Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rumcajsowa Hanka

Proszę pomóżcie mi ...WAŻNE

Polecane posty

Witam 🖐️ Kuzyn uległ wypadkowi w trakcie żniw. Miał zmiażdzoną rękę ( po kilku operacjach w Klinice Ręki w Łodzi dłoń jest częściowo sprawna) natomiast staw łokciowy został usunięty i teraz kuzyn jest zakwalifikowany do zabiegu rekonstrukcji łokcia. Problem polega na tym, że ma na ten zabieg czekać kilka lat :( To młody i teraz całkiem załamany człowiek, chcę mu pomóc. Gdzie napisać i wysłać dokumenty, by przyspieszyć zabieg ? Może jakaś fundacja ? Poradzicie coś ?

kuzyn musi zrobic prywatnie badanie wziasc rachunek i przedstawic firmie ubezpieczeniowej w ktorej jest ubezpieczony ale .... to bylo w czasie pracy? czy dzien jak codzien?

Gość Melpomena...
A probowalas sie dowiedziec czegos w NFZ-cie? Moze oni maja jakis pomysl jak to przyspieszyc?

Gość Melpomena...
A dlaczego ma tak dlugo czekac? Ktos mu to wyjasnil?

Gość mam takiego pomysła.
Dlatego, że NFZ ma mało pieniędzy i nie jest w stanie zapewnić w niektórych przypadkach leczenia natychmiastowego. Lekarze chętnie zakontraktowaliby większą ilość punktów i pracowaliby więcej godzin, albo pracowaliby także ci, którzy pracują teraz tylko prywatnie, bo fundusz nie ma aż tylu punktów, żeby zawrzeć z nimi umowy. Niestety NFZ jest biedny. Owszem, pensje ludzi zatrudnionych w "biurokracji funduszu" są wręcz bajońskie, ale wiadomo, że każdy myśli przede wszystkim o koszuli na swój własny grzbiet. :O

Gość Melpomena...
mam takiego pomysła.... to jakiego masz tego pomysla? Podziel sie z nami... Nie za bardzo wiem do czego pijesz??

Gość ostatnio czytałam że
należy uzyskać inormacje o wszystkich placówkach w województwie, które robią zabieg. Ma się PRAWO zapisać "do kolejki" w placówce, która może zrobić zabieg najszybkiej (z tym że można być tylko w jednej "liście kolejkowej"). Skontaktuj się z oddziałem NFZ swojego regionu. Pacjent ma też prawo znaleźć szpital w dowolnym miejscu kraju, ale oddział NFZ ma informacje tylko na temat placówek swojego regionu, więc to już wymaga większych starań.

Gość ostatnio czytałam że
Nie mu czekać na zabieg w tej konkretnej Klinice Ręki w Łodzi. Nie musi to być nawet w Łodzi, ani w tym województwie.