnieje tylko w chrzescijanstwie, jest natomiast nieobecne w islamie. Islam interesuje tylko balwochwalcze poddanstwo bogu i jego jedynemu prorokowi Mahometowi. Ludzie tacy jak ty i ja, a szczegolnie niewierne psy - (Infidel dogs) to dla muzulmanow padlina. Nie chodzi mi o podburzanie przeciwko tej jedynej slusznej religii, ale jesli tolerancja i poszanowanie praw - to tylko z wzajemnoscia. I na zakonczenie - Szwajcarzy jak najbardziej maja prawo chciec lub nie chciec u siebie minaretow. Podobnie jak muzulmanie nie chca kosciolow i krzyzy u siebie - czy swiat protestuje?

Gość mmmhhhhhmmm
Allah Akhbar! Assalamu-Alaikum.

Gość polka w szwajcarji
polko w szwajcarji-niczego nie chce prowokowac. Jestem ciekawa co wy myslicie, jaka jest opinia Polakow. Jesli o mnie chodzi to jesli mialabym prawo do glosowania w szwajcarji zaglosowalabym nie. Oczywiscie to referendum i decyzja populacji wywolala bardzo duzo kontrowersji- caly czas pisza o tym wgazetach, w radiu czy telewizji to szwajcarzy wypowiadaja sie ze to jest wstyd dla nich ze to prawo do budowania minaretow nie przeszlo! prosty przyklad u mnie w pracy- 2 kolezanki szwajcarki glosowaly aby muzulmanie mieli prawo do ich slupkow i jak wypowiedzialam sie ze ja glosowalabym przeciw to stwierdzily ze jestem rasistka! voila...

Islam to wspaniała religia, to wspaniała kultura, to wspaniała cywilizacja. Tam są jasne zasady, każdy tam zna swoje miejsce. Kobiety znają tam swoje miejsce, i w ogóle muzułmańskie kobiety to są Kobiety przez duże K, a nie dziwki jak u nas że co druga dupy daje na dyskotekach ledwo co po skończeniu podstawówki i latają z prawi gołymi dupami, nawet kurwy pierdolone nie potrafią cmentarza uszanować i co druga we 1 listopada z prawie gołą dupą musiała wystąpić, dziwki jebane. Więc jak już mówiłem kobiety islamu to wspaniałe kobiety. Nie ma tam przyzwolenia na dewiacje seksualne i ich promowania jak w naszej upadającej geriatrycznej Europie. Tam nie ma też popapranych debili którzy przekreślają dorobek i dziedzictwo kulturowe lokalnej religii. Nie ma tam kretynów którzy plują na symbole swoje religijne. Nie ma tam miejsca dla debili ateistów. Ogólnie świat islamu to świat niemal idealny. Piszę niemal bo jedne kraje są bliższe inne dalsze a inne dalekie od ideału. Ale na pewno jeśli chodzi o Arabię Saudyjską, ZEA, Katar, Oman czy Bahrajn to jest to świat bliski ideału. Gdyby nie to że umiłowałem Polską ziemię to wyjechał by tam z dala od was i reszty tego popierdolonego, upadającego pseudo społeczeństwa jakie jest w geriatrycznej europie. Ale jak to mówią góra do Mahometa czy Mahomet do góry, więc może doczekam czasów gdy nad Europą załopocze na wietrze flaga z półksiężycem i zapanuje islamska zieleń!

Gość co osoba to opinia
Z niczym nie nalezy przesadzac, ani liberalizmem, ani ateizmem ani religia. UMIARKOWANIE. To jest nadzieja dla wszystkich. Co do minaretow, gdzie tu rasizm? Moze to nie wzgledy polityczne, ale estetyczne? Meczety mozna stawiac, tylko nie minarety, a to szczegol architektoniczny. Moze uporzadkowanym Szwajcarom ten element architektury nie pasuje pod ich alpejska stylistyke????? Z ostatnia wypowiedzia sie nie zgadzam. Kobiety ktore nie moga prowadzic samochodu, wychodzic bez eskorty i worze od stop do glow - bez przesady. Z tymi dewiacjami tez nie zartuj. Geje muzulmanie to nie dewiacja? Gejowskie gazety sa pelne ogloszen. Najgorzej jak jedni stawiaja siebie ponad innych. To dotyczy ateistow rowniez :-)

Gość esmaaa
do: polka mieszkajaca w szwajcarji ..ja smiem twierdzic, ze twoje marokanskie kolezanki nie sa muzulmankami...bo w islamie nie ma takiej mozliwosc,zeby muzulmanka poslubila mezczyzne z innej religii niz islam...

bo w islamie nie ma takiej mozliwosc,zeby muzulmanka poslubila mezczyzne z innej religii niz islam... - no nie do konca muzulmanka moze poslubic mezczyzne z innej religii jesli on potem przejdzie na islam

Gość polka w szwajcarji
A moze szwajcarzy maja racje- ci ktorzy glosowali oczywiscie ze nie maja nic przeciwko tym minaretom ze ci co sa przeciwko sa ograniczeni i zacofani...?nie wiedza, nie widzieli a smia sie wypowiadac, obstawac przy swoim... Bo jak czytam niektore wypowiedzi to mnie naprawde szlag trafia, typu: smiem przypuszczac albo ze jestem pewna ze twoje kolezanki nie sa muzumankami... Widzialas je zeby tak przypuszczac..? znam je od paru lat, nawet skore maja ciemne, matowe jak typowe arabki...Moze sluby nie sa legalne w ich kraju, nie wiem, ale w szwajcarji miedzy muzulmanami a europejczykami takich malzenstw jest wiele. Nie sa koscielne oczywiscie tylko cywilne.

Gość polka w szwajcarji
I to jest prawda ze facet musi przejsc na islam- ale to jest oczywiscie taki pic na wode, niby staje sie muzulmanem zeby urzad sie odczepil i tak jest na papierze, w rzeczywistosci nie praktykuje i zachowuje sie jak typowy europejczyk

polka w szwajcarji nie zeby urzad sie odczepil tylko tam jest takie podejscie ze religia przechodzi od ojca dlatego wlasnie muzulmanin moze sie bez problemow ozenic z katoliczka bo dzieci i tak beda muzulmanskie a jak muzulmanka wyjdzie ze katolika to dzieci by musialy byc katolickie co jest teoretycznie niedopuszczalne