Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elamal

polip macicy

Polecane posty

Gość elamal

Dwa lata temu miałam usunietego mięśniaka na macicy. po roku poszłam na badanie ginekologiczne i okazalo się że mieśniak nie odrósł ,ale jest polip,którego trzeba usunąć przez łyżeczkowanie.Skierowanie do szpitala dostałam pod koniec kwietnia. Kiedy wreszcie zdecydowalam się na zabieg okazało się,że w tym szpitalu nie ma miejsc i muszę udać się do innego. I odwleklo się aż do teraz.Cały czas miałam wątpliwości czy moje skierowanie jest jeszcze ważne więc zapytałam mojego rodzinnego lekarza, a on powiedział że do końca roku powinno być ważne. Ale ja i tak jestem w kropce- boję się to raz a dwa od 1,5 miesiąca mam caly czas krwawienia.Sama nie wiem co robić. Doradżcie cos.

Gość elamal
Mam nadzieje, że ktoś coś napisze ,chociażby po to abym poczula się lepiej. niestety nie mogę tu dlugo być ,bo zaraz idę do pracy,ale napewno poczytam co macie mi do powiedzenia i będę wdzięczna za każde slowo. może ten temat przyda się innym ,którzy są w podobnej sytuacji.

Witam.Miałam również polipy w macicy!Moje okresy były jednym wielkim wylewem krwi(musiałam zmieniać podpaski co 15 minut!!!)!Do tego ogromne skrzepy! Jestem 3 miesiąc po zabiegu histeroskopii i czuję,że żyję!Po pierwsze nie tracę tyle krwi,więc okresy nie są takie uciązliwe!Są też krótsze-4 dni,a nie 7!!Wydaje mi się,że też mniej bolesne!Tak więc same superlatywy!Idź na ten zabieg,bo polipy jak będą długo odwlekane mogą się zezłośliwić!:) Sam zabieg trwa 20 minut!!!Jest w znieczuleniu miejscowym w kręgosłup!Po nim następnego dnia wychodzi się do domu!Naprawdę nic strasznego:)

Gość cmentarna oragne342
ja nie wiem co ci poradzic:-O moja babka swietej pamieci miala polipa w pecherzu...postanowila go usunac i od tego wydarzenia zyla tulajac sie najpierw po szpitalu onkologicznym,potem po hospicjum, a potem po zakladzie pogrzebowym:-O trwalo to zaledwie rok....okazalo sie ze zrobil sie z tego zlosliwy rak... niestety ale polipy itp to nowotwory(nie mylic z rakiem!) ktore powstaly na skutek bledow w DNA...one moga przemienic sie w zlosliwego raka...tak jak pieprzyk(czyli nowotwor) ktory mial na twarzy ojciec kolezanki przez cale swoje zycie, od 6miesiecy stal sie rakiem czerniakiem bo go podraznial i naswietlil :-O moze byc tak ze jak to ruszysz to cie zezre rak, a jak nie ruszysz to pozyjesz dluuugo. a moze byc tak ze jak tego nie ruszysz to bedzie zle , a jak ruszysz to bedzie zyc:-O konflikt tragiczny po prostu:-O

Gość elamal
katarynkaaaa dziękuję za pocieszenie :) ja wiem że powinnam zrobić ten zabieg ale im dlużej z tym zwlekam tym gorzej się z tym czuję i nie mogę się jakoś zebrać . Jeszcze na dodatek teraz te ciągłe krwawienia i jak mam iść do szpitala przecież i tak mnie nie przyjma. chociaż słyszałam że do tego zabiegu powinno się być przed miesiączką.

Elamal!Nie martw się! Jak masz takie krwawienia,to koniecznie musisz mieć to zrobione! Mi lekarz powiedział,że i ostatecznie w okres by się podjął(miałam dostać w dniu zabiegu-ale na szczęście nie dostałam). Także głowa do góry! Niech Twój lekarz Cię poprowadzi w tej kwestii i poradzi co i jak!! Akurat polipy w macicy niezwykle rzadko złosliwieja,także nie martw się wypowiedzią powyżej:)

Gość elamal
To,że może to być coś złośliwego też wiem .Po mięśniaku też czekałam na wynik histopatologiczny Moje życie nie jest aż tak wspaniale syna mam juz dużego, ale nie chcialabym być dla niego udręką kiedy będę schorowana i oblożnie chora i dlatego wiem że musze zrobić ten zabieg. A czs tak szybko płynie....

Gość elamal
Dziękuję za wsparcie ,ale muszę juz iść do pracy . Zajrzę tu jeszcze .

Powiem tak!Nie po to by Cię pocieszyć-gdyby trzeba bylo(co nie wiadomo-bo polipy u mnie szybko się odnawiają-mam po prostu grube endometrium)podjęłabym się zabiegu jeszcze raz-bez zastanowienia!To tylko 20 minut!!!:D Żadna operacja!Bylam swiadoma i widziałam zabieg na monitorze!Naprawdę-nic strasznego!!!Nie odwlekaj tego,nie ma sensu:)

Gość elamal
wracam do tego tematu ,bo uważam że bedzie to wskazówką dla innych kobiet w podobnej sytuacji. niedawno byłam u mojego ginekologa i wystawił mi nowe skierowanie do szpitala,bo tamto mi przepadlo.przepadlo ,bo w jednym szpitalu mi odmówili i byłam w kropce ,który szpital mam wybrac no i jak wiadomo za długo zwlekałam. dziś byłam w szpitalu z moim nowym skierowaniem i termin zabiegu mam na 23lutego.boje się ,ale lepiej się czuję ,bo zrobiłam krok do przodu .Wiem ,że jakoś to będzie. Napiszę tu jeszcze jak będę po zabiegu. Pozdrawiam.

Gość elamal
Dodam jeszcze co mi powiedział lekarz. Na zabieg powinnam przyjść po miesiączce,więc jeśli mi się opóźni to będę musiała go przełożyć.do szpitala mam zgłosic się dzień przed zabiegiem,aby mogli mnie przygotować,zrobić potrzebne badania. podczas zabiegu będę pod ogólną narkozą i jak wszystko będzie dobrze wieczorem wyjdę do domu.

Gość elamal
Jestem juz po zabiegu. przed wczoraj pojechałam na umówioną godzinę do szpitala. zbadał mnie lekarz i anestezjolog przeprowadził wywiad potrzebny do narkozy. Na drugi dzień o 8 rano zabrali mnie na zabieg (lekarz powiedział że to nie zabieg tylko badanie podczas którego wytną polipa jeśli będzie trzeba ) Dostałam zastrzyk na uspokojenie a potem dożylne ,ogólne znieczulenie.nic nie czułam cały zabieg trwał chyba krótko ,na sali zpowrotem byłam po godzinie .Lekarz poinformował mnie o zabiegu i powiedział, że za trzy tygodnie przyjdzie wynik histopatologiczny z którym pójdę do lekarza na kontrolne badanie. po obudzeniu mogłam iść już do domu. I po wszystkim.nic nie czułam ,nic mnie nie boli oprócz żył nad obojczykami ,ale myślę że to po znieczuleniu. życzę powodzenie tym którzy też wybierają się na taki zabieg. Napisałam o tym ,bo sama wcześniej szukałam tu wsparcia i informacji.

Witam! Miesiąc temu miałam usuwane polipy endometrialne,a w chwili obecnej jestem na leczeniu hormonalnym. Po leczeniu lekarz zaproponował mi założenie wkładki domacicznej uwalniającej hormony -Mirena, która oprócz antykoncepcji ma zapobiec odrastaniu polipów, Poniewaz ta wkładka to spory wydatek (1100 zł z założeniem) chciałabym się upewnić czy faktycznie przyniesie oczekiwany skutek.Jeśli ktoś miał podobną sytuację prosze o poradę.

Ponawiam temat, bardzo mnie interesuje, obecnie czekam na wynik badania histopatologicznego, mam polipowaty przerost endometrium, wyszło to na histeroskopii.

Gość sss22
panie jak to macie ta horobe to sex jest bezpieczny dla faceta ???

Gość gość
Jestem dwa tygodnie po usunięciu polipa czekam na wynik. Zabieg jest w znieczuleniu sama rano pojechałam samochodem i wieczorem wróciłam do domu. Idź do szpitala i zrób ten zabieg.

Gość gość
Seks jest bezpieczny. Faceci myślą tylko o jednym. By im było tylko dobrze

Gość gość
też miałam usunięcie polipa bo mój ginekolog z http://www.ultramedic.com.pl/# zauważył, że coś jest nie tak. Sam zabieg nie jest bolesny, trwa parę minut i po kilku godzinach można wrócić do domu - bez obaw

Gość x53bjola
a ja mam iśc na zabieg w następny czwartek nigdy tego nie mialam

Gość gość
Witam serdecznie, mam mały problem. Ostatnią miesiączkę miałam 18 sierpnia, po 2 tygodniach pojawiło się ciemnobrązowe plamienie (nigdy nie miałam plamień międzymiesiączkowych), trwało 5 dni. Dziś jest 36 dzień cyklu, a od 28 dnia odczuwam codziennie ból w podbrzuszu jak na okres. Cykle mam dość nieregularne 26-30 dni, nigdy nie brałam tabletek antykoncepcyjnych, ani żadnych innych hormonów, bo nie było wskazań ku temu. Dziś na wizycie ginekolog zauważył torbiel na macicy 3,3x3,9 (nie wiem czy cm czy mm). Słyszałam o torbielach w jajnikach lecz o tych w macicy nie i nie wiem czy jest się czego obawiać. Ponadto chciałabym się dowiedzieć czy istnieje możliwość, aby lekarz pomylił polip z pęcherzykiem ciążowym - w ciągu ostatniego miesiąca kochaliśmy się z partnerem kilka razy bez zabezpieczenia, również w dni płodne. serdecznie pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź

Gość Lila3014
Intima Clinic zaprosiło mnie na konsultację w sprawie mojego polipa i to oni jako pierwsi wzbudzili moje zaufanie. W końcu poczułam, że ktoś zajmie się sprawą na 100 %. Dziś polipowi mówię już tylko “papa” bo nie ma po nim ani śladu ;)