Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam szukam szukam

szukam kogos z WRO kto mnie nauczy SZYDEŁKOWAĆ

Polecane posty

serio serio. chce sie nauczyc, niestety nie znam nikogo kto by potrafil. w zamian oferuje pomoc w czymkolwiek, nie wiem, moge posprzatac :P jest ktos chetny? :)

bede upowac dopoki kogos nie znajde :P

Gość deska w kratkę
ja znam, ale nie wiem, czy mogę podawać tutaj jej namiary. I czy sobie ktoś jaj nie robi.

nie robie sobie jaj. czy szydelkowanie to temat do zartow? :P chce zrobic szalik na gwiazdke chlopakow;)

up:)

up:)

;p

Gość kto szuka nie bladzi

Gość hdgdfgdfgdfgdfgdfg

Ja znam tylko podstawowe ściegi, wystarczy do zrobienia, powiedzmy, skarpety, dla bardziej "artystycznych " wyrobów może być nie dość. Mogę nauczyć Cię półsłupków i słupków :)

Gość szkoda że daleko mieszkasz
nauczyłabym cie robić szalik na drutach a ty umyłabyś moje 12 okien :) a tak na serio to w necie jest dużo stron z nauką robótek ręcznych krok po kroku :)

Nie dramatyzujcie, dziewczyna spokojnie przez choćby tydzień opanuje podstawowe ściegi.... Bo chyba to przez tydzień można? Wybaczcie, ale skoro mogłam przez tydzień nauczyć się żonglować to szydełkowanie to "mały pikuś"...

szydełkowac to kochaniutka nauczysz sie w jeden dzien - bo co tam umiec : oczko i słupek, ewentualnie robisz pół słupka lub nawijasz podwójnie lub też potrójnie. ale coz ci to da kochaniutka po godzinie tak beda cie paluszki bolały ze rzucisz to w cholere i pojdziesz do sklepu po perfumy dla chlopaka ale polecam druty zamiast szydełka - szybszy sposób, prostszy i możesz mu naprawde gruby i cieplutki szaliczek zrobić. bo tak naprawde to ,,szalik na szydełku '' ??? nieee..

mi wlasnie powiedzieli ze na szydelku jest proscniej niz na drutach:/ nawet sobie zakupilam juz sprzecior, oczka potrafie, tyle co z netu, ale mimo ze obrazki sa bardzo szczegokolwe to osobie zielonej nic to nei da. kurde mamy sobie prezenty wlasnorecznie wykonac, wiec ma byc szalik i juz ;p to mnie zdolowalyscie. w takim razie jednak druty?:(

powiem ci tak: na szydełku tez sie da ale trudno jest robic na szydełku gruba włuczką a jesli użyjesz cienkiej to bedziesz robic i robic i konca nie bedzie tym bardziej ze dopiero sie uczysz wiec zanim wprawe zdobedziesz... zdecydowanie polecam druty - dużo szybcie ci pójdzie a robic na drytach kazda ciotka cie nauczy i pewnie mama takze pozdrawiam

Gość i juz......
oj kup mu szalik i powiedz ze sama zroniłas ,sa takie szaliki w rynku w tych budkach

Gość i juz......
przepraszam, zrobiłas

Gość łatwo Wam mówić żadna filozofi
:o ja jak patrze na te opisu to nic to mi nie mowi, w ogole nie wiem o co loto. a chcialam zrobić taką ażurową chustę:o

Gość łatwo Wam mówić żadna filozofi
dawno w reku szydelka nie mialam, ale w dziecinstwie umialam b.dobrze robic taki zwykly lancuszek. ale patrzac na taki opis jak tu: http://maranta.livenet.pl/azurek.htm to ni chu.. nie wiem, o co chodzi:o

sek w tym, ze jestem daleko od domu, na studiach, a nawet jesli bylabym w domu to dam glowe ze moja mama nie potrafi. no i dopiero na swieta przyjade. tutaj mam tlyko znajomych studentow wiec nikt mnie nie nauczy. :( a szalik ma byc robiony recznie a nie kupiony! przeciez to bedzie niesaowita satysfakcja i radosc jak wlasnorecznie mu zrobie:) czyli mowicie ze do szalika tylko jeden rodzaj oczek? to latwiej w miare. ale i tak problem, bo jednak ze zdjec wiele nie potrafie wyczytac i sie zniechecam bo nie wychodzi:(

suchaj na szydełku to jest naprawde tak zmudna i nudna robota ze nie polecam, wiec lepiej wez sie za druty. zaloze sie ze w najblizszej pasmanterii znajdziesz mila starsza pania ktora z usmiechem pokaze ci w PIEC MINUT!!! jak na drutach robi sie prawe oczka, a jak pisała jedna z moich poprzedniczek, to tyle wystarczy zeby zrobic szalik.

hehe no to sluchaj, bylam w pasmanteri po szydelka, patrze: naprawde fajna babunia taka, wiec pytam ja o wszystko i co? nic. babuncia nic nie potrafila;p nawet sie na rozmiarach szydelek nie znala:P eh, pojde do innej ;) ale skoro 2-3 zmudnej roboty wystarcza to moze w trakcie swiat zrobie, moze mama ma znajome starsze paniektore takie rzeczy potrafia:)

Gość deska w kratkę
ok, zobacz sobie na tą stronę http://www.agamaks.com/ jak Ci się spodoba co ta dziewczyna robi, to masz tam kontakt do niej. Chcesz to sie do niej odezwij, może Ci coś podpowie.

dzieki, ale ja chce sama wydziergac;)

Gość deska w kratkę
ale ja nie mówię, ze masz jej to zlecić, co zrobiła by w godzinę, tylko napisz, czy Ci pokaże jak robić. Zresztą jak chcesz.