Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justyna_klemensss

doradźcie-prezenty dla...

Polecane posty

Gość justyna_klemensss

Witajcie! Uwielbiam kupować prezenty, ale kompletnie nie wiem co kupić babci, która ma 62 lata, kuzynowi, który ma lat 13 i chrześniakowi, który ma 2 latka... Sęk w tym, że nie chcę wydać dużo kasy, mam 19 lat, chwilowo nie pracuję i nie stać mnie na jakieś drogie perfumy, mp4 i tak dalej... zaś jeżeli chodzi o 2-latka, to mam problem, bo jak się okazuje nie znam się zbytnio na dzieciach... Co się kupuje dziecku w tym wieku? Na pluszaczki jest trochę za duży, na puzzle i jakies gry za mały... samochodzików ma już milion.. Może jakieś klocki? Poradźcie :)

Gość justyna_klemensss
No tak, jak na kafe pojawia się jakiś normalny temat a nie o dawaniu dupy itp. to nikt nawet nie wejdzie, typowe ;)

Gość a ja bym chcia ła
dla 13 latka najlepsza jakaś gra (tylko trzeba wiedzieć na jaki sprzęt) albo ciekawa książka (jeśli lubi czytać), mogę doradzić dla 2-latka są fajne klocki. Jest taka kula a w niej wycięte dziury (koło, kwadrat itp) i klocki które trzeba włożyć w odpowiednie miejsce dla babci: może perfumy albo książka?

u mnie babci zawsze kupuje sie cos odpowiedniego do wieku- czyli cos na wzmcnienie, albo jakiegos ciucha typu kamizelka z barana na zime

Gość justyna_klemensss
Dzięki za rady, podoba mi się pomysł z tą kulą, wiem o co chodzi :) Właśnie największy problem mam z babcią, bo ona ma pełno perfum i ciuchów, słodyczy jeść nie może bo ma cukrzycę, na biżuterię mnie nie stać... A nie chcę wyskoczyć z jakąś ramką na zdjęcia itp. bo to już takie oklepane :/ proszę o więcej propozycji :)

Gość albooo
chusta, zestaw szalik, czapka, szal gla babci dla 2-latka wszystko co gra i wydaje dźwięki, no i ma przyciski, mozna takie rzeczy kupic tanio, moja córka uwielbia stukac w klawisze dzieciecego laptopa za ok 25 zł

Gość www.tnij.org/tuba2010
13-latkowi możesz kupic deske snowboardową

Gość albooo
możesz kupić niedrogą ładną broszkę w zeszłym roku kupiłam za 35zł taką wełnianą tunikę dla tesciowej i widzę ze w niej ku memu zdziwieniu chodzi !!!

Gość albooo
dla 13-latka gry, ksiazki, coś związanego ze sportem np rakietki do ping-ponga

Gość a ja bym chcia ła
a babcia nie przepada za czytaniem? dobre romansidło na zimowe wieczory jest w sam raz :) takie a la Danielle Steel

Gość justyna_klemensss
Dzięki wielkie, nie wpadłam na pomysł z zestawem szalik-czapka, faktycznie mojej babci przydałaby się jakaś nieco ładniejsza czapeczka zimowa ;) Mój 13 letni kuzyn ma już po prostu wszystko, jego rodzice mają pełno kasy przez co jest przyzwyczajony do prezentów typu wieża, komputer, wypasiona komórka... Dlatego właśnie nie wyskoczę z rakietkami, a co do książki-fajny pomysł, ale cofnijcie się wstecz i przypomnijcie sobie, jak bardzo co roku obawialiście się, że pod choinką znajdą się książki :D Przynajmniej ja tak miałam :D uwielbiałam czytać, ale w ten dzień liczyłam raczej na innego typu niespodzianki :D

Gość justyna_klemensss
No dla babci książka już prędzej ;)

Gość a ja bym chcia ła
kurcze a ja uwielbiałam czytać i dostawać książki:) tylko nikt jakoś nie chciał wpaść na pomysł żeby kupować je pod choinkę :)

Gość a ja bym chcia ła
mówię ci, postaw na romans:) wiem, że babcie to lubią:)

Gość justyna_klemensss
Ja tak samo uwielbiałam, często czytałam w nocy pod kołdrą z latarką bo rodzice kazali mi iść spać :D ale jak pod choinkę dostałam książkę, to nie byłam zadowolona :D

Gość a ja bym chcia ła
słuchaj jeśli ten twój 13-latek lubi piłkę nożną to możesz mu kupić strój Ronaldo :) (koszulka, spodenki i takie długaśne piłkarskie skarpety)

Gość justyna_klemensss
Tylko, że moją chorą ponad 60letnią babcię dziadek olał, tzn. znalazł sobie młodszą, która poleciała na kasę... Często podkreśla, że jest taka nieszczęśliwa, nie chce rozmawiać o miłości.. Boję się , że babcia czytając romansidło się rozklei... Kurcze, prezenty to nie taka prosta sprawa :P

Gość a ja bym chcia ła
a może do babci dotrze, że może spotka jeszcze jakiegoś faceta :)? w romansach wszystko jest takie ładne i może stwierdzi, że z dziadkiem to nie było to:)?

Gość justyna_klemensss
Nawet nie wiesz jak bym chciała, ale wiesz jak to z babciami starszej daty-one uważają, że faceta ma się tylko jednego w życiu ;) coś w stylu seks tylko po ślubie :D

Gość a ja bym chcia ła
w takim razie czapka będzie zdecydowanie bezpieczniejsza :)

Gość justyna_klemensss
Masz rację ;) dzięki wielkie za porady, kupię babci taką czapkę, że nawet w domu będzie w niej chodzić ;)

Gość a ja bym chcia ła
powodzenia ;)