Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciekawiona-bardzo_

pobieraczek wezwanie do zapłaty proszę o pomoc

Polecane posty

Jakiś czas temu założyłam konto na pobieraczku. Nie udało mi się nic ściągnąć, bo nie mogłam pobrać potrzebnego programum, mam linuxa. Napisali ze mam zapłacić, odposałam im, że nie mogę ściągnąć programu i dostałam maila o takiej treści: nia 20.11.2009 z komputera o adresie IP 85.221.145.212 zamówiła Pani na stronie Pobieraczek.pl naszą usługę i do dnia dzisiejszego jeszcze nie została ona należycie opłacona. Z uwagi na to, że poprzez rejestrację na stronie zawarła Pani z nami umowę o świadczenie usług Usenet na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204), doręczamy Pani niniejsze wezwanie do zapłaty. Jednocześnie informujemy, iż dalszy brak uiszczenia należnej kwoty spowoduje poważne konsekwencje prawne. Następstwem wszczęcia przez nas przeciwko Pani stosownych czynności prawnych mających na celu wyegzekwowanie należności wraz z ustawowymi odsetkami za każdy dzień opóźnienia - będą dodatkowe koszty postępowania windykacyjnego, sądowego a następnie komorniczego. W stosunku do osób uchylających się od terminowej zapłaty możliwe są następujące kroki prawne: - przekazanie sprawy profesjonalnej firmie windykacyjnej, - przekazanie sprawy profesjonalnej kancelarii prawnej, - postępowanie sądowe, - komornicza egzekucja należności, - Wpis do Rejestru Dłużników Niewypłacalnych, który wiązać się może m.in. z odmową udzielenia kredytu lub leasingu a nawet całkowitą utratą wiarygodności w kontaktach handlowych. W związku z tym wzywamy Panią do dobrowolnej zapłaty należnej kwoty w wysokości 94,80 PLN w ciągu 5 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności: 1. Poprzez usługę Dotpay dostępną pod następującym adresem: https://ssl.dotpay.pl/?pid=CY12NK198LUZH4ZQNER4R48HRUHYK9EZ Prosimy postępować zgodnie z instrukcją wyświetlaną na ekranie oraz podanie adresu email użytego przy rejestracji w serwisie Pobieraczek.pl. 2. Poprzez przelew bankowy na następujące dane: Nazwa odbiorcy: Eller Service S.C. Numer rachunku: 36 1600 1303 0004 1002 2832 0150 Tytuł przelewu: Pobieraczek5 - Gotowy blankiet wpłaty możecie Państwo wygenerować pod adresem http://www.pobieraczek.pl/przelew.php?eml=hJNtlzjpeslkNLDYtmXgRiEaDYpp co zrobić? Proszę o pomoc.

Gość asfasdf
ew nic nie robić, efekt taki sam.

Gość maci kas
było się na chomiku zarejestrować. za friko ;p

Gość a iale musisz
zaplacic? zreszta kiedys tutaj juz byl chyba taki temat...poszukaj moze tam znajdziesz odp.

Brzydki Niski Beznadziejny, może odstąpić w ciągu trzech miesięcy bo pobieraczek nie potwierdził pisemnie umowy i nie doręczył wzoru odstąpienia od umowy :P

Gość cos o tym bylo
w tv tylko nie pamietam czy w ,,uwadze,, czy w expresie reporterow na tvp2 czy jak ten tam sie ten magazyn sie nazywa

Przekazanie sprawy kancelarii prawnej czy firmie windykacyjnej bedzie kosztowac ich znacznei wiecej niz wynosi twoj rzekomy dług, nie zrobią tego:). Ponadto wartość przedmiotu sporu jest znikoma i nikt się nie obruszy.

Kajtuś, ale zawsze mogą sprzedać pakiet wierzytelności firmie windykacyjnej za jakieś grosze, a ta powpisuje dłuzników na wszelkiej maści "czarne listy" i będzie liczyć zyski z odsetek ;)

ja mialam ostatnio cos takiego: wyskoczylo mi nagle jakies okienko reklamowe i niechcacy na nei kliknelam chcac trafic w inne miejsce. Po chwili okazalo sie ze scignelam jakis program!? i że chca za niego przelew na 2 zł., kpiny..... Przywrócilam stan systemu sprzed 2 dni:)

wpisz w youtube pobieracze i wyskoczy Ci program, bylo o tym w tv - ekspres reporterow

dałam się podejść jak kretynka

Gość Anq25
AgaLWr (1 tydzień temu) Wyświetl Ukryj +3 Odpowiedz Drodzy Państwo :) Pobieraczek (co już sprawdziła TV) nikomu nie jest w stanie wytoczyć żądnej sprawy z tej prostej przyczyny, że udostępnia nielegalne pliki :) Mimo straszenia ludzi, że sprawę skierowali do prokuratury (fałszywe dane) czy komornika - Pobieraczek NIGDZIE NIE SKIEROWAŁ ANI JEDNEJ SPRAWY! Wyłudzają pieniądze, więc jeśli ktoś wpłacił, może to zglosić do odpowiednich organów ścigania. A jeśli ktoś ma zamiar wpłacić, niech to sobie wybije z głowy!!! AgaLWr (1 tydzień temu) Wyświetl Ukryj Odpowiedz Ale to nie wszystko - dzieci do 13-go roku życia nie mogą zawierać tego typu umów, więc nie mają się czego obawiać. A dzieci i młodzież od 13-18 lat mogą jedynie za pisemną zgodą rodziców - więc spokojnie. I tak jak pisał ktoś niżej - każdy konsument ma prawo zerwać umowę w trakcie 3 miesięcy od jej zawarcia. Nie dajcie się nabierać windykatorwi, który żeruje na naiwności ludzkiej!!!

"każdy konsument ma prawo zerwać umowę w trakcie 3 miesięcy od jej zawarcia" ?????????? a to niby dlaczego:)? Możliwości rozwiązania umowy wynikają z jej treści. Np. umowa najmu na czas określony - nie zerwiesz przed upływem tego czasu.

tez sie w to wkopałam. moj ojciec jest prawnikiem, kazal nie placic. jedno wielkie oszustwo, tylko strasza. Umowa jest nieważna, bo starali sie ominąc przepisy prawa. maja wszczete juz postepowanie przez urzad konsumenta i urzad do spraw przestepstw gospodarczych. ja NIE PLACE I WY TEZ NIE PLACVCIE TYM OSZUSTOM!!

Gość elo elo 320
Posłuchaj. Ja też dostałem ten sam mail o tej samej treści. Na początku to się posrałem bo jak mam wydać ok. 100 zł na jakąś umowe której wgl nie zawieralem to sie trochę wystraszyłem. Ale..wystarczyło poszperać w necie,popartzec na kilka filmików na YouTube(http://www.youtube.com/watch?v=8tjMQVQu1QQ),przeczytałem komentarze i już wiem , że pobieraczek oszukuje ludzi.Ty akceptując ich regulamin zawierasz z nimi umowe na wyzej wymienione ok.100 zł!!!! Tak więc,jeżeli nic z tej sstrony nie ściągnełaś i jesteś tego pewna to nie masz sie czego obawiać. A na dodatek powiem Ci jeszcze,że wszystkie materiały zawarte na tej gównianej stronce są nielegalne. I to ich trzeba podać do sądu,a nie Nas,internautów. Mówie Ci,poszukaj w necie,obejrzyz ten film i uspokoisz sie.W ja jeszcze wczoraj byłem wystraszony a teraz sie z tego śmieje. Bo jest z czego. Okradają ludzi,posądzając ich o oszustwó "przediębiortswa" a sami mają pirackie materiały na stronie.Odpowiedz im JEDNYM MAILEM(bo na więcej nie warto tracić czasu) że nie masz zamiaru płacic zadnych "reparacji" bo zostałas oszukana.a z resztą mozesz im nic nie odpisywać. oznacz ich wiadomosci jako spam i chuja ci zrobią. Nie martw sie. Bo nie ma czym. Oni to robia juz od kilku lat. No moze nie od kilku lat ale od dawna..i to nie ty pierwsza sie na to łapiesz. Nic im nie płac. Po prostu na to zlej. :) Pozdrawiam ;D

Miałam identyczną sytuację. To zwykła ściema- nie płacic tym oszustom

Gość Piotr21
Ja również bardzo prosiłbym o wyjaśnienie tej sprawy o co z tym pobieraczek.pl chodzi...Chciałem coś ściągnąć ale nie zrobiłem tego..Dostałem od kumpla info o innym programie całkowicie darmowym do ściągania legalnie..Więc tak..Z tej pobieraczek.pl ściągnąłem ich program..Zarejestrowałem się i pierwsze 4 kroki ów programu wypełniłem a 5 krok ciągle na ekran mi wyskakuje..Dodatkowo przy 4 kroku na dole okna pisało że promocja i 1zł tylko..Myślę...Za zeta ściągać to super.Więc to zrobiłem i wysłałem esa(miałem ok 10 zł na koncie)..Po chwili przychodzi mi wiadomość z sieci że konto zablokowane a stan konta to -18gr..(wkurzyłem się lekko mówiąc).Nie ukończyłem tego 5 kroku i nic nie ściągałem..Nawet nie mogłem i jestem pewny na 100%.W razie czego mam dowód że z legalnej strony ściągałem film(adres strony w ostatnim czasie użyty z datą i godziną) poprzez legalny program..Proszę o pomoc!!!Nie użyłem programu a przysłali mi wezwanie do zapłaty dzisiaj jak podanie wyżej w tym temacie..Okradli mnie z kasy raz a teraz 94,50zl chcą jeszcze.Mam pietra...Będę bardzo wdzięczny...Nie wiem co robić.

Gość Piotr21
Proszę jeszcze powiedzieć jak zrezygnować z ów zawartej umowy.

Gość jestes jak tysiace
oni nie każą płacić za fakt ściągania tylko za dawanie możliwości ściągania czy ściągasz, czy nie to już twoja broszka sama rejestracja jest płatna

Gość jestes jak tysiace
wyrejestrować się i ew zapłacić to co do tej chwili nabiło

Gość Piotr21
Zarejestrowałem się na i ich program niby potrzebny do tego był...Ściągnięty miałem na komputer i było trzeba wykonać 5 kroków rejestracji...Pierwsze 3 jest ok...Nic nie płacisz itp..Przy 4 wyskakuje okienko o promocji 1zł...No wysłałem i ok...Tylko że zaraz sieć blokuje mi konto a dodatkowo mam minus na nim..24.11.2010 przysłali mi wiadomość o wezwaniu do zapłaty..Dzisiaj o 4:10 przysłali mi wezwanie przedsądowe i wezwanie do zapłaty 94,50zł...Nie mam zamiary płacić bo żeby jakiś film czy coś ściągnąć należy używać do tych celów programu który mam (potrzebny do rejestracji) ,ale którego ani razu do niczego nie użyłem bo 5 krok cały czas mi sie wyświetla..Czy muszę coś robić??Zgłaszać??Płacić??

Gość fhfghfghfghfg
uwaga na takie portale czesto jest wyslij sms 2zl z pobierniem na 1/2 dni apotme sie okazuje ze sciaga ci 25 zl.

Gość Piotr21
Dostałem od nich po tej opłacie(sam nie wiem już ile przy 4 kroku) login i hasło..Więcej nic nie płaciłem,nie miałem zamiaru...Cos muszę robić??Ratujcie proszę

Gość Piotr21
To mam z ich strony na moim loginie "Konto utworzono 2010-10-08, możliwość pobierania do: 2010-10-18 Pozostały limit b/d GB, odnowienie limitu: nie przysługuje. Uwaga: aktualizacja pozostałego limitu odbywa się z opóźnieniem do 60 minut. "" Ja nawet limitu do ściągnięcia danych nie mam więc mam dowód że nic nie ściągałem poza programem legalnym i darmowym(koledzy także mają)