Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagoda369

Moje dziecko jest BEZGLUTENOWCEM- jestem zalamna

Polecane posty

Gość gosija
do mojej poprzedniczki- ciekawe ze jest nieuleczalna, bo moja bratanica juz od 2 lat nie stosuje tej diety i wszystko jest dobrze :P

Gość ło mamuniu..
do gosija napisałam to, co powiedział mi lekarz, ponieważ ja też choruję na celiakię. jeżeli Twoja bratanica faktycznie miała celiakię, to ma ją nadal, być może przeszła w skąpoobjawową postać. a może po prostu była źle zdiagnozowana.

Gość Pewna mamusia 3dzieci
Jagoda, po pierwsze za bardzo panikujesz, po drugie zmień pediatrę bo bzdury gada, nie da się na podstawie śmierdzącej kupy stwierdzić nietolerancji na gluten, potrzebne są dokładniejsze badania. Kolejna sprawa to ekspozycja na gluten, trzeba to robić stopniowo, u dzieci na mleku modyfikowanym później się wprowadza niż na cycku. A nawet jeśli diagnoza okaże się prawdziwa to jeszcze nie koniec świata. No i szczypta złośliwości na koniec. Założyłaś kiedyś topik w którym wychwalałaś emfamil że super się dziecko rozwija itd, no i jak się okazuje nie takie mleko super, masz teraz wątpliwości. Darowałabym sobie ostatni akapit ale zabolało mnie wtedy co napisałaś o dzieciach pijących bebiko, a moja trójeczka się na nim wychowała i na pewno niczego nim nie brakuje fizycznie i umysłowo.

pewna mama 3dzieci--przykro mi ze tak odebralas to co pisalam wtedy na topiku o mlekach modyfikowanych :( Nie chcialam nikogo urazic , naprawde. Co do mleka to jak skonczy 6m-cy to dostanie bebilon bo ujuz finansowo nie wyrabiam . Nie wiem sama czy mleko ma jakis wplyw na rozwoj dziecka czy nie ale na pocztku wplalam synowi podac lepsze mleko. Ale widac to tez nie pomoglo. Naprawde zaluje ze nie karmilam dziecka piersia , to byl najwiekszy blad jaki zrobilam . Co do tej Celikli to zrobie malemu badania i sie przekonam . Wczoraj ta lekarka jak powiedzila ze dziecko jest bezgliutenowcem to od razu wypisalam mi nazwe Silacu i zebym tylko to podawala. Drogie to cholerstwo jak nie wiem . Nie za bardzo tej kobieccie wierze... Teraz lekarze patrza na wlasny interes a zdrowie nas i naszych dzieci maja gdzies. Dzis rano znowu zrobila kupe -- jasnozolta , z malymi grutkami i koszmarnie smierdzaca. Wieczor dostal kaszke bobo-vita z lyzeczki i 90ml leka . Narazie sie wstrzymuje z dawaniem mu tego grysiku zamiat tego bedzie dostwal kaszki , la etez sie boje o niego bo on wazy 10kg i 74cm waga niby prawidlowa jezeli brac pod uwage glugosc ale musze z nim uwazac , nie chce zrobic z niego kluski.

Gość ja mam juz...
1,5 roczna corcie i jeszcze nigdy nie podwalam jej zadego grysiku ! jesli chodzi o gluten nie robilam zadnej ekspozycji . moje dziecko odkad skonczylo 3 miesiace jest na mleku modyfikowanym , jak miala 7 miesiecy zaczelam podawac jej co drugi dzien kawalek chleba ( na zakwasie ) pozniej zaczelam dawac biszkopty , makarony itp. teraz ma je juz wszystko , a kupy tez robi rozne ( w zaleznosci co zje raz sa jasne , ciemne , kolorowe bo buraczkach czy marchwece , o roznej konsystencji i roznym zapachu mniej lub bardziej smierdzacym ) tak samo dorosly czlowiek robi rozne kupy raz mniej raz bardziej smierdzace zalezy co zje . napisz co w ogole dajesz dziecku do jedzenia , napisz przykladowe menu .

Gość zdziwiona szczerze
Witam, widze ze rozmowa w toku ... nie dorzuce zadnych nowych zlosliwosci, mam tylko pytanie - dlaczego zrezygnowalas z karmienia piersia? Skoro koszt zakupu mleka to dla Ciebie duzy wydatek to tym bardziej dziwi mnie rezygnacja z darmowego pokarmu w postaci mleczka z mamusinej piersi. To jest najwieksza oszczednosc do 6 miesiaca zycia dziecka. W dodatku dziecko dostaje to co najlepsze !!!

zdziwiona szczerze----zrezygnowalam z karmienia piersia bo musialam brac przez 3 dni leki , maly byl wtedy na butelce a po tym czasie juz nie chcial ssac. A poza tym tak bylo mi wygodniej. Zakup mleka to tak naprawde nie jest dla mnie bardzo duzy wydatek tylko po prostu szkoda mi tych pieniedzy, budujemy z mezem przybudowke do naszego domu i robimy remont w naszym , wiec kazdy grosz sie przydaje. P.S mozesz dorzucac swoje zlosliwosci bo one i tak nie robia na nikim wiekszego wrazenia. :P

codzienne menu mijego dziecka: 7-8 . --180ml mleka 11--180ml mleka 14--obiadek 16.30 --150ml mleka 19.--150ml kaszki lub 210 ml mleka 22-23--180ml mleka 3-5 120 ml wody lub 180ml mleka zalezy czy wystarcza mu woda...

Gość Karolinka z Gogolinka
Jagoda, sporo tego mleka, i według mnie dziecko za dużo zjada. W tym wieku wystarczą 3-4 posiłki mleczne. Zastąp jedno karmienie deserkiem, wydłuż odstępy między posiłkami żeby były co 4godziny, postaraj się nie karmić w nocy. Ja bym proponowała: 7-8 -180ml mleka 11 -180ml mleka 14-15 obiadek 18- deserek 20-21 na noc 210mleka lub kaszka Jeśli się nie da inaczej to 1x w nocy woda, herbatka ostatecznie mleko

Gość Karolinka z Gogolinka
Trzeba zlikwidować 2 spacje po skopiowaniu linka- po d w wyrazie diety i przed przecinkiem po wyrazie artykuł

Gość do Jagody............
rzeczywscie twoje dziecko je za duzo tego mleka , a dlaczego nie dajesz mu zadnych owocow chociazby startego jablka ?