Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a mi to wyglada na...

kiedy obcinamy pierwszy raz wloski dziecku?

Polecane posty

bo moja tesciowa mowi ze do roku nie powinno sie obcinac wloskow dzieciom, a moj ma juz taka dluga grzywke ze wchodzi mu w oczka- 10 miesiecy chlopczyk, no i musze mu spinke zakladac zeby bylo dobrze ale wyglada jak dziewczynka, boje sie pobciac bo slyszalam ze nie wolno juz od kilku osob. a jak jest u was dziewczyny? obcinacie ?

Gość albinka666
a co niby moze sie stac po obcieciu?? jakies dziwnacze zabobony...w czanego kota twoja tesciowa tez wierzy?

tez tak mysle, ale babcia - tesciowa , zreszta moja mama rowniez , to zaraz mnie zakrzycza co ja zrobilam!

Gość mamy 21 wiek
a ludzie wierza w jakies zabobony :O o jaaa

Wybieraj:- zakrzyczy teściowa- dziecko nabawi się wady wzroku (co nie jest wcale wykluczone, narząd wzroku nadal się rozwija a wpadająca do oczu grzywka wcale mu tego nie ułatwia.Z resztą co to za dylemat - jęki tesiowej a komfort twojego dziecka?

Zawsze możesz podeprzeć się opinią lekarską - lekarz zalecił, by ściąć z uwagi na mozliwie negatywny wpływ rozwoju wzroku u dziecka.I od razu uprzedź, że z jękami to do lekarza, nie do ciebie.

zgadzam sie w 100% z przedmówczynia... z reszta co to za pomysł zakładac spinke dziecku... chwila nieuwagi, maluch ją sobie ściagnie i (wiedzac ze takie brzdace wszytsko wkładaja do buzi) to..- już sama sobie dośpiewaj! ja obcinałam synkowi grzywke jak byla taka potrzeba- dłuuugo przed roczkiem. i co? i nic!

Gość gość
a wiesz czemu nie wolno????? hehehhe bo mi też mówiono "nie wolno!!!" więc poszukałam, popytałam i się dowiedziałam - BO NIE ODROSNĄ hehehehehhehehehe serio, taki to zabobon, to w sumie super sprawa raz w życiu obcinasz synkowi włoski i ma spokój z fryzjerem na całe życie - oszczednosc na maksa hehehhehehhehehehe

Gość Tylko zabobon
Ja obcięłam włoski synkowi jak miał 10mc, dla mnie wzrok i komfort mojego dziecka jest ważniejszy!

Gość xdfgh
Ja obcięłąm synkowi jak miał około 8 miesięcy. Na początek sama grzywka gdyż wchodziła mu w oczka, podrażniała. Ciągle miał załzawione oczka i czerwone. Córka ma 16 miesiecy i jeszcze nigdy nie obicnałam jej włosków. Wolno jej rośnie grzwyeczka a za to tył ma taki długi, że robię jej już kiteczki. Nie wierzę w przesądy ani też w to, że obcinanie zwiękksza grubość i gęstość włosów. To już sparawa genetyki a nie częstotliwości ścinanania włosów.

Gość xdfgh
Jedna z Was pisała, ze nie wolno ścinać przed rokiem bo nie odrosną. za to ja słyszałam zabobon, ze jak się ścina przed rokiem to dziecku rozum się odejmuje :D:D

ainom_ tak w ramach ciekawostek to ja słyszałam, ze jak się obetnie włosy przed skończeniem roku to się dziecku rozum skróci - jakkolwiek to brzmi :O hehehe co ludzie nie wymyślą

Gość xdfgh
właśnie Kardi, miało być skróci rozumek a nie odejmuje :D tak to brzmiało.