Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomek24

perfumki

Polecane posty

Gość tomek24

Wąchąłem ostatnio w Sephorze Gucci pour homme I (2003). Zapach wydał mi się bardzo intrygujący. Jestem ciekaw opinii forumowiczek: co o nim myślicie i jak na niego reagujecie?

Gość piekny drzewny zapach
uwielbiam :)

Gość super blondi niespodzianka
Po tych perfumkach same mi się udka rochylają :D

chodź w sumie po paczce słonych paluszków też uchylam ud :classic_cool:

Gość tomek24
Ile kosztują? Różnie. W Sephorze coś koło 300 zł. za 100ml. Ja kupiłbym je w jakimś sklepie internetowym ( wersję 50 ml za 100 zł z groszami). Super blondi: ty naprawdę jesteś super blondi czy tylko tak się podpisałaś?

Gość tomek24
jak pachną? Trudno określić. Ja wyczuwam tu silne nuty kadzidlane, skóra... generalnie taki klimat. Nie wiem jednak jaka byłaby reakcja na taki zapach. Kręci Was to?

bardzo poszukuje "drzewnego" cedrowego zapachu,ale nie moge trafic na nic co mi odpowiada do konca.znasz mzoe jeszcze jakies inne zapachy tego typu?

moje uda skrywają niespodziankę :)

Gość tomek24
Tak jak pisałem wcześniej: w zapachu dominuje woń skóry i kadzidła (przynajmniej tak to jest na mojej skórze). Nie wiem, dlaczego tak się uparliście na ten cedr

Gość tomek24
Właśnie mam wątpliwości, bo jest sporo osób, które mówią, że ten zapach śmierdzi. Nie wiem więc, czy jest sens inwestować kasę w coś, co będzie budzić mieszane uczucia, bo w końcu nie tylko dla siebie bym pachniał

Gość zapach skóry i kadzidła
czyli pachnie kościołem i skórą świni ?

Gość jesli chodzi o męskie perfumy
to ja uwielbiam u mojego faceta kenzo pour homme. boskie, zawsze się oglądam za facetami którzy tak pachną.

Gość tomek24
Nie obraź się, ale Kenzo pour homme dla mnie pachnie jakimiś świeżo wypranymi koszulami i jest zupełnie nie w moim guście

Gość jeśli chodzi o męskie perfumy
nie no co Ty, nie mam sie za co obrażać, każdy lubi coś innego, dlatego właśnie jest tyle różnych zapachów, ja lubię poprostu świeże zapachy a nie przytłaczające (boli mnie od nich głowa poprostu) uważam że powinieneś wybrać perfumy które Tobie się podoba bo jeśli tak jest że spodobały Ci się odrazu to widocznie do Ciebie pasują. pozdrawiam i życzę samych pachnących chwil:)

Gość tomek24
Właśnie problem jest w tym, że perfumy niby mi się podobają, tylko jakoś tak nie bardzo komponują się z dżinsami i ogólnie luźnym strojem, w którym na codzień chodzę. Bo w koszulach owszem lubię chodzić, ale wyłącznie sportowych. Stąd moje... rozterki.

no to właśnie powinieneś chyba wybrać coś lekkiego bo gucci chyba faktycznie bardziej by pasował do klasycznej koszuli. niestety na męskich mało się znam (bo zaszufladkowałam mojego faceta w KENZO), jeśli chodzi o damskie to tylko CHANEL MADEMOISELLE:)

Gość tomek24
W takich chwilach cieszę się, że nie mam dziewczyny, bo mogę takie decyzje podejmować samodzielnie, choć jest to też pewien problem. Kurcze, chyba rzeczywiście ten Gucci do mojego ogólnego wizerunku niespecjalnie pasuje, choć jego zapach jest tak piękny.

oj oj oj...to nie tak że ja facetowi narzucam ten zapach.... jeśli by mu sie nie spodobał to nie musiałby go używać, poprostu też mu sie podoba. a pachnie chyba przede wszystkim dla mnie, bo przecież sam się nie wącha, to ja najczęściej go wącham, a tak jak już pisałam mam problem z mocnymi perfumami, i to nie jest żart, naprawdę niesamowicie boli mnie głowa od mocnego zapachu. no a poza tym to chyba cos ma wspólnego z feromonami, podobaja nam się faceci bo czujemy ich noskiem i wydaje mi się że z perfumami jest podobnie, że jakoś w większości ludzie potrafią się dopasować zapachowo. no i pamiętaj mój drogi że każde perfumy na każdym pachną inaczej, wiec najlepiej wypróbować je bezpośrednio na sobie a nie na papierku testującym.

Gość tomek24
Ja je już wypróbowałem na sobie w tej Sephorze ( tzn. na nadgarstku). Wberw temu co piszesz, chcę Cię zapewnić, że nie jest to zapach bardzo mocny. Owszem jest dość intensywny, ale tylko przez jakąś godzinę, później zmienia się w łagodny ciepły, choć właśnie taki skórzany zapach ( bez żadnej słodkości). Tylko czy on do mnie pasuje, tego jakoś nie wiem.

Gość only escada
one sa malo trwale mialem i padaka z trwaloscia

Gość tomek24
To może masz na myśli dwójkę. Bo jedynka jest super trwała ( złociutkie perfumy w ciężkim masywnym flakonie)

Gość nie wiem nic o kobietach
złociutkie perfumki ? jesteś gejem ?