Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMITA

RANKA

Polecane posty

Gość MAMITA

MAM PROBLEM NAPISZCIE MI CO MOGE ZROBIC.MOJ SYNCIO UDERZYL SIE(UCZY SIE CHODZIC)I ZROBIL SOBIE RANKE NA BUZCE.BOJE SIE ,ZEBY NIE MIAL BLIZNY.POSMAROWALAM MU TO ODRAZU SUDOCREMEM,BO Z TEGO CO GO UZYWAM POMAGA NA ROZNE DOLEGLIWOSCI.JESLI MACIE JESZCZE JAKIES SPOSOBY NAPISZCIE PROSZE Z GORY DZIEKI

Gość MAMITA
MAMUSKI PORADZCIE COS

Gość przez to własnie
Sudocremem ranę na buzi???

Gość wizyta u ginekologa
gdyby po każdej racne zostawała blizna dzisiaj zapewne potrzebowalabym operacji plastycznej:o głupota ludzka nie zna granic:o

Gość Mama Patrycji
Ja moge polecić Ci domowy sposób i zdecydowanie sprawdzony na uderzenia.Zaraz,ale to zaraz po uderzeniu(nie po rozcięciu bo to na rany nie działa) posmaruj miejsce masłem,margaryną.Tym co masz do kanapek w lodówce.Nie będzie siniaka.

Gość MAMITA
CO DLA NIEKTORYCH MOZE I TO PRZESADA ALE JESTEM MLODA MAMA I TO MOJE PIERWSZE DZIECKO WIEC CHCIALAM SIE PORADZIC KOGOS KTO MA JUZ DOSWIADCZENIE ALE WIDZE,ZE ZOSTALAM POJECHANA NO COZ,JESTEM NAPEWNO PRZEWRAZLIWIONA ALE KAZDA MATKA KTORA MA PIERWSZE DZIECKO TAK REAGUJE TAK SUDOCREMEM RANKE POSMAROWALAM,BO JEST BARDZO DOBRY TEZ NA TAKIE RZECZY,JESLI KTOS SIE TEMU DZIWI NIECH POCZYTA ULOTKE I ZAPYTA PEDIATRE I POMYSLEC ,ZE JA TYLKO CHCIALAM SIE PORADZIC

Gość MAMITA
MAMA PATRYCJI DZIEKJE BARDZO ZA RADE

Gość przez to własnie
na początek proponuję wyłącz caps lock-a a jezeli cie to martwi to idz do lekarza moze on coś poradzi! Ja tez jestem mamą i to moje pierwsze dziecko ale przyzwyczaj się do tego takich ranek,siniaków itp będzie duzo więcej nie skonczy sie na tej jednej rance a duża ta ranka?? ;)

Gość MAMITA
troche gleboko rozcieta ale nie duza niedaleko oczka i to mnie zmartwilo,wystraszylam sie przez to jak nie wiem

jesli to rzeczywiscie rana to niczym sie nie smaruje, mozna co najwyzej zdezynfekowac; wieksza rane trzeba pokazac lekarzowi

Gość przez to własnie
no to jedz do lekarza jak tak cię to matrwi :)

jesli gleboko rozcieta to do lekarza, bo moze trzeba zeszyc, czasem wystarcza plaserki zamiast szwow; a na drugi raz niczym nie smaruj

Gość otóż to
piszesz zeby przeczytac ulotkę otóz przeczytałam i nic tam nie pisze,ze mozna smarowac na rany,rozcięcia jedynie na zadrapania odpazenia itp wiec chyba zle zrobiłas smarując mu to sudocremem moze mu nie zaszkodzi ale jak pisze dziewczyna powinien to zobaczyc lekarz

Gość MAMITA
poszlabym ale w Anglii trzeba sie rejestrowac pare dni wczesniej do lekarza pierwszego kontaktu i nie ma szans zeby ot tak cie przyjeli tak wiec odpada to juz nie wiem czy dbrze zrobilam z tym sudocremem ale tak zeby malemu odkazic to to niestety nie mam teraz w domu ale on tez ma wlasciwosci odkazajace to nie pwinno byc przez to tragedi chyba

Gość MAMITA
nie jest to tak powazna rana i gleboka a z tego co wiem to lekarze polecaja go dlatego tez tak zrobilam