Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość INA234

pytanie dotyczace momentu po którym nastapiło załozenie obraczek ślubu kościelne

Polecane posty

Gość INA234

go. czy wszyscy całuja sie w usta czy niekoniecznie? ja widziałam że pani młoda po założeniu obrączki na palec młodemu pocałowała obrączkę czyli pocałunek w dłoń a on jej to samo dla mnie to śmieszne

Hej,ja nie calowalam obraczki po zalozeniu dalismy sobie buziaczka,ale bardziej podoba mi sie calowanie obraczek lepiej to wyglada,ze stresu pewnie zapomnielismy :)

Gość INA234
od bardzo dwnien dawna pocałunek w usta oznaczało wierność!

Gość hej babo
to pocaluj obraczke przed zalozeniem i problem z glowy.

Gość jusaa
my pocałowaliśmy przed założeniem a potem w usta.Ja zapomniałam o tym,ale na szczęście mąż nie, ładnie to wyglądało...

tez widziałam , ze kobieta całuje przed załozeniem obraczke, a facet po załozeniu w dłon-obraczke :)

Gość moi sąsiedzi byli chorzy
my całowaliśmy obrączki przed założeniem, po już nic

Gość brak pracy
my sie nie calowalismy

Gość calowanieeee
maz pocalowal moja reke z obraczka ale ja jego nie ... w sumie to wydaje mi sie, glupie calowanie faceta w reke ... a potem my sie calowalismy :D

zapytaj ksiedza, niektorzy maja obiekcje co do calowania w usta, zreszta takie buziaki to nie w kosciele :P u mnie w kosciele jest tradycja ze sie caluje obraczke przed zalozeniem na znak szacunku do meza/zony, wyglada to lepiej niz calowanie po rekach

Mąż całował mnie w ręke ja jego nie..a usta dopiero po mszy jak odeszlismy od oltarza:) ze stresu po przysiędze zapomnielismy:)..

Gość martaagacka
a u nas calowalismy obraczki przed zalozeniem, a pozniej ksiadz powiedzial do mojego meza, ze moze pocalowac panne mloda ;) co zlego w calowaniu w usta w kosciele? bardzo mi sie podobal ten moment!

Gość monika_7
u nas ksiadz po zalozeniu obraczek powiedzial ze mam pocalowac obraczke meza i na odwrot, calowania w usta nie bylo

Nigdy nie słyszałam o całowaniu obrączek w mojej okolicy i mam nadzieję że się to nie zmieniło, śmieszne jest dla mnie oddawanie jakiejś "czci" zwykłej rzeczy, symbolowi :o Nie rozumiem zupełnie czemu ma to służyć i czego być dowodem :o

Masz rację, ale dla mnie to właśnie jest kawałek złota i nie podoba mi się to... Podobnie zawsze mnie denerwowało całowanie krzyży :o Dla mnie obrączka jest tylko znakiem jak piszesz, symbolem - a tu mam jej składać hołd :o Ale tak jak piszę to tylko moje zdanie, więc no offence ;) Zależy co kto lubi, no i gdzie są jakie zwyczaje.