Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LubieSloneczniki4

cala noc sie meczylam a teraz.. jeszcze gorzej. pomocy -

Polecane posty

Siedzę i ryczę . Zupełnie nie wiem co mi jest. Sprawa wygląda następująco. Mam 19 lat. Jakiś czas temu zaczelam brac swoje pierwsze tabletki anty Yasminelle, ktore przepisala mi P. Ginekolog. Wszystko było ok. Nie miałam żadnych skutków ubocznych ale kiedy okres sie skonczyl wciaz pozostawala jakas brazowa wydzielina. Wiem , ze tak moze byc wiec sie tym nie przejelam. To trwa juz ponad tydzień. I dalej byl moj pierwszy stosunek. W zasadzie wszystko poszlo bez wiekszych komplikacji tylko bylo troche krwi i bolało mnie jeszcze kilka godzin "po". A teraz najwiekszy problem. Od kilku dni zauwazylam , ze czesciej chodze do lazienki siusiu. Myślałam , że to przejdzie. Jednak wczoraj w nocy to byla masakra. Siedziałam całą noc w łazience a kiedy tylko sie polozylam to strasznie bolal brzuch i chcialo sie sisiu. Teraz juz nawet nad tym nie panuje. Kilka razy nie zazylam dobiec nawet do łazienki. Nigdy nie miałam takiego problemu. Nie wiem co mi jest i czym to moze byc spowodowane . Zastanawiam sie nad kilkoma opcjami a) podczas pierwszego stosunku coś tam poszło nie tak i to przez to b) przewialo mi nerki czy cos w tym stylu.. tyle , ze nerki nie nie bolą c) rozwazam rowniez tabletki ale jaki one mają na to wpływ , że nie trzymam moczu ;/ Jutro ide do lekarza. Najgorsze jest to , ze podczas siusiana pojawila sie krew :( Jak myslicie co to moze byc?

Gość agniwaaaa
no co ty-to typowe zapalenie pęcherza moczowego.

Gość agniwaaaa
serio mała idz do apteki kup sobie UROSEPT. to ci dzis troche pomoze. a jutro normalnie do internisty i pewnie da ci jakies mocniejsze leki

Gość asdasdas
zapalenie dróg moczowych :) Nie przejmuj się. I dobra rada - jak będziesz po stosunku - dobrze jest pójść do toalety i się wysiusiać :) to ponoć w pewnym sensie chroni przed takimi przygodami :)

Gość i podmywac sieniektore dziewc
zyny o tym zapominaja a to tez wplywa na zapalenie drog moczowych

Gość hahaha kiedyś nawet
kiedyś na zapalenie dróg moczowych mówili "choroba nocy poślubnej" :) Idź jak najszybciej do lekarza, da ci furaginę, jest najlepsza. Poproś o duze opakowanie, żeby mieć na zapas. U mnie to jeden z podstawowych leków w apteczce!

Gość agniwaaaa
moze ci cos jeszcze doradzą w aptece bez recepty? zeby dzis ci pomoglo

Gość kup sobie foruagin i stosuj we
dlug tego co tam pisze na ulotce

Gość rozbawiony_wiec_nieczuly
no to bedziesz wspominac swoj pierwszy raz ze hej ! :) do lekarza - nie ma innej opcji !!!

Furagine mam. ale troche boje sie tego pic , bo nie wiem co mi jest dokladnie. Ale chyba nie mam innego wyjscia. Powinnam pojsc do ginekologa z tym czy do zwyklego lekarza?

Gość agniwaaaa
do zwykłego

Gość agniwaaaa
i bez paniki - to na pewno zapalenie pecherza i prawie kazda kobieta to miała przynajmniej raz w zyciu

wez goraca kapiel, albo przyłoz sobie mocno ciepły termofor na dół brzucha.Do tego duzo pic, najlepiej harbatka z pokrzywy, no i Furagin oczywizda.

Myslalam, ze mylisz furaginum z jakimis ziolkami ;) Powinno za godzine Ci pomoc, wiem z doswiadczenia ;)

kurcze ale caly czas zastanawia mnie jak do tego moglo dojsc. dlaczego stosunek to spowodowal ;/ i co zrobic zeby po nastepnym znow nie miec tego zapalenia ;/

zapalenie pecherza to choroba miesiaca miodowego;-)poczytaj sobie w necie.A moze twoj facet ma jakies bakterie na "lufie " i stad ten pecherz?

trzeba sie przyzwyczaic do odmiennej flory bakteryjnej Twojego partnera po prostu. jedz te Furagine, bo w stanie ostrym (a jak sikasz krwią to jest ostry) Urosept Ci nic nie da - i za dwa trzy dni bedzie lepiej.

i pij dużo wody, najlepiej z cytryną - kwasne napoje zakwaszą mocz, czego bakterie nie lubią. albo łykaj DUUUŻO witaminy C.