chaotyczna 0 Napisano Grudzień 3, 2009 Witam! Mam problem, otóż, od ponad pół roku zażywam tabletki antykoncepcyjne, regularnie współżyje i dwa miesiące temu miałam zamrażaną nadżerkę. Potrzebowałam przesunąć sobie okres, więc po przedostatniej paczce, zażyłam bez żadnej przerwy kolejną, ta kolejna paczka kończy mi się w niedziele. To tak jako wstęp. Problem pojawił się kilka dni temu, nie dość, że mam dziwne plamienia, które pojawiają się w małych ilościach, ale raz są ciemnego koloru innym razem tak jakby miesiączka, dodatkowo przy wydalaniu moczu czuje ból. Nie przez cały czas, tylko przy samym końcu, kiedy mój pęcherz jest już prawie pusty, a te 'ostatnie kropelki' sprawiają mi ból. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pomocna dłoń26 Napisano Grudzień 3, 2009 Ból przy końcu sikania oznacza zapalenie pęcherza. Zrób badanie moczu i idź koniecznie do lekarza bo może się skończyć poważną infekcją. Jeśli się uda to poproś o posiew moczu z antybiogramem, wówczas lekarz dopasuje odpowiedni antybiotyk. Jeśli nie dostaniesz się jutro do lekarza, to proponuję profilaktycznie urosept lub urinal ( do kupienia w aptece bez recepty) - co nie zastąpi oczywiście leczenia antybiotykiem. Jeśli czujesz dość silny ból, szczególnie w ostatniej fazie oddawania moczu to nie lekceważ tego. Mówię poważnie. Powodzenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach