Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ostrzegam xxx

Ostrzegam przed PLUS GSM

Polecane posty

Gość ostrzegam xxx

Jakieś 2 tygodnie temu zakończyła się moja batalia z PLUS GSM - wygrałam, ale pisze żeby Was ostrzec... Otóż sprawa ciągnęła się od wakacji, dotyczyła roamingu w rachunku za lipiec i dopiero teraz udalo mi się to zakończyć. jak pewnei wiecie od lipca ceny roamingu miały byc w pewien sposób cenami regulowanymi (tzn. ich ceny w Uni Europekjskiej miały pułap maksymalny). 30 czerwca dostałam sms z sieci inormujacy o zmianch i informacją że tzw. EUROTARYFA jest juz aktywowana i nei musze nic w tym zakresie robić. jakiez było moje zdziwienie kiedy dostałam rachunek opiewający na kwote ponad 1000zł. Owszem duzo dzwoniałam i pisałam sms ale spodziewałam ie 500-700zł. I wiele dziwnych rzeczy, np. stawki za sms czy minutę rozmowy 3 razy wyższe niz wg taryfy, dziwne rozmowy gdzie niby podczas rozmowy 15 minutowej nawiązywałam w tym samym czasie inne połączenie. Najdziwniejsze rzeczy dotyczyły opłat z okresu kiedy byłam poza Unią w Rosji, tam stawki sa bardzo wysokie więc ograniczałam do minimum wszelkie rozmowy sms. I jeszcze pracownicy PLUSA wmawaila mi, że ta kwota to efekt tego że nieaktywowano EUROtaryfy - jeszcze chcieli mi wmówic później to że sama ja deaktywowałam. Dopiero kiedy wyraźnei napisałam im że mam tego sms to uspokoili się. Jedna reklamacja, nic - druga reklamacja i odwołanie od pierwszej reklamcji. Wiele rozmów. Złosliwość pracowników PLUS, wręcz obrażanie. próbowali ode mnie wymusic tą kasę grożąc mi, że jesli nei zapłacę to odłączą mi numer. Niestety na ich nieszczęście czytam regulaminy itp. i tam wyraźnie jest napisane że do czasu rozpatrzenia reklamacji nie maja prawo egzekwować tych pieniędzy a tym bardziej odłącyć mi nuemru. W końcu powiedziałm im podczas jednej takiej nerwówki że po prostu zaraz po rozpatrzeniu przez nich reklamacji i ne uwzględneiniu moich argumentów zgłaszam sprawę do UKE i tyle. Oni maja uprawnienia do kontroli w tym zakresie. Efekt? 2 dni później decyzja PLUS GSM wystawia faktury korekty. Pytam ich o ile zmneijsza należność. Odpowiedź - będzie w korektach. Faktury wystawili dopiero 2 miesiące później - ale to ich problem. Uwzględnili wszystkei moje argumenty nawet te które pojawiały sie tylko w rozmowach telefonicznych a nie bylo ich w reklamacjach (zauważyłąm je juz po złożeniu reklamcji) - różnica 300 zł!!!! To bardzo duzo!!!!!! Wiem że to pewnei chaotycznie brzmi, ale jakby co pytajcie!

Gość Lzej Ci teraz na sercu co

Gość ostrzegam xxx
:)

Gość pierdzielisz glupoty
jestem w plusie od 8 lat i NIGDY nie mialam takich problemow. tylko, ze trzeba troche MYSLEC i nie dac sie nabrac na zadne abonamenty!!! najlepiej miec w mixplusie i zero problemow

Gość precz z Plusem
A ja podobno mam sprawe w sądzie!!!!!!!!! Nie znam szczegółów ,bo jestem za granicą! To pop....na firma,wszystkim odradzam.Aha- takiego numeru jak oni mi wmawiają NIGDY NIE MIAŁAM.Burdel.

Gość Najlepiej miec POPa

Gość ostrzegam xxx
jestemw PLUSIE 10 lat. Do tej pory bardzo dobrze mi się z Nimi współpracowalo. Ja wo,e miec abonament.Niedługo kończy mi sie umowa i wtedy napewno zmeinie opertora

Gość ostrzegam xxx
acha a mixy to sa a rynku chyba max 4 lata.

Gość ostrzegam xxx
przez ten wyjazd do rosji narobiłam sobie problemów z tym plusem ale tyle co udało mi się przeszmuglować prochów to moje:)

Gość ja też w plusie...
od kilku dobrych lat i nic jeszcze mnie nie wkurzyło oprócz tego, że jestem tym abonentem od kupy czasu i nie ma żadnych profitów z tym związanych. Albo jest wymiana telefonu albo dodatkowe minuty. Po tylu latach to już by nie przesadzali

Gość ostrzegam xxx
zawsze się zastanwiam czy ludziom jest milej jak sie pod kogos podszyja i napisza o nim bzdury... P>S> nie każdy jedzie na wakcje do Egiptu niektórzy wolą inny typ rozrywki, np zwiedzenie ERMITAŻU

Gość pierdzielisz glupoty
a gdzie ja napisalam, ze jestem od 8 lat w mixie? :O naucz sie czytac. napisalam ze najlepiej byc w mixie. a zanim przeszlam na mixa, bylam w simplusie. zegnam

Gość niektórzy pewnie nigdy nie
słyszeli o ERMITAŻU ;)

pierdzielisz glupoty>> co do tego mixa nie zachwycałabym się zbytnio, wszystko ok póki nie padnie "system" i okaże się, że zamiast 2 doładowań masz np. 30 do końca umowy :o