Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kafeteryjna dobra dusza

Czy ktos z was zakladal wlasna dzialalnosc gospodarcza w Londynie?

Polecane posty

Czesc wszystkim! Od jakiegos czasu chodzi mi po glowie zeby otworzyc wlasny biznes.Mieszkam poza Polska juz 7 lat i mam dosc pracowania dla innych (wyzysk). Mysle o wlasnej dzialalnosci. Np o firmie sprzatajacej. Moze podzielcie sie tutaj wlasnymi doswiadczeniami zwiazanymi z tym? Jak Wam idzie, skad wzieliscie pomysl na dzialalnosc, od czego by tu zaczac i jak to z reguly wyglada takie zalatwianie formalnosci. Czy warto w ogole w takie cos sie pakowac? Ja jestem bardzo ambitna i zaradna. Takie cos by mi pasowalo bardzo bo chodzi o to zeby byly flexible hours of work i zeby byc sama dla siebie szefem. Prosze, odpowiedzcie w temacie. na pewno pomozecie tez innym, ktorzy mysla o wlasnej firmie ale z powodu nie wystarczajacej ilosci informacji nie moga sie zdecydowac.

Gość ja mam firme sprz
otwarcie jednoosobowej firmy to kwestia 2 min wypelniasz formularz ze strony HM Revenue and Custom, mozesz wpierw popracowac zobaczyc jak ci idzi i pozniej zarejestrowac sie masz na to 3 m-ce, rozliczasz sie raz w roku, podstawowe ubezpieczenie to ok 30f 4x w roku, pierwsi klienci byli z ulotek, pozniej z polecenia(jak sie sprawdzisz to roboty bedzie baaaaaaardzo duzo) godziny sam sobie dobierasz, pracujesz kiedy chcesz, nie ma problemow z wolnym, jedynie co to nie kazdybedzie ci placil za twoje wakacje, no ale sa + i - jak wszedzie

Dziekuje bardzo za info. A napisz prosze czym dokladniej sie zajmujesz i skad pobrac ten formularz? Czy pozniej przysla list do mnie do domu? Musze wynajac biuro czy siedziba firmy moze byc u mnie w domu?