Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak sobie mysle czy nie

Zakupy w UK

Polecane posty

Tak sobie myślę, że zakupy w UK by mi się przydały, głównie odzieżowe , bo niestety u nas w Polsce ciężko dostać coś XXL... Wiem, że można z tanich lotniczych przelecieć się tam i spowrotem za 200zł i mniej...tylko zostaje kwestia kosztów na miejscu tak jak np. dojazd z lotniska do centrum miasta. Ktoś się orientuje jakie to są mniej więcej koszty? Poważnie rozważam odkładanie gotówki większej i wyjazd na weekend czy nawet 1 dzień (najlpiej okres wyprzedaży), bo wiem że znalazłabym tam więcej niż u nas przez rok... No właśnie, kiedy też wypadają największe wyprzedaże w UK?

Gość zaczynaja sie juz w
pierwszy dzien swiat i tak przez styczen

A kolejne (bo jak sie domyslam sa 2 razy do roku?), teraz nie mam kasy na tyle zeby mi sie oplacalo, ale nie wiem czy jest sens odkladac... Załóżmy, że za bilety lotnicze 200zł, jakie koszty muszę jeszcze wliczyć i ile to mniej więcej wyjdzie? :)

Gość zaczynaja sie juz w
kolejne to w lipcu, poczatki pod koniec czerwca :-)

Gość no i juz ......
mnie by tez ten temat interesowal wiec kto robił takie zakupy niech sie podzieli informacja

Gość zaczynaja sie juz w
trudno mi o kosztach pisac - zalezy jakie miasto, gdzie sie zatrzymasz czy u znajomych czy hotel (tu tez masz do wyboru drozsze i tansze) nie wiem naprawde

Dzięki 🌼 A jak z kosztami? Bo nie wiem za bardzo co musiałabym wziąć pod uwagę i ile kasy na resztę poza zakupami. Żeby się na miejscu nie okazało, że na zakupy zostaną mi grosze :P To będzie pół roku zaciskania studenckiego pasa w końcu :)

Gość sprawdz ceny biletow
wyprzedaze w sumie sa co chwila, takie naprawde duze to od 2 dnia swiat bn-kolekcja zimowa, dojazd zalezy z ktorego lotniska

Gość frentii
Jesli chodzi o ceny, to na pewno taniej ci nie wyjdzie. Kosz samolotu to najmniejszy problem, trzeba doliczyc jeszcze dojazd z i do lotniska, bilet na metro jednodniowy, hotel, jedzenie i picie, a do samego biletu bedzie trzeba jeszcze dokupic pewnie bagaz rejestrowany skoro chcesz zrobic duze zakupy.

No powiedzmy sam dojazd z lotniska? Bo szczerze mówiąc nigdy nie latałam i nie wiem jak to jest...z lotniska trzeba taxi czy są jakieś autobusy? Nie chodzi mi o kwotę co do funta :) Zatrzymac się myślę u kogoś (hospitality club etc) vel jakiś tani motel (ale tu pewnie znow doszlyby koszty dojazdu do niego :o), ostatecznie red bulle hhehe

Bagaż do 25kg więc powinno styknąć :) To nawet nie chodzi o ceny a towar :o Noszę rozmiar 48 i dostać coś znośnego to problem a modnego? Lpeiej nie mówić, przeglądałąm strony brytyjskich sklepów ale nie wysyłają do PL, poza tym bałabym się wydać np. 700zł na zakupy bez mierzenia...

Ale jak same koszty mają wynieść powiedzmy 600zł to nie wiem cze będzie mnie stać na taki wypad...

koszty przejazdu z lotniska, zalozmy ze Stanstead to Londynu autobusem placisz roznie od 3 do 10 funtow, zalezy kiedy jedziesz http://www.easybus.co.uk/london-stansted/stansted-bus-route i ceny http://bookings.easybus.co.uk/Booking/EBUSBook2.asp?SD=42438396420091206194345 pokoje w hotelu sa dosyc drogie jak na polski portfel, chociaz mysle ze mozna dostac cos za £50 za noc. lepiej by ci sie oplacalo sprawdzic na internecie wynajecie pokoi w domach do wynajecia, czesto sa osoby ktore jada na 2 tygodnie wakacji a ciagle musza placic za pokoj, dlatego chetnie wynajmuja komus na tydzien lub pare dni. wtedy placisz £100 za tydzien tak na przyklad. jesli jedziesz do Londynu to dolicz koszty biletow na autobusy i metro plus jedzenie, chociaz akurat wtedy mozesz zyc te pare dni na jedzeniu z tesco.

Gość na dzien dzisiejszy
najnizsza opcja przelotu to 300 zl +koszty przejazdu/pobytu---watpie czy zmiejscisz sie w tych 600 zl

tutaj znalazlam strone z tanimi hotelami http://secure.travelstay.com/servlet/TravelStay.ResevationSearch?afCd=RA&afTp=null&NoAd=1&NoCh=0&NoNgt=3&stPr=0&edPr=999999&PrRg=All%20Prices&AcNm=All%20Accommodations&Grp=%25&NoRm=0&Ct=CY1&InDt=14&InMn=0&InYr=2010&OtDt=17&prSc=http%3A//bookings.travelstay.com/TravelStayBooking.htm&OtMn=0&OtYr=2010&htCd=%25&amty=HT14&slCt=London&CtgNm=All%20Cheap%20Hotels&slCat=%25&Dcn1=N&Dcn2=N&mxP=99999&RmTyD=Single%20%281%20bed%29&RmTyp=GRT1&slLoc=%&sLNm=All&Sor=W&vInf=-&language=en&country=US&browser=IE&flB=T&Utp=HT moze cie interestowac B&B czyli bed and breakfast. zazwyczaj to nie jest hotel tylko cos w rodzaju malego pensjonatu gdzie masz pokoj z lazienka plus w cenie sniadanie :) musisz najpierw okreslic gdzie jedziesz a potem sprawdzic czy bardziej oplaca ci sie wynajac cos przy centrum i placic mniej za dojazd czy gdzies na obrzezach i placic wiecej.

Bilety lotnicze licze maks. 200zł, bo chce rezerwowac wczesniej w jakiejsc promocji w tanich liniach lotniczych. Wiem, ze jak sie uda to nawet i za 1gr sie przelece...ale bezpiecznie licze te 200zł (chociaz podpatruje jakis czas i byla mozliwość m.in. za 100zł w dwie strony ze wszytskimi kosztami). Jedzenie to najmniejszy problem, moge sie przeglodzic lub wlasnie "wytescowac", z noclegiem tez kombinuje z tym darmowym jak wlasnie hospitality club. Najbardziej martwil mnie transport, ale widze ze calkiem calkiem... :)

diet_coke, dzięki :)

przede wszystkim gdzie lecisz? bo jesli do Londynu to masz wiele opcji jesli chodzi o linie lotnicze, czasem jechac na jedno lotnisko wychodzi taniej niz na drugie, tak wiec dobrze poszukaj. wiem ze w ryanairze mieli bilety za 1p na luty. przede wszystkim oplaca ci sie pojechac do wiekszych miast gdzies gdzie sa duze centra handlowe, szczerze najlepiej do londynu,tam masz full opcji, w weekend bys nie przeszla wszystkich sklepow biorac tylko pod uwage Oxford Street czy White City

Gość na dzien dzisiejszy
to jest z wyprzedzeniem, bilety poszly w gore, nie sugeruj sie cena ktora widzisz na 1 str policz sobie wszystkie koszty

to fakt, jesli lecisz z ryanairem (a tfu, niecierpie ich ale nie mam wyboru) to do ceny biletu dochodzi bagaz, oplaty administracyjne i tax plus uwaga platnosc karta inna niz visa electron. w anglii jest to £16 za osobe w kazda strone czyli jak lece z mezem to oplata za karte kosztuje nas £64 :P tutaj masz fajny sklepik, moze nie tani, ale dla osob w rozmiarach powyzej 40stki http://www.evans.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/TopCategoriesDisplay?storeId=12553&catalogId=20554

A. Sugerowałam się ceną po kliknięciu dalej, gdzie wyskakiwała pełna kwota do zapłaty :) B. Śledzę bloga pewnej dziewczyny, która podróżuje za grosze dosłownie i właściwie to ona mi "podsunela" ten pomysl :) Właśnie ryanair'em lata najczesciej. Evans znam, zasadniczo znam marki size plus, bo kupuje duzo w lumpach ;) Jednak jak ogladam aktualnie kolekcje to odpływam :) Tak sobie po rpostu dziś zaczelam gdybac nad tym pomyslem, jednak wizja dlugiego oszczedzania...musze wiedziec czy jest sens :P Probowalam z ebayem, ale masakra - mam jakiegos pecha z niedochodzacymi przesylkami (na plus, ze sprzedawcy mi kase zwracali).

ta oplata za karte jest po wpisaniu numeru karty i kliknieciu dalej, chyba ze na polskiej stronie jest inaczej warto tez sprawdzic cene za dwa bilety - 1 z Polski do UK i 2 z UK do POlski, kiedys zaplacilam taniej o £60 kupujac dwa osobne bilety one way :D

No chyba powinna być, bo te ceny się różnią od tego co jest "na peirwszy rzut oka". Dzieki za radę, popatrzę jak z tymi dwoma biletami :)

Gość SW888888888
wiec zakladamy ze lecisz rano do UK, wieczorem wracasz.Z tego co pamietam to wizzair z gdanska i katowic i wawy,leci rano i wieczorem jest drugi lot powrotny do PL. ryanair raczej 1 raz dziennie lata w okresie zimowym. Wiec lecisz na luton i tam tez robisz zakupy,mozesz i pojechac do centrum londyny na oxford st. ale tam nie ma nic wiecej niz w normalnych centrach handlowych. W luton powinno byc duzo sklepow. Milton Keynes niedaleko....

Gość SW888888888
a bilety to mozesz i za 1pln poleciec albo i za 1000PLN,zalezy kiedy,zalezy czy maja promocje,,,,

nie oplaca sie wracac tego samego dnia, to tak moim zdaniem, zrobisz ped po sklepach, cala w stresie zeby jak najszybciej sie wyrobic na samolot do domu. zostanie ci z tego dnia raptem pare godzin, raczej wybierz sie na dwa dni lub na weekend zwlaszcza jesli znajdziesz tani nocleg

No to w takim razie najlpeij byłoby z tym hospitality... Tylko kurde nie pmiaetam hasla ani maila a wiem, ze tak weryfikacja ciagnela sie jak flaki w oleju... :( No i mogłabym jeszcze uderzyć do dawnej znajomej, ale nie wiem gdzie ona teraz przebywa dokladnie. Sadze jednak, ze na noc czy dwie by mnie rpzygarnela :)

Gość a moze xxx
zobacz czy nie lepiej kupic przez net - wiele sklepow bez problemu wysyla po calej europie wpisz sobie w google.co.uk np clotches size xxl and up czy jakos tak albo zobacz wszystkie strony sieciowek next, marks and spencers, hobbs, jaeger, h&m, zara etc

No właśnie te sklepy, które mnie najbardziej interesują nie wysyłają do PL :( Dziwne, bo do sąsiednich Niemiec to problemów nie ma, ale do nas juz tak...