Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasienka1308

Ile i jakie pampersy dla maluszków???

Polecane posty

u nas kroluje Pampers i huggies raz kolezanka przyniosla po swojje coreczce zwykle tescowe i moja od razu miala czerwona pupe. Z huggies jestem mniej zadowolona ale kupuje czasami jak jest okazja :) a do pampersa nie mam zadnych negatywnych opini :) zadnych odparzen

ja od początku używałam orginalnych pampersów jak było krucho z kasą to bella happy tyle ze miał po nich lekko pupe czerwoną teraz ma prawie rok korzysta z nocnika to kupuje na miesiąc jedna paczkę 52 szt orginalnych. Jak urodziłam to w szpitalu miałam orginalne pampersy 2- 5 kg jedna paczkę a leżałam tydzień to dokupił mi mąż jeszcze jedna a zużylam pół. Wiadomo ze po porodzie przez pierwsze miesiące pampersów gdzie dużo. Co Do kosmetyków to od początku używam jonson baby lawendowy płyn do kapieli i krem do ciala po kapieli.

Gość hahahaaaaaaagdy
ja używam pieluch z lidla kosztuja6.50 a jest ich 16 ale sa rewelacyjne mała po wszystkich innych ma odparzenia

Gość zauwazyla ze matki
ktore sa biedne i mlode to zawsze kupuja pampersy nie wiem dlaczego tak jest. Ja mam niezly dochod ale stosuje tanie pieluchy z biedronki bo wole wydac na wazniejsze rzeczy niz pielucha. :p

Gość hahahaaaaaaagdy
maja SOFTINO niestety nie ma dużych paczek ale i tak są ekstra

Gość anna paulinka
moja corka urodzila sie z waga 3kg. poczatkowo stosowalam pieluszki babydreal 2-5kg s pakowane po 28szt zużyłam 4opakowania i przeszlam na wieksze od 3do 6kg.teraz mala konczy 3mies i zakladam jej pampesy w ozmiarze od 4 kg

Gość maja papaja
Na początek wystarczy mała paczka jakichś lepszych "z górnej półki cenowej" i trzeba obserwować skórę. Jeśli nic się nie będzie działo, po wyczerpaniu noworodkowej paczki można zacząć eksperymentować z produktami innych marek, tych ekonomicznych, tylko najlepiej wybierać te które nie są pokryte ceratką i mają zapięcia z velcro, a nie taśmy.

Gość maja papaja
Jest wiele dobrych marek. Musisz sama popróbować, bo dziecko dziecku nie równe, więc skóra każdego będzie inaczej reagowała na każdy kosmetyk. U mnie świetnie sprawdziły się Johnson's baby, mimo że wielu ludzi na nie narzeka, bo rzekomo uczulają ich dzieci. Tak więc jak widzisz, tak naprawdę trudno powiedzieć, co okaże się najlepsze dla twojego dziecka. Próbuj i obserwuj skórę. :) Wiem, że z tych tańszych całkiem niezłe są Nivea, Bambino, Rossmann babydream, Cleanic, Bübchen, Hipp, Ziaja. Z droższych Weleda i Mustela. A ze specjalistycznych, dla dzieci z problemami skórnymi (np. egzemą, zmianami atopowymi) polecany jest Oilatum, Oilan itp.

No mam już kilka rzeczy bambino, nivea i babydream. A chusteczki bobini, pampers i huggies( tych ostattnich sama uzywałam do demakijażu i moim zdaniem są extra, inne niż wszystkie:)

Gość maja papaja
Które Huggisy dokładnie? :)

Na początek nie ma co takiej sterty kupować bo rzeczywiście czegoś maly moze nietolerowac i pieniądze wyrzucimi w błoto. Ale sudocrem to chyba kazdy poleca, więc napewno kupie:)

Gość maja papaja
Które Huggisy dokładnie? :)

Gość maja papaja
A no właśnie, zapomniałam wspomnieć o maściach łagodzących odparzenia. :) Dobrze, że o nich wspominasz. Poza Sudocremem dobry jest jeszcze Bepanthen, Linomag, Veseline, maść cynkowa i jeszcze kilka które w tej chwili wyleciały mi z głowy. :) Z maściami jest tak jak z kosmetykami i pieluchami - każdemu pasuje inny zestaw. U nas na przykład ostatnim razem obeszło się bez Sudocremu i dziecku wystarczyła zwykła maść z linii J&J baby soothing naturals. ;)

Gość maja papaja
Dzięki. Wypróbuję. :)

Gość maja papaja
Jeden 4 l., drugi 7 m. :)

Gość maja papaja
Piersią, a modyfikowane włączyłam do diety kiedy musiałam często wychodzić z domu i nie zdążyłam, lub nie dałam rady (bo różnie to bywało) odciągnąć mleka z piersi i wrzucić do lodówki. Najlepiej jak nastawisz się na karmienie piersią, bo to przede wszystkim niesamowita wygoda. Początki mogą być trudne, jasne, ale uprasza się w tym miejscu o cierpliwość, cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość. ;) ...Yyy, czy wspominałam już o cierpliwości? :D

Hehe:) Bardzo bym chciała karmić piersią, nastawiłam się na to już dawno w 100%. A tak z innej (a w sumie z tej samej) beczki to panicznie boje się porodu:) Ale pewnie każda się bała za pierwszym razem, a jednak dawały rade:)