Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca24

UPS

Polecane posty

Gość pytająca24

Dzisiaj kurier miał mi dostarczyć przesyłkę.Niestety juz próbował,ale mnie nie było w domu.Próbował po 13 ja będę w domu ok 16.Jest szansa że jeszcze dziś ponownie spróbuje?

Gość dzisiaj juz nie
on ma ustalona trase i pewnie juz mu teraz nie bedzie po drodze, a ma jeszcze innen paczki do rozwiezienia. Ale zadzwonic mozesz i sie umowic. Tyle, ze oni na godzine nie przyyjezdzaja :P Nigdy mi sie jeszcze tajk nie zdarzylo, zawsze przyjezdzali jak chcieli. Dlatego w pracy sie z nimi umawialam...

Gość pytająca24
on pewnie zostawił jakąs karte w skrzynce (tak czytałam).Zadzwonić teraz do ups czy najpierw lepiej zobaczyć tą kartkę? (w domu będę ok 16)

Gość dzisiaj juz nie
teraz nie ma sensu, zebys dzwonila. Ale mozesz w sumie sprobowac, a noz sie okaze, ze bedzie wracal ta sama droga. Chociaz szanse liche. Zadzwonic mozesz. Z kartka, czy bez co za roznica. A numer do kuriera masz bezposrednio, czy tylko na centrale? Tam Ci podadza w razie czego. Ale kurier rzadko odbiera :P

Gość sdfgdsfgsd
tak, zadzwoń teraz. on później może sobie ustawić nową trasę żeby mieć lepszy dojazd do ciebie np. po drodze powrotnej.

Gość dzisiaj juz nie
on nic juz teraz ustawiac nie bedzie ;) Ale jest mala szansa, ze moze bedzie jeszcze przejezdzal w okolicy...

Gość pytająca24
No właśnie niestety mam tylko nr do centrali...Kurcze...Bardzo zależy mi na tej paczce

Gość olllkaaaaaaaaaaaaaaa
z tymi kurierami to tragedia. chociaz w ups mają najlepsze podejcie do klienta i da się z nimi dogadac co do dostawy. najgorszy jest dhl

Gość dzisiaj juz nie
zadzwon do centrali, tam Ci podadza nr kuriera, zawsze podaja. Tylko, ze on prawie nigdy nie odbiera :D I z nimi na prawde ciezko sie dogadac. Jezdza kiedy chca, nie mozna sobie ustalic godziny niestety...

Gość pytająca24
Zaraz zadzwonie...Dziękuję za odpowiedzi :)

Gość pytająca24
Dzwoniłam...Pani w centrali powiedziała mi ze kurier tylko raz dziennie dostarcza przesyłki w dane miejsce.Muszę czekać do jutra...Grrrrrrr... ale jestem wściekła

Gość dzisiaj juz nie
no wlasnie... tak jak mowilam. Jutro tez o 13 pewnie przyjedzie... Trudno sie z nimi dogadac :P

Gość pytająca24
Oj bardzo trudno.

Miałem podobnie. Ja zamiast UPS proponuje brokera takiego jak AIN (www.ainkurier.pl) Korzystam z ich usług juz dłuższy czas i naprawde są o klase lepsi, pełen profesjonalizm a na stronce jest kalkulator kosztów, polecam

odbiór wlasny jak masz nie dalako? jakie miasto?

dzwoni się do centrali oni podają nr kuriera telefon do kuriera pytanie gdzie będzie za 20 min podjeżdża się i odbiera packę Dzieła w wszystkich firmach w tych co mają sortownie w centrum wystarczy rano zadzwonić żeby zostawili na sortowni....

AIn jest faktycznie solidny jeśli o to chodzi,ale generalnie nigdy nie miałam wiekszych problemów z firmami kurierskimi( nie to, co z PP- wiadomo) Oni naprawdę się starają, bo są na rynku od dosyć krótkiego czasu i liczy się dla nich każdy klient.

Gość panic
aj ja bym dała sobie spokój z UPS..z moich doświadczeń wynika, że kurierzy nie są wcale tacy solidni, czasami przesyłki dochodzą uszkodzone, czasami zostawiają je u sąsiadów, a czasami w ogóle potrafią zaginąć w drodze, no i do tego ceny są kosmiczne..jak narazie jedyną firmą kurierską do której mam zaufanie to AIN, to jedyny kurier który mi nie podpadł..wszystko zawsze przychodzi w terminie i w jednym kawałku, do tego jest taniej niż w innych firmach, także jak dla mnie to szkoda nerwów na inne firmy kurierskie

Ja również miałam różne doświadczenia z firmami kurierskimi. Często zdarzały się pomyłki (jeśli chodzi o płatności, godziny dostarczenia przesyłki). Fakt, że nie były to jakieś straszne odstępstwa od normy ;) Ale zawsze - odstępstwa... I widzę, że polecacie AIN - spoko, bo mają też fajny kalkulator kosztów na stronce ;)