Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienawidzącaSwojejPracy

UmowaNa Okres Próbny Mogę ją Rozwiązać?

Polecane posty

Niebardzo orientuję się w kodeksie pracy dlatego proszę o pomoc... W połowielistopada zaproponowano mi pracę , którą przyjęłam, wyjechałam na kilkudniowe szkolenie potem rozpoczęłam pracę. Nie mam żadnej satysfakcji z tej pracy nienawidzę jej wręcz i BARDZO chciałabym rozwiązać umowę stąd moje pytanie czy mogę to zrobić?

mozesz podpisywalas jakas lojalke przed tym szkoleniem?? idz do szefa z podaniem o rozwiazanie umowy za porozumieniem stron - dogadacie sie jaki bedzie okres wypowiedzenia (moze byc natychmiastowy) i juz

tak naprwdę to nie jestem pewna bo dużo tych dokumentów podpisywałam... Ale boję się że obciążą mnie kosztami szkolenia, a z tym dogadaniem się jest taki problem że mój szef ( siedziba firmy) jest o 150 km. od mojego miejsca pracy(zamieszkania)

Gość bo to woda
to chyba zależy co ty tam podpisywałaś, bo w tych papierach mogło być gdzieś napisane że w razie zerwania umowy zwracasz koszty szkolenia, ale jeśli tego nie było to nie masz się czego obawiać. Rozwiązanie umowy możesz przesłać pocztą.

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaaa
najpierw zobacz swoją umowę. czy masz tam napisane o rozwiązaniu? Poza tym musisz zwrócić koszty szkolenia. Przecież to jasne.