Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasienka1308

Ile i jakie pampersy dla maluszków???

Polecane posty

Witam. Chciałam przed porodem który notabene jest już blisko:) zrobić zapas pampersów. Tylko nie wiem ile paczek jednego rozmiaru i jakie kupowac... Pampersy 3-6kg są mniejsze wielkością niż Babydream 2-5kg i bądz tu człowieku mądry... Nie chce aby później leżały bezużytecznie.

Kup te papmersy 2-5kg, one są najmniejsze. Dziecko po urodzeniu nie waży więcej niż 5 kg, więc będą dobre (to sprawdzone:-)) Na początek wystarczy duza paka (ponad 50 pieluszek).

no, mogą byc dwie paki:-) później się zobaczy, jak grubiutki urodzi się dzidziuś i jak szybko będzie rósł.

Wiesz, mozesz zacząc od pampersów, jak dziecko nie będzie miało żadnych uczuleń itp., to mozna schodzic na tańsze (bella happy czy inne). Małą dzidzie i tak będziesz karmic co ok. 3 godziny, w razie potrzeby (czyw nocy czy w dzień) zmienisz pieluszkę. Ja generalnie nie wiem, co to znaczy Lepsza/gorsza pielucha. Dziecko zawsze ma nieć przecież sucho, prawda?

Teraz mam troche więcej kasy więc chciałam w rzeczy dla małego zainwestowac a po porodzie to wiadomo jakieś ukryte wydatki się ujawnią:) zreszta jeszcze w swoją garderobę trzeba bedzie zainwestowac bo dresów to mam już DOSC:)

Może i nie ma lepszych i gorszych ale napewno są tańsze i droższe... A może doradzisz jeszcze jakies sprawdzone kosmetyki i akcesoria które warto kupić...

Całe zycie jeszzce masz na inwestycje w dziecko:-) Myślę, ze nie ma co za bardzo przesadzać - czasm proste rozwiązania sprawdzają sie najlepiej. Nowy ciuszek przyda Ci się po porodzie, trzeba trochę sie dowartościować i wyjść z luźnych ubranek;-) Życzę łagodnego porodu.

Gość moja corcia ma 8 miesiecy
i jak kupuje tylko Pampersy:> i zostane przy nich...nie ma co dziadostwa kupowac...chyba ze kogos nie stac...

Ja polecam pampersy z Tesco te Fioletowe unisex nappies albo te zielone.Sprawdzone przez nas niczym nie różnią się od orginalnych pampersów no może tylko ceną.Tyylko nie kupuj tych tańszych z tesco bo to tandeta:)

Gość moja corcia ma 8 miesiecy
istnieja łagodne porody:) ja taki miałam..moze z godzine rodziłam:) super przezycie:) zero szycia..znieczulenia tez nie brałam bo wydluza porod i mi polozna odradziła, posluchalam bo chcialam szybko urodzic:) wartob bylo

Gość sorry pampersy z tesco
chyba pieluchy jednorazowe bo Pampers to konkretna firma:> wiec kupujesz podróbe a nie Pampersy;P

Za pierwszym razem było lepiej,I poród lepszy no i był tylko jeden mały:)Teraz trzeba było zajmować sie maluszkiem no i starszy też potrzebował mojej uwagi.Teraz już jest ok Kuba przywykł do nowej sytuacji kocha brata nad życie i nie wyobraża sobie życia bez niego:)Na początku na pewno będziesz potrzebować pomocy ale na pewno wszystko będzie ok:)Dasz radę:)

Mama bedzie przychodzic i pomagac:) Noi tatuś maluszka też obiecał ale późno wraca więc pewnie na dobrych chęciach się skończy :)

Gość alicja1979
na dobe zużywa sie ok 10 pampersów jak masz kase to kup 2 paczki nastepnego rozmiaru ale to jest ryzykowne bo moze sie okazać ze synek ma uczulenie na pieluchy tej firmy i bedziesz miała mały problem :-) ja używałam pieluch firmy pampers , teraz syn ma 22 miesiace i korzysta z nocnika :-)

Tatusiowi przysługuje 14 dni opieki nad toba i maluszkiem:)Opiekę dostajesz przy wypisie ze szpitala więc przez pierwszy ores będziecie razem cały czas:)