Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość franka213

Czy możliwe aby to byla ciaza?

Polecane posty

Gość franka213

Czy możliwe żebym była w ciąży skoro nie mam żadnych objawow jedynym takim jes tmój brzuch który troszkę sie powiększył (albo mi się wydaje;/) ale pewne jest że brzuch zrobił się twardy. Jak naciskam to czuje pod skórą coś twardego jak skała. W okolicy od pępka pod same żebra ;/ I nie moga wciągnąć brzucha tak bardzo jak mogłam zrobić to kiedyś, jak wciągam to mnie trochę boli ;/ Czy to może być objaw ciąży? Powiem że jestem w środku cyklu. Mam je regularne. Wg moiich obliczeń to był by 8 tydzień (albo więcej) miałam jedną miesiączkę normalną i potem drugą ale była mniej obfita i zaczełam sobie wkręcać że może to były tlyko krwawienia.. Robiłam tez testy. Jeden przed tą pierwszą miesiączką(bo mi się spóźniała, dostałam na drugi dzień) drugi przed drugą (ale wcześniej, i dostałam w dobrym terminie) Oba testy wyszły negatywnie. Czy mimo to moge podejrzewać ciążę? Powtarzam że żadnych objawów oprócz tego brzucha nie mam ;/ Do ginekologa nie moge iść bo nie ma terminów ;/ Co myslec.. panikuje?

Hmm..dziwny przypadek. Radziłabym ci zrobić test z krwi. W sumie testy "sikane" powinny być już jak najbardziej wiarygodne ale piszesz że nie możesz wciągnąć brzucha a to wydaje mi się podejrzane:). Pozostaje ci test na betę i jeżeli wyjdzie negatywna to zrób koniecznie USG narządów rodnych!!! Tak tu bez badań się nie obejdzie niestety i lepiej być pewną niż pytać na forum (co nie znaczy że ci chętnie nie odpisze:) )

Gość franka213
Ja wiem że testy lepiej robić. Chciałam iść do ginekologa, ale jest grudzień i sama wiesz jak to z lekarzami ;/ Nie ma terminów. ;/

To prawda:/. Masz nabrzmiały brzuch i powowdów może byc wiele ( to nie musi byc ciąża). Możesz mieć kłopoty z jelitami, może to byc również kłopot z przydatkami albo w obrębie samej macicy...ciężko powiedzieć. Gdyby to była ciąża to jakikolwiek test po takim czasie powinien być pozytywny ale to też nie reguła. Jeżeli mnie by to spotkało to pewnie zrobiła bym USG narządów rodnych prywatnie. Wiem że wizyta + plus USG to koszt..takie czasy ale lepiej mieć to zgłowy.

Gość dzidzetta
jezeli mialas miedzyczasie miesiaczke to raczej ciezko bys byla w ciazy. czasem pojawia sie lekkie krwawienie ale taki zwykly okres na pewno nie. no i w 8 tyg ciazy brzuch sie jeszcze nie powieksza, zwykle do 3 mies ciazy raczej nic nie widac, ja np w 1 trym ciazy nawet schudlam. brzuch zaczal mi rosnac od 16 tc.

Gość franka213
no tak, też o tym czytałam... Poza tym nie mam żadnych objawów ciążowych.. Już od 2 miesięcy wybieram się do ginekologa i ciągle coś mi staje na przeszkodzie.. ;/ Obyście miały rację, bo nie jestem na ciąże jeszcze gotowa a świruje nieźle przez te wszystkie myśli.. Niby nie mam dowodów żadnych na to że mogłam zajść a jednak moja podświadomość działa.. Bo nawet nie było pełnego stosunku, jedynie kiedy mogło to isę stać to podczas peetingu wiec kolejny dowód na to że prawdopodobieństwo jest maleńkie..