Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szkarlatyna

smaki zapachy beztroski

Polecane posty

Gość szkarlatyna

jakie pamietacie smaki zapachy zabawy dziecinstwa?jakie macie wspomnienia?za czym tesknicie/?

Gość a jakże
Za smakiem kromki świeżego chleba z pachnącym masłem, kubkiem aromatycznego kakao. Ech, kiedyś masło pachniało masłem bez konserwantów i tych innych dodatków, a chlebek kupowało się z małych piekarni - to było pieczywo! Nie to co teraz sama chemia.

Zapach palonej sierści podczas świniobicia; Smak chleba z cukrem; Smak palcówki (to taka kiełbasa przechowywana w piwnicy w smalcu w wielkich garncach); Zapach zboża gdy przeleciał kombajn I wiele wiele innych :)

Gość widomość odszyfrowana
a ja czuję smak i zapach cipki

Gość u babci na strychu
zapach suszonego sianka

Gość Zapach Świąt
zapach żywej choinki było czuć już od progu...:) zapachy przenikałay się sos grzybowy, zapach pieczonego karpia z owocami, kompot, od wypieków wanilia, cynamon, pomarańcze i ta choinka:)

Gość szkarlatyna
ja pamietam maczki swieze rogale z maslem gume turbo takie gumyvz jakims smokiem czy czyms podobnym milkiway gwiazdki, pamietam zdarte kolana w grze w zbijanego babajaga patrzy podchody wspinanie sie na drzewa sad z czeresniami i wiele innych

Gość a dlaczego zaraz
Zapach morwy, dojrzałych owoców lecących z drzewa, białych, i ich słodycz.... mmmmm......

Z dzieciństwa najmocniej pamiętam zapach trawy na której się lądowało uganiając za piłką... czasem też trafiało sie na krowie gówno!

Gość Andrzej z Kolna
Smak spermy ojca tuż po wigilii Zapach kału siostry, gdy złośliwie mazała nim klamkę w drzwiach do kuchni Kapuśniany smród pierda matki podczas gotowania obiadu