Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co zrobic

mdlosci a praca

Polecane posty

Gość i co zrobic

Jestem w 4 tc dopadly mnie straszne mdlosci. Caly czas wymiotuje. Konczy mi sie urlop. Czy lekarz moze mi juz wypisac zwolnienie czy to za wczesnie? kazal mi przyjsc ok 7-8 tc dopiero. :(

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaa...
W 4 tygodniu ciąży wiesz że już na 100% jesteś w ciąży, skontaktowałaś się już z lekarzem i na dodatek masz straszne mdłości?? I na dodatek rozwarzasz zwolnienie od 4 tygidnia??? A jesteś pewna że jesteś w ciąży a nie że masz zwykłą niestrawność?

Gość Nie wiem co i jak
Okres jak w zegraku zawsze. Nie mam stresow, nie bylam chora. Staram sie o dziecko. Probowaliśmy akurat kiedy trzeba bylo bo mierze temperatuję, obseruje sluz itd. Czy to takie dziwne? 4 testy pokazaly ciaze. Pozatym moja mama tez cierpiala na straszne mdlosci bedac w ciazy

Gość Nie wiem co i jak
Poza tym przy niestrawnosci nigdy nie bylam tak wyczulona na rozne zapachy.

Gość no to slabo znasz sie na
liczeniu. w dniu kiedy dowiadujesz sie ze jestes w ciazy czyli w dniu kiedy powinna wystapic miesiaczka jestes juz w 5 tygodniu. w 4 to nie ma szans na sprawdzenie czy zaszlas w ciaze - testy nie sa wtedy wiarygodne

Gość hu hu ha.....
sorx, dziewczyny. ja o ciazy dowiedzialam sie w 3 tygodniu. a 4-5 to juz bylo rzyganko na calego, wiec nie wiem, czemu tu sie dziwic.

i jeszcze mi powiedz ze chcesz zwolnienie od lekarza bo masz mdlosci i to oczywiscie juz na cala ciaze..... co za nieroby z tych lasek mieszkajacych w polsce. Ja jutro bede miala 34 tydzien i 2 dzien i ide ostatni dzien do pracy. Ale przynajmniej nie musze sie martwic ze jak tylko wroce po macierzynskim to mnie zwolnia bo cala ciaze udawalam i lezalam do gory brzuchem na zwolnieniu

ta zaraz napisze jakas co sie dowiedziala w 2 tygodniu ze jest w ciazy....czy wy w ogole wiecie jak sie oblicza tygodnie ciazy?

Gość na kafe to jus po 68 sekundach
wiedzom żem som w cionży, takie yntelygentne beztyje 🖐️

Gość hu hu ha.....
tak, wiemy. ale nie wszystkie jestesmy takimi pieprznietymi formalistkami, jak niektorzy :O logiczne chyba, ze faktyczny wiek ciazy nieco rozni sie od tego, ktory zostal okreslony przez lekarza (czyli od pierwszego dnia ostatniego cyklu)

Gość jhgjtyjtjyy
Jeszcze trochę a niektórzy będą twierdzić że test pozytywny wyszedł im już 3 tygodnie przed stosunkiem a na zwolnieni lekarskim z powodu złego ciążowego samopoczucia będą już rok przed ciążą siedziec :O

Gość CIĘZARNE SĄ POJEBANE
KTÓRE PRACUJĄ PRZEZ OKRES CIĄŻY.... hahahaha jak można nie wykorzystać zwolnienia!!!!!!!!!!!!!! DEBILKI!!!!! a później się żalą że jest w 38tygodniu i od początku pracowała buhahaha a kto ci kurwa kazał robić??????????????? NA ZWOLNIENIE MOŻESZ IŚĆ NAWET JAK CI NIE MASZ CIĄŻY ZAGROŻONEJ I DOBRZE SIĘ CZUJESZ!!!! BO CI PRZYSŁUGUJE!!!!!! JAK CI SIĘ COŚ NALEŻY TO SIĘ TO WYKORTZYSTUJE, bo później możesz się użalać i płakać tak jak te z brzuchem że pracowały w ciąży...

Gość jak zaczniesz biadolic
zapomniałam dopisać że ja jestem bękartem kurewki!!! moja matka właśnie stoi pod lampą i zarabia, bo jak miała cieczke i chodziła ze mną w ciąży to ją póżniej z pracy wywalili jak poszła na l4!!!! teraz jest dupodajką!!!!!!!! a każdego bękarta jakiego urodzi alfonsowi to zabija!!!!!

Gość hjjujujuuj
Nie wiem czym tu się chwalić? Tym że się ma dziecko i jest się chamem? że dziecko tez wychowa się na takiego samego chama i lenia? Pogratulowac.

Gość głęboko zniesmaczona
matki dzieciom... :O co za rynsztok, jestem w szoku

Gość CIĘZARNE SĄ POJEBANE
o kurwa! ZAPOMNIAŁAM że też w ciąży pracowałam!!! AJAJAJAJJJJJ JAKA JA POJEBANA JESTEM! pomóżcie!!! :(

Gość yhjtyjhvv
Ludziska po prostu mają spaprane życie... Mężowie je tłuczą, dzieci nie kochają, praca na wysokim stanowisku to w w rzeczysistości bycie kasjerką w żabce... Gdzie to odreagować?

Gość asdsadasdas
Ja móiłąm, że mdłości i ciąża to nie choroba. Chodziłam do pracy, mdłości pokonywałam domowymi sposobami. I..... poroniłam. Następną ciążę spędzę na zwolnieniu i mam gdzieś to co mówią inni.

Gość yhjtyjhvv
Problem jest inny, to nie jedna osoba a kilka osób. Osób które sa matkami, wzorami do nasladowania. Czy matka w rzeczywistości tez mówi do swojego dziecka "huj ci w dupę?" kiedy dziecko mówi coś co jej się nie podoba? Świadczy o tym jedynie to jak takie osoby zostały wychowane w domu.

Gość ktoś tu nie radzi sobie z agre
sja a nie radzac sobie ze swoimi uczuciami i nie poradzi sobie z cudzymi takimi jakie sa kształtowane u mlodego czlowieka. takie osoby powinne byc pozbawiane praw rodzicielskich bo dzieci wychowuja na mordercow i gwalcicieli bo matka nauczyla ze szacunek ludziom sie nie nalezy a jak ktos mysli inaczej to tym bardziej

Gość nie no nie ma to jak
mając mdłości i wymioty do pracy chodzić... obsługujesz klienta i nagle mówisz mu, sory, proszę poczekać bo mi sie rzygać zachciało? Żenada

Gość tak prawda ale
mdlosi sa tylko na poczatku ciazy zazwyczaj a nie cala ciaze wiec jakie masz wytlumaczenie zeby isc na zwolnienia na cale 9 miesiecy? tak idzcie bo wam sie nalezy tylko pozniej nie zakladajcie topicow ze szef was zwolnil po 3 dniach jak wrocilyscie z wychowawczego czy macierzynskiego bo tez bym tak zrobila. a do tej co twierdzi ze jak jest sie na zwolnieniu to nic sie dziecku nie stanie to ci powiem, ze moja kolezanka miala ciaze zagrozona bo miala za malo progesteronu i co kilka dni dostawala zastrzyki. oczywiscie dali jej od razu zwolnienie - siedziala w domku, oszczedzala sie i nic nie robila a mimo to i tak w 12 tygodniu poronila...wiec nie jest powiedziane ze jak na zwolnieniu to wszystko bedzie juz dobrze a takie leniwe dziewuchy ktore wyciagaja kase z ZUSu to mnie tylko denerwuja - ich podejscie do pracy i ciazy...nie zdzwicie sie jak nie bedziecie mialy gdzie wrocic po porodzie hehe ja cale szczescie mieszkam w UK gdzie nie daje sie zwolnieni bez podstwy ale przynajmniej po roku macierzynskiego wiem ze praca na mnie czeka i nikt mnie nie zwolni ani nie zdegraduje

Gość ale nikt nie napisał
że ona od razu na całe 9 miesiecy chce iść na zwolnienie. A prawda jest taka że jak pracodawca będzie miał zwolnić to i tak zwolni. Znam dziewczynę co pracowała do 7 miesiaca, po macierzyńckim wróciła do pracy i od razu dostałą wypowiedzenie bo wg tego pracodawcy kobieta z dzieckiem to kobieta niedyspozycyjna. Ja natomiast pracowałam do końca 6 miesiąca i po wychowawczym normalnie wróciłam do pracy i pracuję do dzisiaj a od tego czasu minęło prawie 2 lata.

Gość gość
Ale nie znam przypadku zeby kobieta od razu poszla na zwolnienie i miala gdzie potem wracac do pracy, tylko u nas w kraju sa takie przywileje a i bieda az piszczy a jedno z drugiego wynika