Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nedgyyy

leczenie kanałowe zęba- pytanie

Polecane posty

Gość nedgyyy

Miałam dziś pierwszą wizytę, zostałam znieczulona, borowanie, płukanie, ścieranie itp nie bolało. Ząb został zatruty, teraz zaczął boleć...Wizytę mam na piątek umówioną. Czy ten ból jest normalny??Mogę wziąć tabletkę przeciwbólową?? I czy mogę pić ciepłe napoje?? Boję się, że ból się wtedy zwiększy

Gość nedgyyy
pomocy

Gość Meliissssaaa
Mozesz brac tabletki przeciwbólowe i pic co popadnie :) A bol jest normalny, sam przejdzie. Jutro juz nie powinno bolec.

Miałam to samo! Ból jest niedopopisania... jedyne co możesz zrobić to walnać nawet z cztery tabletki i pojść spać.... Rano będzie o niebo lepiej:) Kanałowe - czyli wyciąganie nerwów... twój ząb będzie martwy.. teraz umiera wiec tak boli...Ale jak już będzie martwy to już nie będziesz go czuła:)

Gość moze bolec.......
bo sie "truje".ja kiedys myslalam ,ze oszaleje 3 h.:O bierz proszki i sie trzymaj:)

Gość multimedia
niestety, nie wiem jak Ci pomoc, ale naprawde szczerze mi przykro, ze tak cierpisz chcialam jedynie wyrazic swoje zdanie na temat leczenia kanalowego zebow: otoz po jaka cholere ludzie to robia?! uwazam, ze kanalowe leczenie zeba - nie dosc, ze boli jak diabli, to jeszcze kosztuje majatek, poza tym tracisz mnostwo czasu (conajmniej kilka wizyt), a w rezultacie i tak zab jest do niczego i zazwyczaj sie go usuwa :-O jestem za tym, by chory zab, ktorego nie da sie zaleczyc na 1 lub 2 wyzytach usunac i wstawic cos w zastepstwie nie jestem stomatologiem, moze ogolnie rzecz biorac myle sie - nie chce sie sprzeczac, moja opinie wyrazilam na podstwie obserwacji i doswiadczen

Gość skóra cierpnie normalnie
ja mam 22 lata i miałam jedynie borowane zęby i to większość, nigdy nie miałam rwanego ani kanałowo leczonego...ja tego bólu to chyba bym nie wytrzymała...t

Gość nedgyyy
ze 3 lata temu leczyłam kanałowo ząbka i w sumie tak nie bolało...Ale do tej pory fajnie mi się trzyma, ...Zresztą ząb , którego teraz leczę to górna jedynka, więc wyrwanie odpada. Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Biorę proszki i idę spać;)

Gość kaffeterianka
ile minęło od zatrucia?

Gość nedgyyy
ze 3 godzinki temu

Gość kaffeterianka
zwykle boli ze 2 godziny...i zwykle przez ten cały czas jeszcze dziala znieczulenie, niektórzy mają pecha i boli ich trochę dlużej , połknij tabletkę i czekaj dawniej jeszcze można było wydłubać sobie ten opatrunek ale teraz już robią takie świetne że ciężko to samemu ruszyć