Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nowy początek

Gdzie zamieszkać ???????

Polecane posty

Gość Nowy początek

Witajcie, wraz z partnerem stoimy przed pewnym dylematem. Poztanowiliśmy kupić mieszkanie ale nie mamy przekonania jakie miasto byłoby odpowiednia do życia. Dodam, że nie nadążamy za wielkomijskim życiem więc Warszawa odpada. Powiedzmy miasto średniej wielkości, nie metropolia ale też nie zadupie bez perspektyw. Chodzi o miejsce w mairę dobrze rokujące (praca). Jakie macie sugestie?

Gość Nowy początek
?????????????? Poradzi mi ktoś?

Gość diet - coke
może w Irlandii??:)

Gość Nowy początek
tylko PL plisss:)

Gość Nowy początek
To chociaz powiedzcie gdzie wy mieszkacie i jak tam sie zyje:)

Gość Trójkolorowa
bielsko-biała :)

Gość Nowy początek
:) dzieki, wezme pod uwage:)

Gość Trójkolorowa
Bielsko-Biała bo - praca jest - góry i lasy dookoła więc coś dla lubiących przyrodę - wieczorem jest też gdzie wyjść na tzw. miasto, co rok lepiej i ciekawiej :) - ludzie mili, sympatyczni, przyjaźni i uczynni czego chcieć więcej?

Gość Nowy początek
Wiem, teraz wszędzie ciężko o pracę ale coś trzeba wybrać:/

Gość Nowy początek
Mieszkaliśmy w Poznaniu teraz jakiś czas bo odrabiałam staż ale powiem Wam że to mnie przerasta:/ . Poznań brudny i nieciekawy, zewsząd hałas i tłumy ludzi napierających na ciebie:)

Gość Trójkolorowa
kolejne atuty bielska: - blisko do krakowa, katowic, a i wrocław obecnie już tylko 2 godziny drogi - jeśli zachce się czegoś innego i większych miast - blisko do czech i na słowację :)

Krakow, Gdansk, Wroclaw - moze metropolie ale podobno latwiej tam o prace i kazda ma swoj klimat

Gość Trójkolorowa
hogata83, praca jest..w bielsku od lat jeden z najniższych wskaźników bezrobocia, zawsze jednocyfrowy...a tak poza tym, bielsko to też śląsk ;)

Gość Nowy początek
No Gdańsk ma swój atut w postaci morza:)

No Trojkolorowa-nie obrazaj mnie Bielszczanki;))My to Podbeskidzie-nigdy sie nie zgodze ze Bielsko to Slask;))Mialam na mysli typowo slaskie miasta:))A czy praca jest-obecnie nie mieszkam w Bielsku.Jak masz dobre wyksztalcenie to i w malej miescienie znajdziesz:)

Gość Nowy początek
No niby tak, mam wykształcenie ale nie ja jedyna:), no i nei musi to być taka znów meiścina. Myślę o mieście do 300 tyś mieszkańców.

Ach znow sie nie wypowiedzialam tak jak chcialam;))Chodzilo mi o to ze jak masz fajny zawod i szczescie to mozesz znalezc prace nawet na zadupiu,a jak nie masz szczescia i wyksztalcenia to nawet w stolicy ciezko:))

Gość Trojmiasto bo morze las
duzo sie dzieje, mozna nie wyjezdzac w lecie na wakacje, a jak co, to duzo lotow w rozne strony. Nie umialabym gdzie indziej, tylko tu sie nie duszę.

Poznań brudny? Przyjezdni twierdzą, że jest to najczystsze miasto w Polsce. Hałas - to zależy gdzie mieszkałaś. Jak przy głównej ulicy, to wiadomo, zę będzie hałas...

Gość Nowy początek
Rozumiem ale nie chcę mieszkać na zadupiu, szukam złotego środka tzw. Komfort życia + region rozwijający się.

Gość Nowy początek
No ja właśnie byłam przyjazdna:), a mieszkałam poza centrum. Niestety codziennie musiałam się przez nie przedzierać do pracy. Po drodze pełno meneli, dziwnych ludzi o dziwnym wyglądzie, aż mnei ciarki przechodzą jak przypomne sobie:/

Gość gfdgdeh
kurde zostawcie kraków w spokoju i tak jest juz przeludniony a pracy to za bardzo nie ma

Gość Nowy początek
hogata83 - nad morzem spoko, tzn.? Jak oceniasz ten region?

Oooo wlasnie-ktos powyzej dobrze napisal.Zalezy tez gdzie w danym miescie mieszkasz.Mam znajoma ktora mieszka w takiej dzielnicy Warszawy ze jest zachwycona:)W kazdym miescie masz ladne dzielnice,ale jesli trafisz na mieszkanie przy glownej ulicy lub na nieciekawym osiedlu to tez nie bedzie fajnie.

Gość Nowy początek
gfdgdeh > spoko, jest za duży dla mnie :) odpada

Gość Nowy początek
No niby tak ale nawet jak sie mieszka na jednej dzielnicy to trzeba się czasem ruszać po mieście żeby sprawy różne zalatwić.