Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość excelhaslo

Arkusz w Excelu chroniony - co zrobić???? Pyt do hakerów -

Polecane posty

Gość excelhaslo

Mam arkusz Excela który potrzebuję edytować - jednak jest on chroniony hasłem przed zmianami. Nie znam tego hasła - czy mogę jakoś "obejść" to zabezpieczenie? Jakoś skopiować ten arkusz tak żeby kopia nie byłą chroniona? Pliz pomóżcie!

Gość nic nie wiem o kobietach
z palcem w dupie , trzeba zapisać plik jako XML , jest taka opcja w word/ excel etc otworzyć plik XML w notatniku i wywalić linijki typu następnie należy zapisać go i ponownie otworzyć w excelu ! i koniec. 1. otwieramy plik 2. zapisujemy jako XML 3. otwieramy w notatniku / innym edytorze tekstu 4. edytujemy usuwając linijki dotyczące hasła 5. zapisujemy jako XML 6. otwieramy XML w excelu

Gość excelhaslo
niestety przy próbie zapisania pojawia się komunikat: "Nie można zapisać danych XML ponieważ skoroszyt nie zawiera mapowań XML". I co teraz? Mogę coś jeszcze zrobić?

Gość excelhaslo
podnosze

Gość excelhaslo
a moze jakis patent na zlamanie hasla ktos zna? moze jest jakiś program do tego? to tylko haslo chroniace skoroszyt excel - moze nie jest zbyt trudno je zlamac

Gość uprawiaj seksa
nie miałem takich problemów , jak są jakieś dziwne rzeczy to można skopiować do notatnika i zapisać jako XML :classic_cool:

Gość excelhaslo
no tak tylko wtedy trace wszystkie formuly excelowe - zostaja mi same wartosci komorek :-/

Gość wiesz złotko
Musisz koniecznie wyświetlić to jako XML to klucz i te dane które tam widać przekopiować do innego pliku usuwając jednocześnie klucze dotyczące hasła , robiłem coś takiego i nie miałem problemów .

Gość wiesz złotko
korzystałem z office 2003 ale winno się dać zrobić to w office 2007 tj . zamienić do XML

Gość excelhaslo
ale jak probuje zapisac jako XML dostaje ten komunikat: "Nie można zapisać danych XML ponieważ skoroszyt nie zawiera mapowań XML". robie po prostu zapisz jako i wybieram typ pliku XML - czy powinnam to robic jakos inaczej???

Gość no to ?
podbijam ... u mnie tez sie nieda zapisac do xml co z tym zrobic?