Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wierze w cuda...

które imię dla dzieczynki? pomożecie wybrać?

Polecane posty

ale tak swoją droga...jak mozna tak dac na imie dziecku.. przeciez to az smieszne;-)

Gość wierzę w cuda...
orinko te wpisy z 19:46, 19:50 i 19:52 to oczywiście podszywy;) więc się zaczerniłam masz na imię Sonia?:) i jak Ci się żyje z tym imieniem? też jest dość oryginalne

Gość wierze w cuda...
coś mi nie wyszło:O

hmm wiesz co zawsze je uznawałam za takie dziwne... jak sie przedstawiałam to wydawało mi sie zawsze ze jakos dziwnie brzmi;-) niby oryginalne a w podstawówce miałam drugą sonie w klasie a w liceum było nas az 3;-) wiec czy ja wiem czy takie oryginalne;-)

żyje mi sie dobrze tak jak mowiłam wczesniej mi sie nie podobało;-) ale teraz jestem zadowolona ze mam na imie Sonia;-) jedno co mnie wkurza ze moj facet woła czasem Słonia jak sie leniwie na przykład;-) ale to tyle;-) pozatym jestem jak najbardziej zadowolona;-)

smiechu warte ta ksiega imion;-) tam to sie mozna naprawde usmiac. jakby mi sie ktos przedstawił hermenegilda to nie wiem czy bym nie wybuchła smiechem;-) a tym bardziej ze mnie bardzo łatwo doprowadzic do takiego wybuchu smiechu;-)

Słonia, heh;) a pytałaś kiedyś rodziców dlaczego zdecydowali się na takie imię? może jest z tym wyborem związana jakaś historia? a może po prostu się podobało:)

a podobają Ci się takie imiona jak Marysia, Zosia itd.? bo do mnie ta moda na stare imiona w ogóle nie przemawia:( nie chciałabym się nazywać np. Maryśka

szczerze? ja bym wybrała Natasza gdyby Lenka nie istniała;-) a dali mi tak na imie bo moja mama je gdzies usłyszała no i tata juz nie mial zdania;-) ale z tego co wiem było tez wtedy popularne;-)

Gość Dobra Rada..
....TANIA...

wiesz co no nie mam nic przeciwko tym imionom ale np moja babcia ma na imie Zosia i jakos tak kojarzyło by mi sie to z taka babulka;-) jakos to do mnie tez nie przemawia;-/ kwestia gustu;-)

no mnie właśnie ta Natasza kusi...moim zdaniem jest szalenie kobiece:) Blanka z kolei jest takie delikatne, kojarzy mi się z jakimś kwiatem, czymś niezwykłym, trochę nieoczywistym-z jednej strony kobiece z drugiej dziecinne. moim zdaniem niezła mieszanka:)

no tak, ale co innego jak nazywa się tak kobieta powiedzmy 60 letnia (kiedyś tylko tak dzieci nazywali, więc nie ma sie co dziwić) a co innego jak 2 letnie dziecko. Tak mi to się jakoś gryzie;)

ja bym tak nie dała dziecku;-) takie imiona to mi własnie pasuja do babci;-) no nic bede cie musiała pozegnac bo zaraz facet wraca z pracy a juz nam nie długo zostało tej prywatnosci;-) za 4 dni termin wiec musze sie nim jescze troszke zając;-)

wiem wiem;-) zagladne napewno;-) o ile nie urodze w najblższych godzinach;-) pozdrawiam;-) buzka;-*

AUTORKO, w koncu podalas jakies rozsadnbe propozycje:PPPPP Po przemysleniu Nataszy tez dalabym z 5/6. Ja , gdy ktos pyta o moje typy, nie podaje ich , bo nie chce sluchac opini: ze brzydke, ze popularne, ze niemodne, albo cos tam, mnie i mezowi sie podoba Maja, wstepnie takie imie wybralismy. Na pytanie dlaczego? Bo rodze w maju:) jednak moze sie to jeszcze zmienic..jak urodze mala czarnowlosa, to moze inne imie bedzie pasowalo, jak lysego pulpecika to tez inne..?

W sasiedztwie mam Arkadię(Arę) i Arielę, no proszek i papuga jak nic!!:)) Zgadzam sie, ze Natasza to szalenie kobiece imie, ale mysle , ze dlatego iz kojarzy sie z Natasza U-ktorej braku kobiecosci zarzucic nie mozna:)

Maja to piękne imię:) też o nim myślałam, ale stwierdziłam, zę jest zbyt popularne bo małych Maj jest całe mnóstwo;) ale co się dziwić-jest słodkie:) Czepiają się Urbańskiej a ja tam bym nie miała nic przeciwko gdyby moja córka była równie piękna i równie utalentowana jak Ona;)

Gość spamujesz
z tych to Lena. tylko uważaj: bo raz to imię post sowieckie, ostatnio modne w Polsce dwa- sporo...piesków ma tak teraz na imię :) na przykład mojej koleżanki szczeniak. ale to tak jak Sara czy Diana.

Gość lena ładne

Gość lena jesli juz
cala reszta mi sie nie podoba, laura jest fajne, ale jak to zdrabniac:D??? LAURKA??? fe/

Gość lena ładne
a po co zdrabniać? Wy macie jakąś obsesję z tym zdrabnianiem:O Laura to Laura i tyle

Gość lena jesli juz
po to ze do malego dziecka nie mowi sie mario, a marysiu, nie mowi sie magdaleno a madziu , wiec czemu mowic leno:D?

Gość lena jesli juz
*lauro

Gość lena ładne
nie jest powiedziane, ze do dziecka trzeba tak mówić, jakiś wymysł. mam znajomych którzy do córki 3letniej mówią Mario a nie Marysiu i nie widze w tym nic dziwnego. jeśli imię jest ładne i krótkie w swojej podstawowej formie to nie ma potrzeby głupich skrótów