Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna kobieta....

mam pytanie....

Polecane posty

jak duze były Wasze dzieci po urodzeniu (waga i długość)?

Gość magdziaraaa
ja wazylam 2350 i prosto do inkubatora,dorodna dziolcha teraz ze mnie:) a swojego jeszcze nie mam

Gość ooooo co kaman
Wiec po co pytasz ile wazyly?

nie ,ale chcialam kupić kilka ubranek dla jeszcze nienarodzonego dziecka ( teramin mają na 6 grudnia) kuzyna i jego dziewczyny. Mają nienajlepszą sytuacje materialną i chcialam im jakoś pomóc i dlatego pytam, bo nie wiem jak duze mogą byc takie dzieci ...kupowac ubranka na 56 cm czy od razu na 62....

Gość tak tak tak tak
62 proponuje.

Gość magdziaraaa
moja mama miala 35 lat jak mnie urodzila,mam sterszego o 15lat brata

my staramy się o dziecko z mężem od 2 lat .... za 3 tyg poddajemy się procedurze in vitro...więc może nie długo bedziemy mieli swoje...

Gość Kaśka po prostu
Ojej to wielkie nieszczescie bo nie ma gwarancji ze zajdziesz w ciaze przez in vitro...

Gość javascriptvoid0
wiesz ja jestem w ciąży i też się zastanawiam jakie kupować. Bo te 56 mogą byc np po 2 tygodniach juz za małe. Pytalam mojej sasiadki bo ona juz 2 urodziła i tez nie wie co doradzić, bo pierwsze jej dziecko synek miał 3050g i 57cm ale ubierała go początkowo w 56, potem 62 drugie-córeczka miała 54cm ale ważyła 3560g i w te 56 nie wchodziła lepiej kup 62, najwyzej na poczatku beda troche luznawe ale na dluzej starcza, a mysle ze jak ktos nie ma wiele kasy to bardziej patrzy na to zeby na dluzej bylo

Gość Kaśka po prostu
Albo doslownie kilka na 56 a wiekszosc na 62 i po problemie.

mam 23 lata , mąż 30 owszem nie ma gwarancji , ale dla nas to jedyny sposób na własne potomstwo,,,,próbować trzeba

Kurcze, taka młoda dziewczyna i problem tego typu? To co będzie ze mną ? Mam 27.. Eh, toksyczne czasy nastały.

Gość to smutneeeeeeee
Az ucalowalam swojego rocznego synka... Jakie to szczescie miec dziecko, w dodatku zdrowe i sliczne.

Dziewczyny byście sobie darowały te komentarze.. to nie jest miłe dla kogoś kto ma trudności z zajściem w ciążę.

Gość miniutruskawkowy89
witam,spać nie mogę:( drecza mnie mysli chociaz moze bez powodu.

Kajtuś....problem nie wynikl z mojej strony , ale z męża .....ma kipeskiej jakości nasienie i do naturalnego poczęcia nnie dojdzie ... mamy to potwierdzone licznymi i bardzo kosztownymi badaniami, więc postanowilismy sprobować przez in vitro....

Gość Kaśka po prostu
Ile kosztuje takie badanie?

Gość miniutruskawkowy89
zapytam szczerze z okresem boje sie

Gość javascriptvoid0
mam nadzieję ze uda ci się:) Ja mam 20 lat udało mi sie zajsc w ciaze w 2 miesiacu staran. Mysle że wiek spewcjalnie nie ma znaczenia w tym czy komuś uda się szybko czy nie. Podam za przykład 4 moje rówieśniczki z tej samej miejscowosci co ja. Jedna (ta sąsiadka o ktorej wspomnialam) ma 2 dzieci, druga ma 2 a trzecie urodzi za 2 miesiące(!) przy czym jest to jej czwarta ciąża, bo raz poroniła trzecia dziewczyna zaszla jakies 2 miesiace temu a starala sie ponad 2 lata, czwarta jest w piatym miesiacu, starala sie ponad rok. Dla porownania mam tez kolezanki, kuzynki w wieku np ponad 25 lat i zadna o dziecko sie nie stara

Kajtuś spokojnie co mialam smutku przezyc to juz przezyłam, ze już nie wspomne o moim męzu.... teraz się ciesze ,że zdecydowalismy się na to in vitro. i ze wogole jest w naszym przypadku taka mozliwosc, bo nie wszyscy się kwalifikują ... zyjemy nadzieją ze się uda .... a wszystkim którzy mają dzieci - te chciane i niechciane- serdecznie gratuluję!

W ostatnich latach jakosc meskiego nasienia w PL bardzo spadla, coraz gorzej..niedlugo dzieci sie rodzic nie bedą przez te postepy cywilizacyjne i przetwarzaną zywnosc

Gość Kaśka po prostu
Autorko ile kosztowalo badanie?

Gość miniutruskawkowy89
no wlasnie ja niechce chociaz kocham swojego narzeczonego.niewiem chora w lozku leze i mysle olewaja mnie :D

my zrobilismy duzo różnych badan i przeszlismy rózne kuracje ... dlatego sporo nas to kosztowało

Jeśli problem tkwi w jakości nasienia to na mój Kajtusiowy rozum, masz duże szanse bo Ty jesteś zdrowa:))). Trzeba wierzyć, że się uda.