Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieśmiały - D

co zrobić gdy dziewczyna chce za siebie zapłacić na randce?

Polecane posty

Gość nieśmiały - D

co zrobić gdy dziewczyna chce za siebie zapłacić na randce?

Gość nieśmiały - D
a opinia faceta honorowego nie jest warta poświęcenia tych pieniędzy?

Gość opinia u blachary
nie ma znaczenia. a kobieta , ktora ma prawdziwa klase z checia sama zaplaci.

Gość gentleman nigdy nie pozwoli
by kobieta płaciła za siebie szczegolnie na pierwszej randce... natomiast typowy użytkownik kafe jak najbardizje i jeszcze bedzie z tego powodu szczerzyl zęby:classic_cool:

Gość taaa wszyscy tutaj
tacy z klasa i w ogole zaznajomcie sie z zasadami savoire vivre - wtedy mozecie gadac kiedy ktos ma klasę a kiedy ktos popelnia fo paux

Gość chyba faux pas

Gość niesmialy jestes
dobrze wychowanym facetem czy nie? Jesli tak to wiesz jak masz zareagowac

Gość zrob prezent chlopakowi
"co zrobić gdy dziewczyna chce za siebie zapłacić na randce?" obudzic sie :D a na serio - to facet pokazuje klase , jesli placi za kobiete, KTORA SAM WCZESNIEJ GDZIES ZAPROSIL :)

Gość niesmialy jestes
a dziewczyna, z ktora sie spotykasz jest dobrze wychowana czy nie? Kazda dama placi sama

Gość zrob prezent chlopakowi
no i kolejny temat w stylu "kto placi" placi ten kto zaprasza , obojetnie od plci.

Gość najwiecej saie rzucaja
odnosnie placenia na randkach pryszczate szczyle i zakompleksione feministki....jakoś u dorosłych, normalnych facetów nie jest problemem placenie na randce a wprost przeciwnie - jest czyms naturalnym

Gość nie feministki tylko
panienki probujące zgrywac wielce niezalezne:P

ta, tutaj to jest, że facet powinien płacić, bo ma klasę, a potem dziewczyny sa materialistkami lepiej nie dać za siebie płacić no, jak zaprosił, to może i argument, ze płaci, ale ja bym zaprosiła i zapłaciła za obydwoje następnym razem

Gość najwiecej sie rzucaja
blachary i galerianki oraz takie co sa za glupie aby same mogly miec kase. No i denni kolesie co sie boja , ze jak kasy nie pokaza to ich laska nie zechce.

Gość jesli ty ja zaprosiles to
powiedz,ze zgodnie ze zwyczajem, ten placi, kto zaprasza. Mozesz dodac,ze jak ona cie zaprosi, tp wtedy zaplaci.

Gość asiuula jak ktos
juz od poczatku traktuje potencjalny związek jako uklad handlowy, gdzie liczy sie bilans zyskow i strat to nic dziwnego, że jest takie podejscie...

no właśnie, popieram wypowiedź z 16.20 trudno się w dzisiejszych czasach nie rzucać, bo od razu afera. i mozna zostać blacharą z powodu głupiej kawy. faceci teraz bardzo przeczuleni są, czasy nerwowe

Gość no tak bo w koncu na kafe
materialistką jest nawet ta, ktora pozwoli sobie zaplacic za głupia kawę:P

Gość no tak bo w koncu na kafe
heh, tez pomyslalm o tej glupiej kawie:P ale takie rzucanie sie panuje zazwyczaj wsrod mlodego pokolenia, nie spotkalam sie jeszcze z czyms takim w pokoleniu 30-latków

Gość ale macie problemyyyy
mamy rownouprawnienie kuurwa czy nie???? znow cos nie tak????? po rowno, to po rowno, niech sama za siebie placi:D

Gość jelcynka
A ja Wam powiem, że ja nie lubie jak ktoś za mnie płaci, bo wtedy czuje że musze się odwdzięczyć i jestem komuś coś winna. Chociaz z drugiej strony to miłe jak ktoś chce za mnie zapłacic.

Gość dobry test na faceta
jak pozwoli ci zaplacic za siebie na pierwszej ranndce to swiadczy o nim kiepsko. I nie wyjezdzajcie z tekstami o mateiralistkach bo nikt tu nie mowi o fundowaniu nie wiem czego tylko zachowaniu sie na randce (zapewne pierwszej i to w dodatku gdy facet zaprasza) Jak kogos nie stac na cos to sie nie zaprasza do nie waidomo jak drogiej restauracji tylko znajduje sie cos na wlasną kieszen!

Gość czasy nerwowe
trudno się w dzisiejszych czasach nie rzucać, bo od razu afera. i mozna zostać facetem bez jaj i honoru z powodu głupiej kawy, za ktora szmata sama nie potrafi zaplacic.. Szukajace sponsorow teraz bardzo przeczulone są, czasy nerwowe To tak dla rownowagi

o, już się zaczyna :) bo pewnie ktoś przeczytał te książki, w których jest o tym, że negocjowanie to wyraz autonomii i szacunku dla partnera, a partner naczytał się innych książek (lub czasopism;) i nieszczęście gotowe w ogóle nie jest lekko jak ludzie czytali tylko książeczkę do nabożeństwa jednak ąłtweij chyba było się dogadać :D

Gość to problem w was skoro
czujeicei sei potem dluzne. widocznie kazdy ocenia podlu siebie. Ja gdy chce komus sprawic przyjemnosc, radosc to cos mu kupię i na pewno nie oczekuję rewanzu. W zwiazku z tym skoro ktos cos mi fundnie to niby czemu mam sie czuc niezrecznie? w koncu to nie samochod czy willa tylko jakis drobiazg.

Gość faceci ktorym daleko
do gentlemanów znalezli sobie super-wymowkę by usprawiedliwic swoje buractwo i skąpstwo.

Gość nieśmiały - D
a co jeśli dziewczyna nie zaprasza chłopaka na nic bo ma taki charakter i podejście do facetów, nie wychodzi pierwsza z inicjatywą, nie zawsze jest to wadą, niektóre już takie są... w takim przypadku facet zawsze płaci bo on wychodzi z propozycją randki/spotkania?

Gość to w takim przypadku
facet powinien delikatnie zasugerowac by i ona czasem wyszla z inicjatywą