Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebuje pomocyyyy

kto potrafi robic na drutach?

Polecane posty

czy to jest bardzo trudne? ile zajmuje wydzierganie szalika? :)

Gość ukf
ja na szydełku śmigam...drutów nie mogłam jakoś ogarnąć

Ja robic potrafię, ale mi palce u rąkl sztywnieja, serio i nic nie robie. No i nie potrafie wydziergać wzorkami tylko prosto, prawo, lewo. :P

kurde a dalabym rade zrobic szalik do swiat? i czym sie rozni szydelko;/ ale jestem ciemna masa

najpierw sie musze nauczyc. a nie ma nikogo kto by potrafil. dalam nawet ogloszenie na gumtreee;)

Gość ukf
dałabyś radę, ale wg mnie druty są trudniejsze bo po pierwsze są 2 a szydełko jedno, no i w drutach spadają oczka..dla nie wprawionej osoby to strasznie wkur...jest, ja właśnie próbowałam sie nauczyć na drutach, kupe lat temu, ale było mi niewygodnie je trzymać i te zsuwające się oczka mnie dobiły...

a na drucie i na szydelku tak samo mozna zrobic taki ciepluchny szalik z wloczki? niczym sie to nie rozni, poza technika/sposobem?

Gość ukf
nie różni się, także spokojnie..ja teraz czapki na zimę ludziom dziergam właśnie na szydełku:classic_cool:

jeszcze ost pyt. gdzie sie takie ustrojstwo kupuje? :D

Gość ukf
hm..ja powiem ci że zawsze w domu jakieś miałam, a ostatnio dostałam od mamy zestaw 3 szydełek...ale myślę, że w sklepie pasmanteryjnym powinni mieć...

spoko dzieki, bede tworzyc. ah i na drutach sa jakies lewe prawe oczka czy jakos tak, a na szydelku tez wystarcza takie dwa do szalika? ;)

Nie na szydle to chyba łańcuszki słupki , tez bym sie chciała naumieć.

Gość ukf
no dokładnie, na szydełku nie ma prawych , lewych tylko własnie słupki, półsłupki oczka ścisłe itd itp wg mnie szydełko jest proste, a na wyższym stopniu zaawansowania można szydelkować różnymi wzorami, robić w zasadzie co się tam chce...ja chciałabym się naumieć robić takie anioły szydełkowe..nigdzie w necie nie ma wzoru jak się je robi, a nie umiem rozkminić patrząc na gotowy jak to robią

Gość ukf
na szydełku jedziesz sobie np słupkami do końca robótki czyli np na szerokość szalika, odwracasz robótkę i dalej jedziesz słupkami i tak w kółko od prawej do lewej i masz szalik:classic_cool:

Gość zrobic szalik to bardzo proste
przy sredniej wprawwie dzien . Nauczysz sie na jednym posiedzeniu.Wez bardzo gruba welne i grube druty rob latwym sciegiem,( najlatwiesze same prawe oczka) ale mozesz tez sciagaczem. Warkocze sa duzo trudniejsze.

widzialam te strony. dla mnie to strasznie skomplikowanie brzmi tak czy siak. ale bede twardo cwiczyc;)