Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość siwa123456

pomocy! List formalny po niemiecku...

Polecane posty

Gość siwa123456

Witam, muszę do jutra napisać list formalny po niemiecku, ale nie taki zwykły tylko ma to być tak jakby odpowiedź Fremdenverkehrsverein Greifswald na list studentki, która pyta o to, co warto zwiedzić w Greifswaldzie. Jeśli ktoś się na tym zna to niech chociaż powie jak zacząć. Coś w stylu: dziękujemy bardzo za zainteresowanie naszym miastem. W naszym kurocie jest wiele ciekawych miejsc do zwiedzenia. Interesujące panią szczegóły można znaleźć na stronie internetowej naszego miasta. Nie mam pojęcia jak pisać listy formane :(

Gość tuleja
nie będe pisał listu w tym, że się tak wyraże "języku"

Gość wpisz w google
list formalny i pełno wyników będzie jak to napisać Chyba masz te rozszerzenie i umiesz trochę niemiecki bo na podstawie tego nie mają Lepiej się ucz do matury bo w tym roku było to na operonie , wiec moze byc w koncu na zwyklej maturze...

Gość siwa123456
Jest pełno wyników, ale wszystkie odnoszą się do tego, że osoba prywatna pisze, a tutaj trzeba wcielić się w instytucję. Nie mam pojęcia jak to napisać :( ani nawet jak zacząć.

Gość hahahahahaha no i masz
To napisz tak jak osoba prywatna (tymi samymi funkcjami8 Dodaj sehr geherte Dammen und Herer (nie wiem czy dobrze napisałem) Firma Ulica Nr telefonu Temat Tresśc MIt freundlichen Grussen i koniec

Gość siwa123456
wie ktoś może jak pisać te listy?