Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

teresa62

Problem z synem

Polecane posty

Mam 17 letniego syna. Od roku, może trochę wiecej czesto nie wraca na noc, czuć od niego alkohol. Ale to już wczesniej wiedziałam, chodzi mi o seks. Straszny z niego kobieciarz, zmienia dziewczyny jak rekawiczki, a ostatnio gustuje w dziewczynach na jedną noc, nie prostytuki normalne dziewczyny. Wczesnie zaczol inicjacje seksualna bo w wieku 13 lat na koloniach na mazurach. Kiedy próboje z nim porozmawiac o seksie to mówi, że wszystko od dawna wie, o chorobach, jak to nazywa że gumki obowiązek. Na wakacje wybrał się z paroma kolegami za granicę. Pracował zarobił na to sam. Może zrobić z pieniedzmi co chce. Pojechali do USA, dokładnie Miami, znajomi mowili że to miasto rozpusty, poprostu wielka imprezownia. Boje się, że albo się czyms zarazi, albo wpadnie. Jestesmy normalna rodzina. Jego słowa "Jestem Panem swojego zycia". Jak mam go zachecic do rozmowy.

pokaż mu przykład jakiegoś niudacznika który wpadł i zniszczył sobie życie.chociaż z doświadczenia wiem ze 17 myśli awsze "mnie to nie dotyczy"...

to niech będzie panem swojego życia skończy szkołę średnią i dowiedzenia - walizka za drzwi i niech idzie gdzie chce

Gość paczekkkeu
Uważam jak poprzednik. Skoro jest na tyle dorosły,żeby się upijać, nie wracać na noc, zaliczac panienki i wszystko już wie-powiedz mu,że z dniem, w ktorym skończy 18 lat ma się wyprowadzić. Niech pokaże swoją dorosłość pracując na siebie, utrzymujac mieszkanie itd. Wg mnie innej rady nie ma.Nie musisz brac odpowiedzialnosci za jego błedy, a nawet nie mozesz-bo go tym okaleczysz.Bedzie czul,ze moze robic co zechce, bo jak cos sie stanie to mamusia i tak po nim "posprząta". To trudna decyzja,ale lepiej się przemóc i postąpić tak, niz czekac,az przyniesie do domu jakas chorobę albo dziecko i wtedy Ty bedziesz za wszystko placic.

Powiedz ze sobie tego nie zyczysz i jezeli nie zacznie sie ciebie sluchac, wracac na noc i przestac i upijać (juz nie mowie o 2,3 piwach) to za rok konczy 18 lat i sam sobie czlowieku radz. Powiedz ze ty jego dziecka utrzymywac nie bedziesz a tym bardziej pomagac jak bedzie chory na aids. Powiedz niech sie zastanowi nad takimi panienkami na jedna noc one maja kazdego wiec chore tez moga byc. Nawet nie bedzie sobie zdawał sprawy kiedy złapie jakies choróbsko.

z ta wyprowadzka na 18 probowalam, ale on i koledzy od flaszki i nie tylko maja rozwiązanie, mówi że po 1 wyjdzie taniej po 2 bibki, nikt mu nie truje robi co chce..

kiedys byłam zła ze kupuje drogie ciuchy, po czym odpowiedział, że od nas pieniedzy nie bedzie bral i znalazł prace, pracuje przy samochodach np. 2 dni idzie po szkole dostaje tyle i tyle..

Gość .alice in chain.
ale wstyd, pani syn i jego koledzy jada do usa a potem nic dziwnego ze obcokrajowcy mysla, ze polacy to lumpy i pijacy :O takim osobom jakpani syn i koledzy powinni miec zakaz wyjazdow za granice, zeby wstydu nam nie robic 🖐️

pije, ale bez przesady niewiem ile masz lat allice in chain, ale sa młodzi. Mogłam mu zabronić wyjazdu do stanów, ale to całkiem by mnie olał.

"z ta wyprowadzka na 18 probowalam, ale on i koledzy od flaszki i nie tylko maja rozwiązanie, mówi że po 1 wyjdzie taniej po 2 bibki, nikt mu nie truje robi co chce.." nie próbuj tylko to zrób bo kasa kiedyś mu się skończy a to że dorabia 2 dni juz mu nie wystarczy tylko będzie musiał zapierniczać na cały etat

Gość i powiedz ze ty mu
na to wszystko pozwalasz jakoś nie wierzę bo jeśli tak to problem leży bardziej w tobie niz synu

Gość asia ze spysiowa
moja ciotka też była taka tolerancyjna,źle się to skończyło,doszły narkotyki,2 nieplanowane ciąże...ale nadal nie miała sumienia wyrzucić syna z domu....zrobił 3 dziecko...a ciotka teraz na 3 alimenty płaci bo się boi że go wsadzą do więzienia,a on za granicą pracuje i mówi że kasy nie ma,między czasie się ożenił i rozwiódł...

powiedzcie jak mozna wywalić z domu 18 latka, który jest tam zameldowany i tym samym ma prawo do zmieszkania. Poza tym dorosła osoba musi się sama wymeldować.

Gość aletak to nie pok
zameldowanie nie jest tytułem prawnym do zamieszkiwania w lokalu,jeżeli np.nie dokłada się do opłat,albo zakłoca spokój współlokatorów- może go wywalić,a zameldowany może sobie być.Jak nie wierzysz zapytaj notariusza.Jest dorosły może wynająć sobie pokój na mieście

Gość dokładnie tak
nie ma mozliwości wymeldować- po skończenbiu 18 roku życia. Tylko sądownie- trwa to latami. Nie ma też przymusu leczenia odwykowego.

ok, ale najpierw musi to udowodnić, czyli policja? sąd?

Gość dokładnie tak
Nie można wywalić, nie wiesz co piszesz. Udowodnienie zakłócania spokoju- to też lata. Przyjdzie z policją i trzeba go wpuścić. takie jest polskie prawo!.

Gość aletak to nie pok
jak pojedzie za granicę,zgłosić w urzędzie miasta w ewidencji,poprosić 3 sąsiadów żeby to potwierdzili,że on tam nie mieszka,że wyjechał za granicę

Gość hmhmhmhmhm
Powiedz,że mu ufasz i masz nadzieję,że jest rozsądny(nawet jeśli tak nie jest to mu to powiedz)!

Gość aletak to nie pok
wiem co piszę,moi znajomi mieli taki problem,pogadać z komendantem straży miejskiej,skoro przebywa za granicą,sąsiedzi to potwierdzą,musi się wymeldować

Gość zastanów sie czy chlopak
nie jest seksoholikiem, to sie leczy, choc trudno. Jego zachowanie nie jest normalne. 17 letni KOBIECIARZ? raczej dziewczynkarz. Zdecydowanie polecam seksuologa.

Gość dokładnie tak
pikok ma rację- nie macie pojęcia o prawie w Polsce. Wyrzucić mozna tylko sądownie- inaczej nie można wymeldować- mozna sprawdzić w dowolnym urzędzie gminy.

Gość usa
czy żeby pojechać do USA nie trzeba w dalszym ciągu wizy ? CZy jako nieletni nie potrzebował na to Twojej zgody ? Zgodziłaś sie ,zeby 16 latek sam pojechał za ocean ? czy Ty to dziecko wychowujesz czy hodujesz jak nie przymierzając - gęś ? Co na to wszystko jego ojciec ? - w głowie mi sie nie mieści jak można być tak lekkomyślnym ja Ty

Gość dokładnie tak
nie można wymeldować donikąd, wyjazd czasowy nic nie da- musi być wyrok sądowy.

Gość llpp
17 latek pojechal z kumplami do USA i wszyscy dostali wize? Dobre:D

Gość dokładnie tak
a maiłęs Napiórkowski doczynienia z młodzieżą- tą trudną? Możesz sobie tylko nie pozwolić.