Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małgośka mówią miiii

jakie macie pomysłu na ciążową sesję zdjęciową?

Polecane posty

ale jakies takie nieoklepane, bez malowania szminką serca na brzuchu itp słodkosci

dziękuję :) a czy ktos z forum byl moze na takiej sesji?

osobiscie nie bylam,a le znajoma tak. Musiala umowic oczywiscie wczesniej... trafila na super panią fotograf, zrobili jej idealne warunki, nawet posilek proponowali itp ;) Mowi ze bylo cieplutko i przytulnie, podobna az sie wzruszyla i wlasnei podczas tej sesji najbardziej poczula macierzynstwo. No tak jej sie udalo trafic, n ie wiem czy tak jest wszedzie.

witaj:) ja robiłam swojej siostrze taka malutka sesję,ale niestety nie mam zdjęcia aby Ci pokazać bo ma u siebie;) pamietam,ze lezała na kanapie....ona słuchawki w raczkach i przyłożone do brzuszka.... inne było pomalowane szminka ale nie jakies serduszko tylko...stała z podciągnięta bluzeczka do góry-brzusio był odkryty a na nim sliczne oczka i ogromniasty uśmiech... jeszcze inne to jak poł leżała na kanapie na podpartych łokciach i na gołym brzuszku postawiliśmy maluteńkie buciki... pomysłow jest wiele,tylko trzeba ruszyć główką;) pozdrawiam:)

po tych jej opowiesciach zaluje ze sama w czyms takim nei uczestniczylam, pozazdroscic tych zdjec ;)

Gość jujyuj
pochwa przed porodem a potem pochwa po porodzie bedziesz miec co wspominac :O

juyjuj za to twój mózg w jakim jest stanie... az ciezko sobie tą sieczke wyobrazic ;)

Gość maaaminka
Pewne osoby nigdy się nie przyznają do tego, że ich ciało się zmieniło bezpowrotnie po ciąży i porodzie :) A że inaczej się wysłowić nie umieją to będą wyzywac byle tylko nikt nie napisał że po porodzie wiele kobiet wygląda jak bo masakrze piłą mechaniczną.

Gość jak kobieta jest szczupła
w ciąży, to wiadomo że taka sesja będzie ładną pamiątką gorzej jak jest gruba, to już nie wygląda estetycznie

Gość ndfgyhjth
Dlas mnie takie sesje to jedna wielka głupota... Wywala się na nie kupę pieniędzy, no chyba że to "zabawa" dla bab co nie mają z pieniędxmi robic a póxniej łażą za to po mopsach bo żryć nie mają co... Sesja dla naiwnych. To samo można zrobić w domu, własnym aparatem i obrobić w jakimś programie graficznym i wydrukowac. Czy może te czynności przewyższają kogoś zdolności intelektualne i manualne?

dlaczego od razu obstawiasz, że takie sesje robią kobiety, które potem stoja w kolejce do MOPSU lub te które nie mają na co kasy wydawać.....głupie podejście. Nie bierzesz pod uwage tego, że są to zwykłe kobiety, które chcą mieć ładną pamiątkę z wyjątkowego okresu swojego życia??

straszny_kocur nie ma sensu wchodzic w takie dyskusje. A te kobiety które chca rozmawiac o pochwach to prosze isc na topic temu przeznaczony.

Gość maaaminka
Bo taka prawda. Taka sesja nie kosztuję 50 zł a kilkset zł. Czy nie lepiej przeznaczyć te pieniadze na jakiś remont czy na przyszłość dla dziecka? To jest dopiero głupota albo rozrzutność. A potem mamusia się chwali że wydała prawie dwa becikowe na swoją zachciankę a gdy dziecko się urodziło to bieduję że na pampersy nie ma.

Gość maaaminka
piccolo nie od dziswiadomo że jeśli coś nie jest według twojej chorej wizji świata to znaczy że nie można o tym dyskutować. Gdybys skończyła chociaż podstawówkę i uwazała na lekcjach to bys wiedziała że dyskusja nie polega na samouwielbieniu i stworzenia kołka wzajemnej adoracji i przytakiwania a na poznaniu różnych opinni na ten sam temat,

słuchajcie dziewczyny.... nie trzeba takich sesji robic u fotografa...wystarczy miec kogos znajomego co robi zdjęcia i problem rozwiazany a i kasa w kieszeni zostanie :) ja nie jestem z zawodu fotografem...ale nie ukryje fotografia to moje hobby i nie ma dnia czy jakiejs imprezy żebym była bez aparatu:) a pamiątka na pewno zostanie:) ...pomyśl siedzisz za 10 latek przeglądasz album...a usmiech na pewno sie pojawi-wspomnienia...ach wspomnienia :)

Gość maaaminka
mama78 dokładnie. Ale niektórzy chyba cierpią straszliwie na nadmiar pieniędzy. Ale do czasu niestety.

Zgadzam się z tymi którzy twierdzą że to niepotrzebny wydatek. Lepiej zdjęć porobić po urodzinach dziecka, zaraz po jego narodzinach bo dzieci szybko rosną. A zdjęcia tak samo profesjonalne mozna wykonać w zaciszu własnego domu.

Gość skórka z mandarynki
A mnie się takie sesje podobaja, są bardzo wzruszajace. Zazdroszczę dziewczynom, ktore mogą sobie na to pozwolic. Moj brzuch nigdy nie byl ładny, walczę z hirsutyzmem. Teraz w ciąży jakby jeszcze zdwoił sily. Nie chcę potem oglądać owłosionego brzucha :(

Gość Mama jak inne
Na moim brzuchu znajoma namalowala mape swiata (wygladalo to troche jak globus) a profesjonalny fotograf zrobil zdjecia. Sadze ze kazda sama powinna osadzic czy stac ja czy nie na ewentualna profesjonalna sesje. Nie nam zagladac innym do portfela. Natomiast jest to piekna pamiatka. Czy zdjecie znajomy czy profesjonalista. Zreszta autorka pyta o pomysly na serie a nie o nasze zdanie na temat ceny i przydatnosci wydatku. DO: ndfgyhjth cytuje: ''Sesja dla naiwnych. To samo można zrobić w domu , własnym aparatem i obrobić w jakimś programie graficznym i wydrukowac. Czy może te czynności przewyższają kogoś zdolności intelektualne i manualne?'' Ja pracuje jako grafik, uzywam photoshopa, adobe indesign, corela. Wiesz ile place za licencje za te programy??? Za adobe indesign zaplacilam 3200 zlotych. Duzo wiecej niz koztowala mnie profesjonalna sesja. Chyba ze namawiasz nas do nielegalnego sciagania...nieladnie

Gość grrrrr
racja...to samo można odnieść do kosztu zużycia profesjonalnego sprzętu fotograficznego...a osobom, które są w stanie uzyskać taki sam efekt w domu...hmmm szczerze gratuluję talentu;)