Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wcielenie Wertera

Jestem nadwrażliwy.

Polecane posty

Gość Wcielenie Wertera

Nie jestem jakiś cwaniakiem, który sobie podrywa laskę i wykorzystuje. I tak w kółko, nie myśląc o niczym. Po pierwsze wyobrażam sobie bardzo wyjątkowo swój pierwszy raz, okoliczności poznania tej dziewczyny. Często sam w sobie jakoś się wzruszam. Pod wpływem jakiejś muzyki, przyrody, okoliczności. Nie płaczę, ale czasami mam ochotę, tak ze wzruszenia. Pochodzę do wszystkiego jakoś tak sentymentalnie, zbyt wrażliwie, mimo, że na zewnątrz nie okazuję uczuć. Nie mówić o nich, nie mówię innym miłych słów, nie komplementuję. Mogę wyglądać na jakiegoś zimnego, bez uczuć, ale w środku buzują we mnie uczucia. Chyba nikt nie zna mnie z tej strony. Nie chcę skrzywdzić żadnej dziewczyny, nie mogę się na żadną zdecydować. Ciągle myślę, że znajdę taką wymarzoną. Jaki ja jestem naiwny...

Romantyzm w dzisiejszych czasach to rzadka cecha u faceta. Zamiast z tego powodu czuć się niezręcznie, bądź dumny, na przekór tzw "nowoczesnemu myśleniu". :)

Gość xyzyzx
A nie natrafiłeś na taką samą, chodzi mi o osobowość dziewczynę? Jesteś dda?

Gość też jestem wrażliwa
dzisiaj jak stałam na światłach spojrzałam na dziadka, który stal na przystanku tramwajowym był o kulach w starych rzeczach, ze starą siatką w ręce, taki chudziutki i wyglądał na samotnego ryczałam aż się moja córka zapytała co mi się stało. To nie był pierwszy raz, zawsze tak reaguję i wszystkich mi żal 😭 też się zastanawiam czy to nie jakaś przypadłość np.nadwrazliwość

Gość ciekawe z czego to wynika

Gość Wcielenie Wertera
Co znaczy DDA? Hmmm, nie trafiłem na taką. Ale nie wiem czy bym taką chciał, bo wtedy to już w ogóle by mi sie pogorszyło. Chciałbym normalną dziewczynę po prostu. Z uczuciami, ale nie do przesady. Żebym mógł komuś częśc swoich przekazać, pewnie by mi się wypoziomowało :)

Gość Jaka powinna być
ta wymarzona dziewczyna?

Gość Wcielenie Wertera
Hmmmmm, nie wiem czy na ludzi tak reaguję, jakoś nie uświadamiam tego sobie. Ale za to przyroda tak na mnie działa, np. podróż autobusem... Jestem wtedy strasznie sentymentalny i wrażliwy, nie wiem co mi się dzieje. Z rozczuleniem patrzę za okno i jestem jakis uspokojony.

Gość rozumiem i wiem o czym piszesz
jest na to jedna rada-kobieta ktora twardo stąpa po ziemi. Nie chodzi tutaj o kobiete pozbawiana wrażliwości czy uczuciowości lecz taka która da Ci kopniaka w tyłek i powie obudź się chłopie, ja tu jestem, kochaj mnie ale nie bądź taki miekki

Gość też jestem wrażliwa
ja stałam na światłach ale byłyśmy w aucie, zanim znalazlam miejsce do zaparkowania, tramwaj z dziadkiem odjechał:(

Gość Wcielenie Wertera
Wymarzona dziewczyna powinna być dziewczęca i delikatna, ale też seksowna, bo nie chcę kompletnej sierotki :) Nie wiem.. Ja po buzi od razu bym wiedział czy to ta. No i powinna mnie rozumieć.

Gość Wcielenie Wertera
Tyle, że ja nie jestem miękki. Nikt nie wie o tym co w tym temacie napisałem. Na codzień nie obnażam się i jestem zamknięty w sobie, tym bardziej jeśli chodzi o uczucia.

Gość ojej..........
do też jestem wrażliwa Jej, ja też tak mam. Zwłaszcza jak widzę staruszków, w skromnych ubraniach, takich dalekich od dzisiejszego wyścigu szczurów, skromnie i niemodnie ubranych - potrafię się rozpłakać. I w wielu innych przypadkach. Czasem wzruszę się na sam widok zachodzącego słońca. Płaczę na widok chorób, kalectwa. A niekiedy jak tak zacznę się zastanawiać nad sensem życia, nad ogromną niesprawiedliwością świata..... itd......to w ogóle masakra. Pozdrawiam wszystkich wrażliwców.

Gość też jestem wrażliwa
kobieta zbyt twardo stąpająca po ziemi nie byłaby zbyt odpowiednia, bo nie rozumiałaby Twojej wrażliwości np. na piękno, czy gdy popłynęły łzy przy pięknej natsrojowej muzyce... powinieneś mieć normalnie wrażliwą:)

Gość Wcielenie Wertera
Nie, ja nie płaczę. Zewnętrznych dowodów na moją wrażliwość raczej nie ma.

Gość kobieta dla wertera
powiedz mi werter czy na tym kawałku wzruszysz sie odrobine.......wyłącz się, oddychaj głęboko, poczuj tę muzykę jak skonczysz daj znak http://www.youtube.com/watch?v=bIIL5p7_WKk ja jestem facetem na co dzień twardym i silnym:) jednak przy takiej muzece rozpływam się niczym mała bezbronna kobieta

Gość Wcielenie Wertera
Hmmm... to nie musi bć typowa piosenka jakaś miłosna, śpiewana przez kobietę. Może to być sama muzyka instrumentalna, która dociera do mojej duszy i ją czuję dokładnie. To zależy, nie każa rzecz wzrusza :) To zależy czy mam jakieś wspomnienia związane z jakąś piosenkę, z chwilą w jakiej słucham, otoczeniem. Nie da się tak od razu, nagle stworzyć takiej sytuacji. A co do facetów tak ogólnie... Nie popieram na codzień ich zachowań, głupich żartów, chamskiego zachowania, przechwałkami, przedmiotowego traktowania kobiet, szpanowania, itd. Jeśli większość facetów jest taka prosta to wam współczuję :P

Wczoraj jadąc autobusem na jednym z przystanków wsiadł starszy mężczyzna bez kurtki i w samej koszulce... Twarz miał pobitą, usta zakrwawione. Wyglądał na kogoś kogo się z domu wyrzuca...Nie zapomnę nigdy jego miny... smutek, bezradność, frustracja... Parę przystanków pózniej wysiadł... Widać było, że jest zagubiony i nie wie co ze soba zrobić. Niby błaha historia jakich dookoła pewnie wiele ale dawno nic nie wywarło na mnie takiego wrażenia.

Gość też jestem wrażliwa
ja też tak jak werter... muzyka kojarzy mnie się z miejscem, daną osobą, wydarzeniem i dlatego może mnie wzruszyć nawet coś co nie jest w moim guście, ale ten kawałek lubię http://www.youtube.com/watch?v=n0rjfGvwMdE

Gość kobieta dla wertera
http://www.youtube.com/watch?v=qVCgf6_M7i4 kawałek bardzo sentymentalny:) przy którym poznałem przecudowną istotę o kasztanowych włosach, nic z tego nie wyszło jednak wspomnienia pozostały. muzyka łączy ludzi bezapelcayjnie.

Gość krol prawikow
romantyzm to przekleństwo dla faceta

Gość też jestem wrażliwa
a mnie np.nie wzusza ten ostatni kawałek to jest to o czym pisał Werter, Tobie kojarzy się z cudowną kobietą a mnie z niczym w przeciwieństwie do tego: http://www.youtube.com/watch?v=TJv52cFhv9M

też mam tak jak werter.....jestem wrażliwym sentymentalnym człowiekiem chodz na zewnatrz tego nie okazuję...

Gość zaciekawionaptaszyna
werterze skąd jesteś i ile masz lat?