Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionamama

dziecko 9 miesięcy nie siedzi, nie pełza

Polecane posty

Gość radziłabym to sprawdzić..
nie słuchaj mądrych kafeteryjnych rad, lepiej będzie jak się po raz kolejny upewnisz, że jest ok, niż jak coś przeoczysz... To, że dwóch neurologów orzekło, że wszystko jest w porządku jest pocieszające, ale mogą się mylić, być może twoje dziecko cierpi na jakies mniej znane schorzenie... Nie wiem skąd jesteś, ale istnieją ośrodki rehabilitacji wieku rozwojowego, gdzie możesz liczyć na bardziej wszechstronna diagnozę (psycholog, neurolog, rehabilitant). Pamiętaj, że im wcześniej zaczniesz coś robić w przypadku najmniejszego schorzenia czy wady, tym większe jest prawdopodobieństwo pozytywnego rezultatu. Życzę, zeby twoje dziecko było zdrowe (i może rzeczywiście tak jest), ale fakt jego zachowania jest rzeczywiście troche niepokojący. Prawdą jest ze kazde dziecko rozwija sie indywidualnie i jest w porzadku do momentu, gdy ten rozwoj nie odbiega za bardzo od norm...

Gość zmartwionamama
obiexcalam napisac to pisze:) jest luty, córka psychicznie nadrobila wszystko, nawet mówi tata:) wystarczylko jej troszke pobyc z mama:) Fizycznie dalej nbie siedzi ale posadzona to juz stabilnie, obraca sie na brzuszek z pleckow , przechodzi do czworaczej pozycji z siedzacej za miesiac bedzie miala roczek Mam nadIeje ze wszystko nadroibimy pozdrawiam:) napisze jeszcze jak tam efekty

Gość no i super

poloz ze dwie koldry na podlodze, wkolo poukladaj poduszki, zrob poprostu takie gniazdo :D Poloz rozne zabawki, pousadzaj pluszaki i kladz malego na brzuszku w tym gniezdzie. Baw sie razem z nim, taczaj malego, sama lezac na plecach podnos go wysoko, poprostu stymuluj ruchowo jak najwiecej :D...............napisz za miesiac jakie postepy. Radze Ci ta "mate edukacyjna" bo moje dzieci na takich sie wychowaly i wiem co pisze, poprostu doswiadczenie :) I jeszcze jedno, niech spedza tam jak najwiecej czasu. razem z mezem wymyslajcie jak najwiecej zabaw typu: przyciemnione switlo, a maz chodzi w kolo z zapalona latarka, dziecko lezac na brzuszku powinno szukac ruszajacego sie swiatla i tak dalej i tak dalej :) Powodzenia

Gość uradowanamama
no i znowu pisze:) od miersaica dziecko raczkuje, ladnie siada Teraz mamy etap stawania Neurologicznie super Przesdtalismy chodzic na rehabilitacje bo pani doktor stweirxila ze nie potrzeba Pozdrawiam:)

Już niedługo zacznie Ci chodzić. Moja mała bardzo późno zaczęła siedzieć, chodzić też. Też byłam u neurologa bo się naczytałam ze na kafeterii 8 meisieczniaki to już za ręce chodzą, a 10 miesieczniak to już chodzi jak nic i tak musi być! Okazało sie ze nie musi :P Za to syn to typowo kafeteryjne dziecko- na roczek już biegał i się wspinał po meblach. Morał z tej historii- każde dziecko jest inne a jak ma jeszcze problemy z napięciem to potrzebuje czasu i ćwiczeń. Mnie neurolog i pediatra ku ogólnemu zgorszeniu kafe mam kazali sadzać dziecko bo stwierdzili ze siedzenie to jak jazda na rowerze jak się nie poćwiczy to się dziecko inne nauczy. I pomogło.

Gość uradowanamama
Minęło dość czasu od mojego ostatniego wpisu Jak sobie przypomne te czasy kiedy tak bardzo się martwiliśmy to aż ciarki mnie przechodzą. Córeczka to mały wariacik, chodzi, biega, jest bardzo bystra, mądra Nadrobiła praktycznie wszystko. Kobiety, mam drogie! dbajcie o swoje dzieci bo to bardzo ważne Pozdrowionka