Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna kobieta....

mam pytanie....

Polecane posty

Gość Kaśka po prostu
I wraz nie wiem...

najpierw staralismy się jakis czas naturalnie , potem zaczęlismy się niepokoic ze nam nie wychodzi , po roku zglosilam sie do ginekologa na monitoring cyklu i okzalo się ,że wszystko bylo ok , potem rozne inne badania i lekarz nic nie znalazł, wiec udalismy sie do kliniki leczącej nieplodnośc i bezpłodność i tam dalej moje i męża badania i diagnoza ...

Gość Kaśka po prostu
Ile kosztuje badanie nasienia?

lekarz ocenia nasze szanse jako duze , bo jestem mloda i nie u mnie wystepuje problem, ciesze się ze nasienie męża chociaz do in vitro się nadaje , bo to tez nie od razu bylo takie oczywiste... a in vitro z nasieniem dawcy nie wchodzi w grę

samo badanie nasienia kosztuje ok 600 zł ale robi się jej zazwyczaj z dodtkowymi badaniami hormonow, powiem tak jednorazowe badanie męża po skonczonej kuracji wynioslo 1700 zl z wiztymi u androloga itd a takich kuracji mial mąż 3 , po za tym moje badania do tego tez nie były tanie

A dlaczego dawca odpada? W ostateczności to nei jest takie złe wyjście.. Przecież ty urodzisz to dziecko, a jego ojcem i opiekunem będzie twój mąż.

wiesz każdy ma wybor, ja sobie tego nie wyobrazam , ale nikogo nie krytykuje jesli zrobil by inaczej, to kwestia indywidualnego podejscia

Gość Kaśka po prostu
Ja tez bym nie zdeydowala sie na to.

ja bym się nie wachała w ostateczności bo w końcu jednak bylibyśmy rodzicami ale masz rację to zależy od podejścia.

Gość Kaśka po prostu
Na adopcje rowniez nie...

wiesz mamy za sobą z męzem wiele przemyslen , łez i rozmow .... jesli po kilku podejsciach sie nie uda i lekarz stwierdzi ze nie ma szans to podejmiemy się adopcji dziecka

heh zaczęlam od pytania o ubranka dla dziecka kuzyna i skonczyłam na osobistym wyznaniu.... a to tez paradoks .... kuzyn ma 20 lat, jego dziewczyna 18 i wpadli z dzieckiem a my sie staramy i nie mozemy...

taka jedna kobieta.. a na czym polega wyższość adopcji nad sztucznym zaplodnieniem z nasienia dawcy? Przynajmneij doznałabyś uczucia jakie towarzyszy kobietom w ciazy.

Kaśka po prostu > no majac dziecko to możesz już tak mówić ale kto wie jakbyś się zachowała w podobnej sytuacji..

Gość kamilowa
badanie nasienia potrzebne do in vitro kosztuje 600zł ale takie zwykłe to koszt ok50 zł wiem bo mąż ostatnio sobie robił w częstochowie

może i ja mojego wyślę.. może lepiej wiedzieć nim zaczniemy starania jakie są szanse.

nie wiem czy jest jakaś wyższość adopcji nad zapłodnieniem in vitro z udzialem dawcy ,ale mnie to nie odpowiada, jesli dziecko ma być z nas (z naszej krwi ) to bedzie , jesli mialo by być adoptowane to obydwoje musielibysmy nauczyc sie je kochac od podstaw...tak do tego podchodze. Moj mąż nie naciskał w zadną strone....

Kajtuś nie ma co panikować, najpierw spróbujcie bez badan ...

Gość Kaśka po prostu
Naprawde nie wiem co bym zrobila bo nie wiem co sie wtedy czuje...

Rozumiem, ze chcesz abyście byli na równej pozycji jako rodzice i wystartowali do tej życiowej roli z tego samego miejsca. To piękne wyrzeczenie z twojej strony, godne podziwu.

kamilowa jest to mozliwe , ale moj mąz robil kilka razy test potrojny i on kosztuje 600 zł w klinice w ktorej się leczymy

Gość kamilowa
wiecie my zdecydowalismy ze 50 zł to znowu nie taki wydatek a przynajmniej jestesmy pewni ze wszystko ok...ja mam regularną owulacje mąż też ma badania ok więc teraz tylko musimy sie starać i czekać :)

Gość kamilowa
tak wiem ze to taki koszt jeżeli chodzi o in vitro

nie wiem czy godne podziwu , nie chce zeby mnie ktos podziwiał, poprostu tak czuje i tak bedzie. tak naprawde to prawie nikt z naszego otoczenia nie wie ze mamy taki problem , nie chcemy wspolczucia , bolalo by to wszystko jeszcze bardziej

No, a ja dziewczyny za 2 tygodnie skoncze 27 lat i dopiero po mału zaczynam czuc instynkt. Myślę, że to dobry moment, skończyłam studia, popracowałam trochę, jakieś doświadczenia itp. Teraz robię sobie w życiu mała rewoltę, rzuciłam pracę i miasto w ktym żyłam i wyruszam na północ z facetem, wielkomiejskie życie nas zmęczyło i zdecydowaliśmy się na orzeźwiający powiew morza:). Tam spróbujemy naszą małą póki co rodzinę (my dwoje + pudel TOY) powiekszyć.

ja pisalam o duzych kosztach bo mielismy rozne kuracje i co za tym idzie rozne badania sprawdzajace wyniki poprawy, ale racja moze i warto zrobic na początek to za 50 zł badanie, ale tzreba też zachowac rozsądek i nie popadac w panike

Gość kamilowa
myślę ze ja tez bym nie powiedziała.wiadomo ze ludzie dziwnie patrza na temat in vitro i szczerze im sie dziwie.u mnie w miejscowości a jest to mała miejscowośc para zdecydowała sie na in vitro i mieli ze strony ludzi duzo nieprzyjemności.szok co ludziom do tego.

Kajjtuś ...gratuluję odwagi i życzę powodzenia!