Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamatrzylatka333

W jakim wieku landrynki? cukierki twarde?

Polecane posty

Gość mamatrzylatka333

pytanie mam do mam małych dzieci, w jakim wieku uczyć dziecko jesc landrynki? mój 3latek nie jada słodyczy ale boję się ze ktoś go poczęstuje np w przedszkolu a on nie bedzie umiał zjesc. jak uczyć?

Gość taki maluch moze sie
zaksztusic landrynkami takze nie polecam

Gość mamatrzylatka333
no tak ale w koncu jakos trzeba nauczyc? jak i kiedy mamy uczycie?

Gość jakajaonaa
moj sie uczyl jak mial ok 3,5lata, mowilam,ze tego nie wolno połykac, nauczyl sie

Mojej siostrze kiedy najmłodsze dziecko miało 2 latka lekarz powiedział że absolutnie do 3 roku życia dziecku nie są potrzebne cukierki i inne słodycze. Najzdrowszy dla takiego dziecka jest cukier z owoców i ewentualnie słodkie płatki do mleka (jej mały zajadał się płatkami z miodem). Fakt że dzieci nie uchroni się od słodyczy ale warto przeciągać ile się da ponieważ ich zęby są bardzo wrażliwe i nawet próchnica zęba mlecznego rzutuje na późniejsze zęby stałe. Już nie wspominając o tym że 3 latek musi myć zęby tak jak dorosły człowiek po każdym głównym posiłku zwłaszcza że maluchy przecież nie żują gumy dla zneutralizowania kwasów.

Gość w temacie nie chodzi o słodycz
a o cukierki typu LANDRYNKI ITP ktorymi ŁATWO SIE ZAKRZTUSIC moj pierwszego "landrynkowego" cukierka jadl w wieku 3 lat UWAGA w ABINECIE LEKARSKIM W PRZYCHODNI bo poczestowała go pani DOKTOR :O

Jeżeli już koniecznie malucha kuszą słodycze a nie potrafisz odmówić czy też dostanie je w przedszkolu to podejrzewam że dostaną one miękkie cukierki (z galaretką albo podobne) takie które rozpuszczają się szybko. Jak już z przedszkola wyniesie miłość do słodyczy to w domu warto po każdym cukierku (jednym dziennie;D) uczyć maszerować do łazienki po szczotkę :)

Jak kto uważa ale landrynki faktycznie mogą wpaść w tchawicę. Dla mnie taki maluch jest jeszcze za mały.

Gość mamatrzylatka333
problem nie polega na tym ze go kuszą słodycze albo ze za duzo je, on do 2lat nie jadł wogole slodyczy a potem troszke conieco spróbował, chodzi mi o to ze nie umie jesc takiego cukieraska a wiem ze niektórzy częstują bo myślą że 3latek to juz chyba umie jesc. w sumie nie bardzo radzi sobie z lizakiem bo i tego nie jadł za dużo ( moze ze 3 sztuki) a co dopiero z takim cukierkiem:)

Myślę że jeszcze się nauczy;) to akurat jest pewne;D. powiem ci też że to dobrze że chroniłaś go do tej pory przed słodyczami. Ja widziałam na własne oczy dzieci które już w wieku 1,5 i 2 lat siedziały z mamą w kolejce do dentysty z próchnicą a mamy sądziły że te maluchy mają wyjątkowo słabe ząbki (słabe od słodyczy i niemycia zębów). Twarde karmelki faktycznie mogą być dla niego czymś innym co nie da się od razu pogryść i połknąć ale przyjdzie czas tak jak u wszystkich dzieci że się nauczy. Możesz właśnie spróbować z lizakiem bez cukru chupa chups i niech przynajmniej wie że tego się nie połyka w całości i że to musi się najpierw rozpuścić zupełnie jak cukierek tyle że bezpiecznie na patyku i pilnuj żeby nie rozgryzał:))

Ja dałem mojemu dziecku landrynki w wieku 4 lat. Od razu mu posmakowały, dlatego teraz kupuję cukierki w firmie Argo http://www.argo.net.pl/pl-PL/lizaki_klasyczne.html Dzięki temu mogę zamówić cukierki w dużej ilości hurtowo za jednym razem. Jeśli ktoś szuka wysokiej jakości słodyczy, to polecam sprawdzić ofertę Argo.