Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martynoska_23

Aparat a koszmarny ból zębów

Polecane posty

Gość martynoska_23

witam, od wczoraj mam założony aparat Damon na dół ( na górze mam Damona już 3 m-ce- wczoraj miałam podkręcany) Do tego mam założone guziki i gumki w celu rozszerzania górnej szczęki- mam bardzo wąską... To, co czuje przechodzi ludzkie pojęcie, nie mogę delikatnie dotknąc jakiegokolwiek zęba, przeszywa mnie taki ból że szkoda gadać... Czy ktoś miał podobne doświadczenia?? Jak u was to wyglądało?? A może ktoś ma również Damona??

Gość haluś
Ja nosiłam aparat i zawsze po dokręceniu miałam nadwrażliwość bardzo wysoką, nie wiem w sumie z czego to wynikało. Miałam tylko na górę założony, ale po kilku dniach mijało. Może tak zareagowały na Twoje zęby obydwa aparaty. Zadzwoń do ortodonty i zapytaj się co z tym fantem trzeba zrobić, albo udaj się do apteki i zapytaj farmaceuty co masz w tej sytuacji zrobić.

Gość voice
zęby się rozchodzą, więc to normalne że bardzo bolą, bo zmieniają układ... po paru dniach minie

płukanie zimna woda pomaga...i co jakis czas srodek przeciwbolowy... no i po paru dniach zeby zaczna sie przystosowywac i bol minie...