Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marryska

Sernik z rosą- pytanie ?

Polecane posty

Gość marryska

Mam pytanko - ostatni piekłam sernik z rosą i wszystko wyszło ok oprócz pierzynki z ubitych białąke na górze - która oklapła :-( Zrobiłąm tak jak w przepisie - 6 białek, 0,5 szklaniki cukru pudru, łyżka mąki ziemniaczanej. Rozłazyłam to na podpieczony ser - piekłam 15 minut w tem. 180 st, potrzym wyłączyłam piekarnik - zostawiłam jeszcze na 5 minut i uchyliłam lekko drzwiczki z piekarnika - no i pianka opadła :-( Co zrobić - żeby ta cholerna pianka nie opadała ?????? , co zrobiłam źle ????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a24142142
nie otwieraj piekarnika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marryska
A jak ten placek będzie w takim rozgrzanym piekarniku jeszcze pewnie z kilka godzin ( nie wiem jak szybko stygnie piekarnik ?) - to nic mu nie będzie ??? , nie będzie za suchy ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marryska
podnosze....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marryska
W tarkcie pieczenie nie otwierałam - tylko jak juz mineło 15 minut pieczenia , tak jak w przepisie - to nie wyciągłąm placka odrazu tylko uchyliłam dzwiczki w piekarniku i tak go zostawiłam aż wystygnoł.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×