Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stara Kociara

Płyn odstraszający koty

Polecane posty

chodzilo mi o bluze taka noszona pare dni a nie swiezo wyprana :-) ale wiem, moze na Twoje kicie nie dzialac moze sprobuj je polozyc obok siebie przylozyc reka czy kocem i niech spia, moje w koncu sie poddaly i spaly grzecznie z nami

Gość Stara Kociara
kurcze, diet coke - taki jesteś mądry - koty tez robia kupe, ale czy od razu mają mi ją robić na głowę??? wiadomo, ze na pewnie rzeczy sie zgadzam, ale koty tez musza iśc na jakiś kompromis, prawda? wiele se juz zmieniło odkąd z nami są. cięzką pracą po obu stronach. zostało tylko to, wiec nie mówi mi, że jestem jaką kretynką któa nie wiedziała, ze koty mają pazury

Gość cococafe
fakt, konsekwencja jest niezbędna :)

Gość Stara Kociara
wczesniej je ignorowałam przez pare misięcy - naprawde to nie pomogło. teraz jest problem, bo drapią nowe drewniane drzwi. napewno musze sie z nimi wiecej bawić - mam wolny jeden pokój - trzeba im tam urządzić park zabaw..

Gość Stara Kociara
co do wieku - napewno sa to dorosłe koty - w rózbym wieku - wszytskie schroniskowe- wiec dokładnie nie wiem. ale najmłodszy napewno ma wiecej niz rok - ten najbardziej szaleje :)

czy napisalam ze jestes kretynka? chociaz robiac problem z nowych drzwi.... koty najpierw sie wychowuje a potem kupuje nowe meble czy drzwi. widze ze chyba masz wiekszy problem ze soba niz z tymi kotami.

Gość Stara Kociara
tak, zasugerowałeś, ze nie wiedziałam, ze koty mają pazurki - to trzeba byc kretynem,zeby tego nie wiedziec. problem ma tylko z przemądrzałymi ludźmi na kafe.

Gość cococafe
hmmmm to może zamkniesz je na noc w tym wolnym pokoju? poświęć im czas bo w zasadzie o to im chodzi gdybyś miała jednego kota prawdopodobnie nie byłoby problemu a tak każdy rywalizuje o waszą uwagę

Gość Stara Kociara
przepraszam, nie chce zeby wyglądało, ze nic mi nie pasuje, kazdy wasz pomysł jest zły - juz próbowałam ich tam zamnąć - to tamte drzwi podrapali... jedyna "bezpieczną" opcja jest zamknięcie na noc w kontenerze, ale kurcze - no to jest bez sensu, zeby koty siedziały w klatkach całą noc!!

Gość cococafe
nie zaszkodzi spróbować niektórzy polecają zamykać w ten sposób psy żeby nie grasowały w nocy można spróbować i z kotami

loo matko, staralam sie zeby wypadlo sympatycznie-sarkastycznie a Ty od razu odbierasz to jako zamach na inteligencje :P

Gość Stara Kociara
jeśli tak - to zwracam honor i:)

Gość bezzzzzzzzzzzzzzznicku
nam na drapanie kanay troche pomagal plyn "akyszek" w sprayu, kupilismy go w zoologicznym, ale po pierwsze strasznie smierdzi (niby cytrusami, ale mnie automatycznie po nim glowa boli) a po drugie kicia sie przyzwyczaila... co do drapania jedyne wyjscie to obic czyms te drzwi, nasza drapie potwornie kanape (pomimo tego ze w kazdym pokoju ma swoj drapak) wiec zrobilismy sobei taka nakladke obita polarem i jej juz nie rusza... fakt, nie wyglada to moze super no ale na codzien wole ta nakladke niz dziurawa kanape :)

Gość Stara Kociara
beznicku - jeśli chodzi o kanapę to nawet kupilismy sobie taką tanią z ikei z poczuciem, ze jak podrapią to trudno. ale jak na złośc kanapa ich nie interesuje. zresztą poza drapakami i zabawkami nic ich nie interesuje, to naprawde super koty - w zabawie tez nie drapią, nie są agresywne... właściwie te drzwi tez ich nie interesują - tylko to taki irytujący idok dla kota jak drzwi są zamkniete :)

Myślę, że dobrze będzie, jeśli takiego płynu poszukasz w po prostu w sklepach zoologicznych, lub budowlanych. Oni dysponują takimi specyfikami odstraszającymi niechcianych gości. Choć z tego co słyszałem, to niestety nie zawsze działa. Ale mimo wszystko powodzenia!