Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 111-222-333

Zazdrośni dziadkowie!! Nie umiem sobie poradzić..

Polecane posty

Gość 111-222-333

Mam 9 letniego syna! Facet dziecka porzucił mnie jak byłam w ciąży, wrócił dopiero niedawno, ja zgodziłam się na to by uznał dziecko ale uznałam że bedzie lepiej jak dziecko bedzie nosiło moje nazwisko, postawiłam na swoim. Ojciec dziecka zobowiązał się też do płacenia alimentów i do spotkań z małym. Tylko że syn ma teraz również drugich dziadków i czesto opowiada moim rodzicom gdzie gdzie zabrali go rodzice jego ojca. Moi rodzice dają mi wyraźnie do zrozumienia że im się to nie podoba!

Gość xsex
A co ich to obchodzi?

Gość iere
Powiedzialabym ze to nie jest ich sprawa.W koncu dziecko jest przedewszystkim twoje a nie ich.:D Przeciez dziecko ma dwie pary dziadkow:)

Gość 111-222-333
Jestem ich jedyną córką a mój syn jest ich jedynym wnukiem! i wiecej dzieci nie bede miała! Oni bardzo nie lubią jak mój syn mówi na tamtych państwa "babcia czy dziadek"

Gość no litosci
a ciekawe co by bylo gdybyscie tworzyli malzenstwo...wtedy tez twoi rodzice nie tolerowaliby tego, że tamtych twoj syn nazywa dziadkami? ech, niby dojrzali ludzi a zachowują sie jak samolubne dzieci:O

Gość 111-222-333
Pewnie by też tego nie akceptowali. Od momentu kiedy mój syn zaczął nazywać tamtych dziadków dziadkami, od razu rodzice zaczeli mi robić uwagi na ten temat, tym bardziej że ci państwo nawet biorą go do siebie na noc, na co moi rodzice gdyby to od nich zależało napewno by się nie zgodzili!

Gość dziecko ma prawo
do dziadków z obydwu stron a takie zachowanie twoich rodziców jest śmieszne by nie powiedzieć żałosne!

Gość hjgyijtg
mój ojciec tez jest zazdrosny o mwuczke tylko ja to ukrocam brutalnie ale u mnie jest inna sytuacja bo ja jestem z mezem

Gość 111-222-333
Próbowałam wytłumaczyć to rodzicom, tym bardziej że tamci dziadkowie chcą wziąć do siebie małego na drugi dzień świąt. Ojciec próbował sugerował mi bym nie wyrażała na to zgody, ale z drugiej strony uważam że powinnam!

Gość niech go wezmą na święta

powiedz im ze nie chcesz by Twoje dziecko mialo do Ciebie kiedys pretensje ze odseparowalas je od tamtych dziadkow i dlatego nie bedziesz zakazywac kontaktu. oni sa takimi samymi dziadkami dla dziecka jak Twoi rodzice i dziecko ma prawo znac ich. ucinaj dyskusje krotkim : "to tez jego dziadkowie" skoro tlumaczenia nie pomagaja

Gość 111-222-333
Cały czas im to powtarzam. Ja uważam że powinnam pozwolić zabrać im dziecko na drugi dzień świąt! Szkoda tylko że mój ojciec jest innego zdania. Twierdzi że syn może ich odwiedzić po świętach!

Gość nie rozumiem twojego problemu
Nie rozumiem twojego problemu. Skoro dziadkowie nie moga się z tym pogodzić - zostaw ich z tym problemem. Ewidentnie myślą tylko o sobie. Odcinając dziecko od drugich dziadków - skrzywdzisz je i nie wolno Ci tak postąpić. Wiem, że wiesz. Nie przekonasz ich, sami muszą pogodzić się z sytuacją, potrzebują czasu i nie mogą Cię do niczego zmuszać. Z niektrymi ludźmi tak już jest, że choćbyś nie wiadomo jak się starała to i tak ich nie przekonasz. Najważniejsze, by Twoje dziecko nie było nastawiane przeciw drugim dziadkom. reaguj jesli zauważysz, że przy twoim synu źle wypowiadają się o drugich dziadkach.

Gość 111-222-333
Zastanawia mnie to dlaczego tak trudno rodzicom się z tym pogodzić? może dlatego że przez pierwsze 6 lat to oni byli wyłącznie jego jedynymi dziadkami, teraz oni mają duży problem z tolerowaniem nowych sytuacji!

Gość powiedz im że dziecko jest wsp
olne jest ich wnukiem i wnukiem tamtych :D i że musza sie nim podzielic!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość dziwni ludzie

Gość dziwni ludzie
i to bardzo egoistyczni

Gość moi też są
po prostu kochają wnusia :)

Gość ale chyba zaborczą
miłością i nei wiedzą że stawiając takie idiotyczne warunki robią mu krzywdę!

Gość moi też są
I dobrze że są zaborczy :) trzeba dbac o osobe którą się kocha :)

A ja wcale im sie nie dziwie. Zostalas sama w ciazy, zostalas sama z dzieckiem i Twoi rodzice chcieli pewnie przychylic nieba swojemu jedynemu wnukowi, ktory wychowywal sie bez ojca. Pewnie bardzo go kochaja. Wydaje im sie, ze wnuk jest tylko ich i kazdego obcego wkraczajacego w jego zycie traktuja jak intruza, a tymbardziej, ze sa to rodzice czlowieka, ktory Cie zostawil. Potrafie sobie wyobrazic, jak boli ich serce, ze ich ukochany wnuk mowi do znienawidzonych ludzi tak samo jak do nich. Pewnie nie raz Ci tata powiedzial, ze on moze robic za dwoch dziadkow. Tak on to czuje i mysli, ze tak powinno byc :) Musisz powiedziec im, ze zawsze beda dziadkami Twojego syna, ale dziecku potrzebne sa tez inne doswiadczenia, a skoro ojciec jego zaczal sie poczuwac do odpowiedzialnosci za dziecko, to pewnie sie zmienil i kazdemu trzeba dac druga szanse :) A moze Ty zorganizuj swieta i zapros dwie pary dziadkow? Moze niech sie poznaja i porozmawiaja? A jesli nie beda chcieli, to powiedz, ze robisz to dla dobra dziecka i skoro sa niezadowoleni z wyjscia malego do tamtych dziadkow, to Ty robisz u siebie swieta i maly bedzie mial okazje pobyc ze wszystkimi babciami i dziadkami na raz :)

Gość taaa dobrze ze są zaborczy
chyba nie wiesz co piszesz! zaborcza milosc to wypaczona milosc!

Gość 111-222-333
Co prawda to prawda! moi rodzice nienawidzą tych ludzi, a ojcu nie zależy by spełniać role podwójnego dziadka.. Mój tata czasem zachowuje się tak jakby chciał zastepować mu ojca! Oni go od dziecka. Gdy go urodziłam to w szpitalu powiedzieli mi że nie bede mogła mieć więcej dzieci, ja jestem jedynaczką, mój synek jest dla nich oczkiem w głowie. To z tymi świętami to może dobry pomysł.. próbuje przekonać do tego rodziców!

Gość tak właśnie zrób

Gość ja się im nie dziwie
Kochali wnuka a teraz ktos zastepuje ich miejsce? Nie dziwi mnie ich zaborczosc! Chlopczyk ma teraz cala rodzine przy sobie ale twoi rodzice postaraja sie by wnuk ich bardziej kochal :)

Gość milosc jest brutalna

Gość na jakiś czas wnuczek
powinien zostac od nich odseparowany :(

Gość masz dobrych rodzicow
Tyle lat pomagali ci przy dziecku a teraz przyjdzie ktoś obcy i wypełnia "ich role"! Dziecko jest otaczane miłością ponieważ ma całą rodzine przy sobie :)

Gość trzeba ich zrozumiec

Gość trzeba ich zrozumiec