Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnieszkaiii2777

slub z obcokrajowcem Polnocna Irlandia, UK-pomozcie

Polecane posty

Gość agnieszkaiii2777

witam, mam wielka prosbe do wszystkich, ktorzy byli w podobnej sytuacji, otoz ja i moj nazeczony (ur w polnocnej irlandii) planujemy slub i nie mamy zielonego pojecia jakie kroki musimy podjac jesli chodzi o formalnosci. Slub bedzie w Polsce. Jakie papiery potrzebujemy, gdzie mozemy to zalatwic, co musimy zrobic, jaki czas przed bedzie to konieczne? termin mamy na maj 2011, takze 1.5 roku przed nami. Jesli ktos byl w podobnej sytuacji prosze o rady. pozdrawiam Aga

Gość Kordek
Co to za porządki ? Polaków już brakuje ?

Gość whiteeeer
najpierw napisz czy chajtasz sie z jakims ciapatuchem czy kims normalnym.

Gość agnieszkaiii2777
Normalny, przyzwoity facet, ma rodzine pochodzenia polskiego, jego prababcia byla polka i jego ciotka wyszla za polaka rowniez, takze sa jakies polskie relacje w jego rodzinie, sam uczy sie polskiego, wiec nie widze zadnego problemu, a polakow niestety braklo

Gość zadzwon do
urzedu stanu cywilnego w polsce albo w irlandi oni ci wytlumacza co potrzebujesz

Gość moge napisac tyle co wiem
potrzebne beda wasze akty urodzenia, moga byc skrocone dokument tozsamosci do wgladu na miejscu (np. paszport twojego faceta) on powinien tez miec zaswiadczenie o zdolnosci do zawarcia zwiazku malzenskiego wydany w jego kraju oczywiscie dokumenty musza byc przetlumaczone przez tlumacza przysieglego i radze udac sie do urzedu i dopytac o szczegoly, to wam oszczedzi nerwow i zajmijcie sie tym wczesniej bo czasami te formalnosci sie przeciagaja mam nadzieje, ze pomoglam