Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama zasmucona bardzo

Dlaczego Yorki są tak piekielnie drogie?

Polecane posty

ale ja nie pytam czy yorki są ładne czy brzydkie, mądre czy głupie, nie chce kundla, pająka, królika, owczarka. Bo to nie ja wybieram. Córka chce yorka. Marzy o nim od dłuższego czasu i mimo, ze mieliśmy możliwość dostania za darmo cocker spaniela córka odmówiła bo ona chce yorka a nie kundla owczarka pająka królika itd. Moja córka jest mądrą dziewczynką, zaskakująca mądrą jak na swój wiek i jeśli chce yorka to nie kupie jej rybki. Dzięki za radę sprawdzę na gratce bo na allegro znalazłam tanie tylko z Łodzi a do łodzi mam szmat drogi.

Gość koko jambo i do przodu
ja pierdole jak cie nie stac to nie kupuj.wez biednego ze schroniska ! naucz corke miec serce. yorka kupi zawsze ktos kto ma kase a ty widze nie za bardzo masz wiec odpusc sobie.

Moja córka ma serce. Mamy kota ze schroniska. Nie będę sobie robiła przytułku dla bezdomnych zwierząt bo nie jestem społecznie nastawiona do życia. Psa znalazłam za taką cenę jaka mi odpowiada. Wieczorem po niego jedziemy. Domowa hodowla z rodzicami do zobaczenia na miejscu.

450 zł

kiciunia za ile? i skąd jesteś? ja tak do 500-600 zł mogę dać.

Gość Zaadoptowałabyś
ze schroniska i byc może uratowałabyś pieska. Ale lepiej wychować córkę na drugą Paris Hilton.

a dlaczego ty nie zaadoptujesz?

Gość mam yoreczka chłopca
koko jambo---> taaaa nie mam yorka tylko rotweilera :O...weź się stuknij w głowę kobieto....to że psy twoich znajomych to jakiś lejki i głuptaski to nie znaczy ze wszystkie yorki takie są....no ale najlepiej wrzuciś wszystkich do jednego wora :O

i mój nie ma długich ''kudłów'' tylko jest króciutko obcięty...

800 zł to taka cena jak wszędzie. Najlepiej oceniać "yorki są głupie, pekińczyki są wredne, ratlerki są jazgotliwe itd" Prawda jest taka że każdy pies tak samo jak człowiek jest taki jak się go wychowa. Każdy ma swój charakterek. Rasa tylko podkreśla niektóre cechy ale wcale ich nie dominuje.

NO FACE NO NAME NO NUMBER Brzydze się takimi ludźmi którzy są tym aby istaniały fabryki psów. Za mało pokazują reportaży o tym jak są traktowane takie psy. Weź sobei kundla jak na Yorka nie stać. York z prawdziwej i dobrej howli kosztuje 1500 zł i takie są fakty. Za 500 zł to nie jest York tylko Yorko podobny kundel. To może być nawet syn własnego brata ze starszego rodzeństwa Popieram w 100% powyższy wpis! Autorko topiku: chcesz mieć psa, który będzie miał np wadę genetyczną i albo prędko zdechnie albo będziesz wydawać fortunę na jego leczenie? Albo psa niezrównoważonego emocjonalnie, który albo będzie strachliwy albo agresywny? Zastanów się porządnie!!! Poczekajcie! Skoro już teraz zaoszczędziłaś 600zł to możecie przecież poczekać jeszczę trochę i kupić w przyszłości pieska zdrowego, inteligentnego, zrównoważonego! Fakt jest taki że Yorshire terrier z dobrej hodowli (dobrej dla psa) kosztuje 1500-3000zł. Hodowca ceniący się i troszczący się o swoje pieski nie odda szczeniaka byle komu ale najpierw przeprowadzi wywiad czy nowy właściciel będzie odpowiedzialny i troskliwy. Pseudo hodowca patrzy jedynie na zysk a hodowca z prawdziwego zdarzenia patrzy przede wszystkim na dobro zwierzęcia które jest żywą istota!!! Polecam hodowlę www.yorkiakcent.pl Pani Elżbiety Brzozowskiej bądź hodowlę www.cudnatury.pl Pani Marioli Ścisłowskiej

Popieram wpisy o hodowli psów. Ja jestem fanatyczką dogów niemieckich http://www.psy.pl/files/%28wl2YhKjUcGJc65tVnmyd11htirKSXs2EX6Nxm1uqnJaee2eNZlRc4ZtWn71nnGpsQ6mYU5l-YJ5raFimy5PLbGjo%29/pl/kotykatalogras/28/84/1/1705433567.jpg :) takich I w hodowli wprost mi powiedzieli, że jeśli kogoś nie stać na zakup rasowego psiaka, to nie stać go na dbanie o niego - np. specjalna dla danej rasy karmę, leczenie schorzeń typowych dla gatunku itd. I ja ich popieram. Tymczasem w pseudohodowlach krzyżuje się psy masowo. W porządnych hodowlach psy o wadach genetycznych, psy nieprawidłowo zachowujące się itd. są eliminowane w fazie reprodukcji,tzn. nie są dopuszczane do rozpłodu. Tymczasem w pseudohodowli można być pewnym, że dostaniemy psa z obciążeniami psychicznymi i wadami genetycznymi, z kazirodczego związku. PS-pamiętaj, że pies bez rodowodu nie jest rasowy. On jest podobny z wyglądu do rasowego, ale w niczym nie przypomina yorkshire teriera.

Karmelia hodowca przeprowadzi wywiad? I co w tym wywiadzie usłyszy? Jak ktoś chce kupić psa to powie wszystko co trzeba powiedzieć żeby go dostać a co będzie się działo później to inna brożka. 1500-3000 kosztują psy z rodowodem. Nie potrzebny mi ten papier bo nie chce latać z psem po wystawach. Jedna moja kuzynka ma labradora z rodowodem za którego zapłacili majątek i jeszcze tak niewychowanego i powalonego psa nie widziałam. Nie słucha nikogo skacze gryzie wszystko demoluje istny wariat. Druga kuzynka ma westa za 500 zł psiak ułożony i grzeczny typowy kanapowiec. Wiadomo ze temperament westa jest inny niż labradora ale mimo wszystko wydaje mi się ze ich rodowodowy pies ma po prostu coś nie tak z główką bo widziałam różne labradory i żaden nie zachowywał się tak jak ten Trzeba mieć trochę szczęścia jak się kupuje psa i dobrze go wychować. To tyle.

jasne ze wiem, ze to nie jest pies rasowy i prawdopodobnie będzie pomieszany z jakimś sznaucerem, ale jest yorkopodobny i o takiego mi właśnie chodzi.

Gość hghjyftdrseetqZ
a akurat to, że psiak jest nie posłuszny to nie jest jego wina tylko właściciela który nie potrafi nad nim zapanować. Koleżanka kupiła buldoga francuskiego z podejrzanej hodowli i okazało się, że psiak ma padaczkę....

Jak nie wychowała labradora, to ma. Jak z dzieckiem - bezstresowo wychowane powoduje stresy innych :P Aha, wywiad to jedno. Hodowca zastrzega sobie możliwość odwiedzania szczeniaka. I z tego, co wiem, są takie wizyty przeprowadzane, moja koleżanka miała trzykrotną wizytę. Sprawdzają warunki, w jakich przebywa zwierzę. Nawet jeśli na ten dzień ktoś weźmie psa do domu, doświadczony hodowca widzi zmiany w sierści, strukturze podbić łapek itd.

Moje pytanie brzmiało dlaczego yorki są takie drogie. Chodziło mi o to dlaczego te psy które są w zasadzie kundlami bo papieru nie mają, kosztują tyle pieniędzy kiedy inne psy również kundle kosztują 4 razy mniej.

klasa mojej kolezanki zlozyla sie na takiego yorka dla swojej wychowawczyni, ktora sie rozchorowala i musiala na kilkanascie miesiecy przebywac w domu. a ze mieszkala calkiem sama i lubila yorki to jej kupili. tez wydali ok 600zl, nauczycielka oczywiscie byla w siodmym niebie. jednak okazalo sie ze ten piesek jest nadpobudliwy i w nocy strasznie skomle i dziwnie sie zachowuje. u weterynarza okazalo sie ze pies ma padaczke :P nie wiem czy zostal uspiony czy nie ale trzeba przyznac ze nikt nie byl zadowolony z obrotu sprawy. moze zanim wydasz kilkaset zlotych na psiaka, co dla mnie jest calkowitym nonsensem, pojezdzij po schroniskach. rasowe psy tez tam trafiaja i mozna takiego przygarnac bez wydawania gory kasy. zreszta bierz pod uwage ze taki szczeniaczek bedzie przez pare miesiecy zasikiwal dom, trzeba go wychowac etc dziecko tego nie zrobi wiec to wszystko bedzie na twojej glowie. biorac doroslego psa przynajmniej odpada ci sprzatanie domu :P

no to tym bardziej nie mam ochoty żeby ktoś mi robił kontrolne naloty i sprawdzał co daje psu do jedzenia i jaką ma sierść i łapy.

Jeśli mówisz o yorkach,a nie kundlach o wyglądzie yorka, to: rodzi się mało szczeniaków w miocie. Poza tym rasowy, zadbany pies z czystą kartą, wyeliminowanymi w jak największym stopniu ryzykiem wad genetycznych kosztuje.

mam malutkie dziecko i nie chcę dorosłego psa bo boję się że będzie agresywny w stosunku do dzieci. Szczeniak wychowany od małego jakoś się z nimi lepiej dogada. Ten mały podobno sika do kuwet (nie wiedziałam ze psy sikają do kuwety?!)

Na te "kontrolne naloty" się umawiasz :D I jeśli dbasz o pieska, to nie ma się czego bać. A są przydatne, bo z racji doświadczenia doradzi, jak wychować, żeby nie zasikiwał wszytskiego itd.

moja znajoma kupiła psa z rodowodem i tez sie okazało ze ma padaczkę....pojechała do hodowcy i on chciał jej dac nowego psa a tamtego uśpić...nie zgodziła się bo przeciez juz sie przyzwyczaiła do tego psiaka....wiec psy z paoerami tez mogą byc chore

pieprzowa wiem, ze rodzi się ich mało i porody są ciężkie. Przy porodach wiele psów umiera i często konieczne są cesarki, szczególnie jeśli chodzi o te najmniejsze pieski ponizej 2 kg.

Naprawdę nie widzisz różnicy? Hodowca w ramach zadośćuczynienia zaproponował jej innego psiaka. Pokaż mi pseudohodowce, który tak postąpi.

tak ale tamtego chciał uspic....no rzeczywiście widac jak bardzo kocha psy....nie,nie widze róznicy

ja znam takiego ale on ma sznaucerki i pekińczyki. Moja siostra u niego kupiła pekińczyka i okazało się ze ma przepuklinę. Zadzwoniła do tego pana a on jej powiedział że jej wymieni psa na innego, ale nie wymieniła go. Okazało się ze zabieg nie jest konieczny bo to pies a nie suczka i sobie żyje już kilka lat i ma się dobrze. Domowa hodowla w której znajdziesz wszystko od psów przez króliki aż po kozę. To też zalezy od uczciwości człowieka.