Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bigola

skutki uboczne przerwania tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość bigola

Blagam Was pomozcie.Nie widze wyjscia z sytuacji.Od 10 lat biore tabletki antykoncepcyjne i teraz musze je przerwac ze wzgledu na silne migreny glowy.wczesniejsze proby odstawienia nie powiodly sie.Zawsze po nie braniu kilku dni zaczynam sie czuc fatalnie.Mam wrazenie ze za moment zemdleje,ze umre.Nie wychodze z domu;boje sie wstac z lozka ze zaraz upadne.Jestem przerazona.Co zrobic aby te obiawy zminimalizowac zeby w miare normalnie funkcjonowac?

Mi się wydaje że powinnaś iść do ginekologa i mu o tym powiedzieć i żeby on coś na to poradził.

Nie ma czegoś takiego jak skutki odstawienia tabletek. A po 10 latach już czas najwyższy zrobić przerwę. Jesli masz obawy to idź do ginekologa. Nie szukaj pomocy na forum netowym :O

Gość eggrj5r u
ja po dwóch latach brania yasminelle postanowiłam rzucić tabletki. przez miesiąć miałam okropne problemy z krążeniem, spuchnięte nogi, drętwienie kończyn itd. przestraszona poszłam do lekarza, nawet zaczęłam b rac jakieś tabletki na krążenie. po miesięcu, gdy dostałam pierwszy naturalny okres wszystko minęło jak ręką odjął, widocznie organizm szalał podczas oczyszczania się z hormonów. także dobrze by było gdybyś może spróbowała przetrać ten czas? wtedy będzie tylko lepiej (no, może poza tym, że etraz ciągle walczę z pryszczami! koniec pięknej gładkiej buźki;) )

Gość Mdt15
To są skutki twojej "postępowości" bigola. A będzie jeszcze gorzej

Gość bigola
oczywiscie za kazdym razem konsultuje sie z lekarzem i on mi mowi ze mam dzwonic jak sie bede zle czula.Dzwonie a on mi proponuje zmiane tabletek albo zebym zaczela brac ponownie.Mam juz tego dosc.Nike chce experymentow.Chce z tym skonczyc raz na zawsze !

Gość bigola
eggrj5r u bardzo sie boje tego stanu.Naprawde mysle ze umieram.Jednak dziekuje za slowa otuchy.

Gość może się nie znam
ale naogół skutkiem ubocznym jest ciąża

Gość do kasacjiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
zmien ginekologa!!!!!

Gość a wiec
okropny cellulit podczas brania i po odstawieniu, zatrzymanie wody w organizmie, ale nie jadłam wiecej, zaparcia czego wynikiem sa hemoroidy

Gość bigola
chyba na cudotworce,bo jeszcze zaden nie ma zlotego srodka na to