Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agatka812

ile dań zagości u was w wigilinny wieczór na stole ?

Polecane posty

Gość flacha jakas ryba z puszki
i działający internet :classic_cool:

Gość mieszkam tylko z facetem
i bedzie tylko ryba + ziemniaki + 2 rodzaje sałatek a pozniej ciasto i owoce :) nie zjemy wiecej i bez sensu wymyslac tyle potraw. W zeszlym roku mielismy kolo 10 potraw a zjedlismy tylko rybe wiec w tym roku sobie odpuszcze

nasza wigilijna tradycja jest to ze spozywamy ja nago a potem dlugo sie kochamy, czesto analnie bo tak lubie najbardziej :)

ja też tak uważam, tym bardziej jeżeli na kolacji jest tylko kilka osób u mnie jest karp, pstrąg, żurek, barszcz z uszkami, kompot z suszonych owoców, jabłka, miód, chałka, jednak najważniejszy jest karp bez niego nie wyobrażam sobie wigilii

lo maj gad, ryba z ziemniakami i salatka jest u mnie co piatek :P u mnie of course 12 dan bedzie i to robionych samodzielnie. nie chodzi o to zeby zrobic od razu gar bigosu czy usmazyc 2 kilo ryby. trzeba troszczyc sie o tradycje bo jak nie to kiedys zaginie i za nastepne 20 lat bedziemy sobie zamawiac pizze na wigilie

Gość dominikzet
jest w tym wiele racji, ale niestety czasy się zmieniają i obecne święta to już nie te co były kilkanaście lat temu

Gość Weronika- weronka
tradycyjnie 12 potraw :) 1 chleb 2 barszcz 3 uszka 4 pierogi z serem na słodko 5 pierogi z kapustą i grzybami 6 karp w galarecie 7 ryba po grecku 8 kapusta z grochem 9 śledzie 10 jabłecznik 11 sernik 12 makowiec

co piatek masz rybe z ziemniakami? to nieciekawie :p Nie bedziemy przygotowywać 12 potraw dlatego ze taka tradycja jak i tak tyle jedzenia sie zmarnuje

Gość tysiąc pińcet
sto dziewińcet a najpierw po hipermarketach i po 1oo obkrążeń z obłędem w oczach